שתף קטע נבחר

הבאזזז החדש בניו זילנד: גניבת דבורים

הנסיקה במחירי הדבש בניו זילנד (1 ק"ג עולה 370 שקל) הביאה למכת גניבות של כוורות במדינה מצד ארגוני הפשיעה המאורגנת: "זו בהלת הזהב החדשה"

 

 

על הדבש ועל העוקץ: משטרת ניו זילנד וכוורנים במדינה מסרו אתמול (יום ג') שארגוני הפשע המאורגן גונבים דבורים וסוחרים בהם כדי להרוויח מנסיקת המחירים של הדבש.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

"לא משנה אם זה כוורנות או מת', מדובר בבהלת הזהב החדשה", אמר לורנס בארקין, מנהל כוורת בחברת The True Honey Co בעיר דאנוירק, שנמצאת צפונית לווילמינגטון, שהיה בעצמו קורבן של גניבת כוורת.

 

שליש מייצוא הדבש הניו זילנדי הולך לסין ולהונג קונג. "דבש מאנוקה" בבייג'ינג (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שליש מייצוא הדבש הניו זילנדי הולך לסין ולהונג קונג. "דבש מאנוקה" בבייג'ינג(צילום: רויטרס)
משטרת ניו זילנד מסרה לסוכנות הידיעות רויטרס כי גניבה של כוורות רושמת עלייה במדינה. לפי המשטרה, בחצי השנה האחרונה של 2016 דווח על 400 מקרים של גניבת דבורים או כוורות.

 

תעשיית הדבש פורחת - וגם הפשיעה

"אין שום דבר שיכול להעיד בשלב זה שגניבת כוורת/דבש קשורה ישירות לכנופיה מסוימת, אבל אנחנו מאמינים שעבירה זו בוצעה בצורה מאורגנת וככל הנראה על ידי ארגונים", אמר אלאסדייר מק'מילאן, מתאם השיטור הקהילתי במשטרת ניו זילנד.

 

מכת הגניבות של כוורות ודבורים מתרחשת בשעה שתעשיית הדבש בניו זילנד רושמת פריחה גדולה. ייצוא הדבש המקומי זינק ב-35 אחוזים ל-315 מיליון דולר ניו זילנדי (219 מיליון דולר) במחצית הראשונה של שנת 2016. כך לפי נתוני משרד התעשייה. שליש מהדבש הניו זילנדי נמכר לסין ולהונג קונג.

 

כוורנים ששוחחו עם סוכנות הידיעות רויטרס אמרו שעליית המחירים של דבש "מאנוקה" המקומי, ששילש את ערכו מאז 2012, מובילה לעלייה בפשיעה שקשורה לדבורים. מאנוקה הוא הצמח שממנו ניזונות דבורים בניו זילנד ומפיקות דבש שמיוחסות לו יכולות ריפוי. "זה נפוץ מאוד. דבש נמכר במחיר מופקע, זה מגוחך. עושים כסף קל אם אתה קונה ומוכר כוורות", אמר ברוס רוברטסון, מנכ"ל חברת "כוורות היינס" בקייטאייה.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

דבש "מאנוקה" המקומי, שנודע בתכונות האנטי בקטריאליות שלו כמו גם בטעם שלו, עולה כ-148 דולר ניו זילנדי לקילוגרם (102 דולר). כך לפי נתוני ממשלת ניו זילנד. כוורת דבורים עולה בסביבות 2,000 דולר ניו זילנדי (1,400 דולר).

 

רוברטסון סיפר שהוא הוציא 5,000 דולר ניו זילנדי על הגברת האבטחה, לאחר שגילה שמדי שבוע נגנבות לו בין כוורת אחת לשתיים מתוך 3,000 שנמצאים בבעלות החברה שלו.

 

במשטרת ניו זילנד פועלים ביחד עם ראשי תעשיית הדבש בחיפוש אחר גנבי הכוורות ובשיפור השיטות לאבטחת הכוורות והמעקב אחריהן והאיתור של אלה שנגנבו.

 

"למעשה היינו בורים לגבי דבורים משום שאתה חושב לעצמך, דבורים, הן פשוט מסתובבות שם בגינה", אמר מק'מילאן לרשת החדשות TVNZ. "למדתי רבות במהלך 18 החודשים האחרונים, רק הייצור של הכוורות עצמן הוא דבר מדהים", הוא הוסיף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
דבורה בפרנקפורט, גרמניה
צילום: AP
מומלצים