שתף קטע נבחר

ארה"ב נגד דיון במועצת זכויות האדם: "אתם מוטים נגד ישראל"

ממשל טראמפ ממשיך להיאבק ביחסם של מוסדות האו"ם לישראל. מחלקת המדינה הודיעה כי היא מתנגדת לדיון בנושא "זכויות האדם בשטחים הפלסטיניים ובעוד שטחים ערביים כבושים" במועצת זכויות האדם של האו"ם: "נושא הדיון מוכיח את ההטיה האנטי-ישראלית"

ארצות הברית הודיעה בצהריים (יום ב') כי תתנגד לדיון שאמור להתקיים היום במועצת זכויות האדם בנושא "זכויות האדם בשטחים הפסטיניים ובשטחים הכבושים האחרים". במחלקת המדינה אמרו כי נושא הדיון "מוכיח את ההטיה האנטי-ישראלית של המועצה".  

  

 
בהודעת מחלקת המדינה נאמר כי "ארצות הברית מתנגדת בתוקף ובאופן נחרץ לקיום הנושא השביעי בסדר היום של מועצת זכויות האדם 'מצב זכויות האדם בפלסטין ובשטחים ערביים כבושים אחרים'. הפעולות הללו של מועצת זכויות האדם הן תזכורת נוספת להטיה המתמשכת של הארגון נגד ישראל. לשום מדינה אחרת לא מוקדש נושא שלם במועצה. קיום נושא זה הוא אחד האיומים הגדולים על האמינות של המועצה".
 
"אנו משוכנעים באופן עמוק בכך שיש לטפל בהטיה הזו כדי שהמועצה תבין את הייעוד הלגיטימי שלה. ארצות הברית לא תשתתף בדיון בסעיף שבע. סימון של מדינה אחת באופן לא-מאוזן אינו משרת את האינטרסים של המועצה. השבוע תצביע ארצות הברית נגד כל החלטה שתועלה בדיון זה והיא מעודדת מדינות נוספות לנקוט צעד זה", מסר דובר מחלקת המדינה מארק טונר.
 
עוד אמרו במחלקת המדינה כי ארצות הברית ממשיכה לקדם זכויות אדם בידי כל מדינות העולם, "אנו קוראים לכל המדינות באו"ם ולשותפות הבינלאומיות המחויבות לזכויות אדם לעבוד איתנו כדי לדחוף לרפורמות במועצת זכויות האדם שהיא זקוקה להן כל כך".  
 

בתחילת החודש הופיעה עוזרת סגן מזכיר המדינה ארין ברקליי בפני המועצה בז'נבה, והבהירה שהממשל בוחן את המשך השתתפותו במועצה בהתאם לשינוי האג'נדה: "האובססיה לגבי ישראל היא האיום הגדול ביותר לאמינותה של המועצה. היא מגבילה את הטוב שאנחנו יכולים להשיג, על-ידי כך שהיא שמה את המועצה הזו ללעג". ארצות הברית היא אחת מ-47 חברות המועצה והחברות בת שלוש השנים אמורה להסתיים ב-2019.

 

 

נציגת מחלקת המדינה הבהירה בנאומה לפני כשלושה שבועות כי "ארצות הברית תתנגד לכל מאמץ לעשות דה-לגיטימיציה או לבודד את ישראל. לא רק במועצת זכויות האדם אלא בכל מקום שבו יתרחש. כשזה מגיע לזכויות אדם, אף מדינה לא צריכה להיות חופשייה מביקורת, אבל גם לא צריך להיות מצב שבו מדינה דמוקרטית נשפטת באופן תמידי בצורה לא-הוגנת, לא-מאוזנת או מבוססת על דעות קדומות חסרות ביסוס".

 

בחודש שעבר הציגה קו דומה גם שגרירת ארצות הברית באו"ם ניקי היילי שתקפה את ההטיה האנטי-ישראלית. "מועצת הביטחון אמורה לדון על איך לקדם שלום בינלאומי וביטחון, אבל הדיון שלנו על המזרח התיכון לא היה על התחמשות חיזבאללה בטילים לא-חוקיים בלבנון. הוא לא היה על הכסף והנשק שאיראן מספקת למחבלים, הוא לא היה על איך אנחנו מביסים את דאעש. הוא לא היה על איך אנחנו עוצרים את בשאר אסד שאחראי על טבח במאות אלפי אזרחים. לא, במקום זאת הדיון התמקד בביקורת על ישראל - הדמוקרטיה האמיתית היחידה במזרח התיכון". עוד אמרה כי "אני פה כדי להדגיש שארצות הברית תהיה נחושה לעמוד נגד ההטיה האנטי-ישראלית של האו"ם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ
צילום: AFP
מומלצים