שתף קטע נבחר

13 מחברי סיעת הליכוד נגד בחירות בגלל התאגיד

לפחות 13 שרים וח"כים ממפלגת השלטון מתנגדים לעמדת נתניהו, שמוכן לפזר את הכנסת אם תאגיד השידור החדש לא יפורק. עד כה רק שישה הביעו תמיכה פומבית בראש הממשלה

13 חברים מסיעת הליכוד מתנגדים לעמדת ראש הממשלה, שמוכן לפזר את הכנסת וללכת לבחירות אם לא תיענה דרישתו לסגור את תאגיד השידור הציבורי. כך עולה מבדיקת ynet היום (א') בקרב 29 חברי הכנסת ממפלגת השלטון, ומההתבטאויות הפומביות בנושא.

 

 

אמש אישר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הוא חוזר בו מסיכום קודם עם שר האוצר משה כחלון, ודורש את סגירתו של התאגיד - שאמור להתחיל לפעול רשמית ב-30 באפריל - לטובת המשך הפעלת רשות השידור. מאז המערכת הפוליטית סוערת, וגם בביתו של נתניהו בליכוד הדעות חלוקות.

 

הוביל את מחנה המתנגדים הבוקר השר ישראל כץ, שאמר במשדר המיוחד מאולפן ynet: "על זה הולכים לבחירות? אין גבול? אין בליכוד תומכים במהלך של נתניהו". לדבריו, "לא התקיימה התייעצות עם הנהגת הליכוד, לא התקבלה החלטה בנושא בפורום מפלגתי מחייב. אם יתקיים דיון כזה, אשמיע את עמדתי ואני משוכנע שהיא לא תהיה דעת יחיד".

 

גם השרה גילה גמליאל התייחסה בכנס באשדוד להתרחשויות בקואליציה ואמרה כי ״כרגע הדבר הכי נכון הוא לא ללכת לבחירות״. לדברי גמליאל, "יש לנו קואליציה ימנית וחזקה שבהחלט יכולה לעבור את המשבר הנוכחי ואין כל צורך לשבור כלים ולפרק את הממשלה. ויכוחים תמיד היו ותמיד יהיו אבל על נושא התאגיד לא הולכים לבחירות. אני קוראת מכאן לכל ראשי הקואליציה לפעול לפתרון הבעיה וליציבות שלטונית״.

 

מנגד, השרה מירי רגב שדיברה אחריו, גיבתה לחלוטין את ראש הממשלה: "אני לא יודעת את מי הוא מייצג חוץ מאת עצמו", אמרה. "על עיקרון הולכים לבחירות. מי שאומר שהולכים לבחירות על תאגיד לא רואה את התמונה הכוללת. ככה גם חשבו עם יאיר לפיד, אף אחד לא האמין שזה מה שיקרה. יש הסכמים קואליציונים. 30 מנדטים לא יכולים להיות בובה של מפלגה עם 10 מנדטים".

 

 

 

יש לציין כי חברי כנסת רבים בסיעת הליכוד הנוכחית נבחרו לכהונה בכנסת דרך המחוזות השונים בליכוד, ובפעם הבאה יחויבו להתמודד על מקום ברשימה הארצית. המקומות ברשימה הארצית מוגבלים, ולכן חלק מחברי הכנסת המכהנים לא ייבחרו למקומות ריאליים במקרה של בחירות. באשר לפריימריז הבאים בליכוד - עדיין לא ברור כמה מקומות יוקנו למתמודדים במסגרת הארצית.

 

ארדן בולט בשתיקתו

מחנה המתנגדים מונה עד עכשיו לפחות 13 שרים וחברי כנסת מבין ה-30 של הליכוד - בהם יובל שטייניץ, גילה גמליאל, זאב אלקין (שנמצא עם ראש הממשלה בסין), ציפי חוטובלי, נורית קורן, מיקי זוהר, אמיר אוחנה, אברהם נגוסה, יהודה גליק, אורן חזן, ענת ברקו וז'קי לוי.

 

לעומתם, כמה שרים מדגישים שהם מקבלים את עמדת נתניהו בניהול המשבר הקואליציוני, בהם מירי רגב, יריב לוין וצחי הנגבי - שהשתתפו בהתייעצות בשבת בבית ראש הממשלה, שם הוחלט ש"כך אי אפשר להמשיך" ויש להיאבק על סגירת התאגיד. עוד מצדדים בעמדה זו חברי הכנסת יואב קיש ("אי אפשר שלא לכבד הסכמים", הסביר) ושרן השכל ("אי אפשר לממש את המדיניות שלשמה נבחרנו").

 

בולט בשתיקתו עד כה השר לביטחון פנים גלעד ארדן, שהתאגיד נולד ביוזמתו בממשלה הקודמת, כחלק ממהלך לייעול השידור הציבורי. גם השר חיים כץ לא השיב לפנייתנו, וכן יו"ר הכנסת יולי (יואל) אדלשטיין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח / לע"מ
נתניהו ורעייתו, היום בביקור בסין
צילום: חיים צח / לע"מ
מומלצים