קרם דה לה קרפ: קרפים
צרפתיים במילוי קרם תפוזים

עונת התפוזים מתקרבת לסופה - אז כל עוד הם כאן, נצלו אותם להכנת קינוח מפנק במיוחד. ואם אתם דווקא בקטע של סלט, שילבנו אותם גם בוולדורף מיוחד

אסנת לסטרפורסם: 16.03.17 00:21
קרפ צרפתי במילוי קרם תפוזים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
קרפ צרפתי במילוי קרם תפוזים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

קרפ צרפתי במילוי קרם תפוזים

מתכון של מונה ויקטור מהזורעים.

 

מרכיבים

כ-12 יחידות

 

לקרפים

  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט
  • אפשרות: 2 כפות ליקר תפוזים
  • שמן לטיגון

 

לקרם

  • מיץ מ-2 תפוזים
  • מיץ מ-2 מנדרינות (או מיץ מתפוז נוסף)
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3-2 כפות ליקר תפוזים (או ליקר אחר שאוהבים)

 

אופן ההכנה

 

הקרפים

  1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את הביצים ומיץ התפוזים (וגם את הליקר, אם רוצים) ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה – ולא יותר (זה בסדר אם יישארו בבלילה מעט גושי קמח).
  2. מניחים צלחת על סיר עם מעט מים רותחים ומנמיכים את הלהבה למינימום (בהמשך נערום על הצלחת את הקרפים המוכנים, והחום שלה ישמור עליהם חמים וגמישים).
  3. טובלים מגבת נייר בשמן ומשמנים אתה קלות מחבת בקוטר כ-20 ס"מ. מחממים את המחבת על אש בינונית.
  4. יוצקים 1/2 מצקת מהבלילה למחבת ומטים אותה לצדדים, כדי שהבלילה תתפזר בה באופן אחיד על פני כל המחבת. מטגנים כ-30 שניות, עד שתחתית הקרפ מתחילה להזהיב. הופכים, מטגנים כ-15 שניות נוספות ומעבירים לצלחת המחוממת. מכינים באותו אופן קרפים נוספים (במידת הצורך משמנים שוב את המחבת).

 

הקרם

  1. שמים בסיר את מיץ התפוזים, מיץ המנדרינות והסוכר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומקררים 2 דקות.
  2. מקציפים את החלמונים עד שמתקבלת קציפה בהירה. מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים להקציף עד שהוא נטמע בקציפה. מוסיפים את ליקר התפוזים ומקציפים עוד כמה שניות. מנמיכים את מהירות ההקצפה, מוסיפים את מיץ התפוזים בהדרגה.
  3. מעבירים את הבלילה לסיר ומבשלים על אש קטנה, תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבל קרם סמיך.
  4. שמים כף גדושה מהקרם במרכז כל קרפ, מקפלים לשניים ואז מקפלים שוב לרבעים. מגישים מיד.

 

סלט וולדורף עם תפוזים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    סלט וולדורף עם תפוזים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

     

    סלט וולדורף עם תפוזים

    מתכון של חמדה רביבו מאשדות יעקב מאוחד.

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 2 תפוזים
    • 4-3 גבעולי סלרי
    • חופן אגוזי פקאן
    • 2 כפות מיונז
    • 1/2 1 עד 2 כפות סוכר חום בהיר
    • 1/4 כפית קינמון

     

    אופן ההכנה

    1. קולפים את התפוזים, מפרקים אותם לפלחים וחותכים כל פלח ל-3. חותכים את גבעולי הסלרי וקוצצים גס את האגוזים. מעבירים הכל לקערה.
    2. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע  

    _________________________________________________________________________

     

    אוהבים תפוזים? הם הולכים נהדר גם עם סלמון! לחצו על התמונה לשני מתכונים קלים וטעימים

     

      (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)