שתף קטע נבחר

המלחמה נגד ההאקרים: "טלפון חכם הוא טלפון פגיע"

בראיון לאולפן ynet הסביר מנהל השיווק בחברת רדוור על הסכנות בעולם הטכנולוגי ועל כך שלא קל להתמודד מולן: "ההאקרים נמצאים צעד אחד קדימה"

 

 

סייבר היא כבר מזמן לא רק מילה מעולמות אחרים שלא שייכים לחיינו אלא לחלונות גבוהים, כולנו נתונים לאיום ההאקרים ואנחנו רוצים לדעת מה סכנות פשיעת הסייבר.

 

בן זילברמן, מנהל השיווק בחברת רדוור (Radware) העוסקת בפתרונות אבטחת סייבר, התייחס בראיון לאולפן ynet לסכנות מהבית החכם. "אני אוהב לצטט בעלים של חברת אבטחה פינית שאומר שאפשר להחליף את המילה חכם למילה פגיע", הוא אמר. "טלפון חכם, טלפון פגיע. שעון חכם שעון פגיע, בית, עיר, וכו"'.

 

בעצם אנחנו שומעים את זה הרבה בזמן האחרון, יכול להיות שמישהו צופה בי עכשיו, אני מחזיקה את הסמטרפון שלי, יכול להיות שמישהו מנצל את החוכמה הזאת כדי לפגוע בי? יש דוגמאות לזה? זילברמן: "יש הרבה מאוד דוגמאות, אם את חושבת על תינוק שנולד והוא בעצם ברגע שהוא יוצא לעולם הוא נחשף לכל הווירוסים שמסתובבים באוויר, ככה כל מכשיר שמתחבר לאינטרנט. יש המון המון נוזקות שמסתובבות והן יכולות לפגוע ולהשתלט, לכל מיני שימושים, גם בטלפון שלך".

 

עד כמה הבית שלנו, הסמארטפון שלנו, עד כמה אנחנו חשופים לסכנה? זילברמן: "אנחנו מאוד מאוד חשופים, אני יכול לתת לך דוגמה מהזמן האחרון, שבעצם גילינו שאפילו צעצועים, מכונות שתיה וכל מיני מכשירים שלא היית חושבת שמשתלטים עליהם, גם הם נפגעים מכל מיני נוזקות".

 

זילברמן התייחס גם להאקרים שסוחטים גולשים. "הנושא של סחיטה הוא מאוד חם ומתפתח בשנה שנתיים האחרונות. זה התחיל מלתקוף אנשים פרטיים כמונו, להצפין לנו את הקבצים ולסחוט אותנו כדי לשחרר אותם בחזרה, אחר כך הם גילו שארגונים יש להם הרבה יותר משאבים והם לא בוחלים בכלום, לפני שנה עצרו בית חולים שלם, הצפינו את כל הקבצים שלו, בהוליווד, אי אפשר היה לגשת לתיקים רפואיים ולהפעיל את המכונות והם נאלצו לשלם כופר. אח"כ זה התפתח למערכות קריטיות כמו למע' התחבורה של סן פרנסיסקו בנובמבר שגם היא שותקה".

 

ומה הפתרונות? זילברמן: "ההאקרים נמצאים צעד אחד קדימה, הם מפתחים משהו ואז אנחנו באים אחר כך ומוצאים לזה את הפיתרון. עם זאת, בשנים האחרונות מתפתח טרנד חדש שהפיתרונות מבוססים על אינטליגנציה מלאכותית. בעצם מכונות שיכולות ללמוד בעצמן, לנתח את ההתנגדות של התנועה ברשת ועל סמך כך בעצם לבנות בעצמן את הפיתרונות וכך לבטל גם את התלות באנשים וזה פיתרון שהוא לאט לאט גם ייכנס אני מניח בשנים הקרובות גם לנקודות הקצה כמו הטלפון והמחשב בבית".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים