שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

תקועים בפקק ומאשימים את הזרים: "לשלול רישיונות"

רוב התושבים בכווית הם זרים, ובמדינה יש אזרחים שמאשימים אותם כמעט בכל משבר. הפעם הסוגייה גולשת לכביש, עם תביעה שמאשימה אותם בפקקים ודורשת לאסור עליהם לנהוג. עוד בקמפיין נגד הזרים: קריאה בפרלמנט לקנות תרופות רק בבתי מרקחת פרטיים

סוגיית הנתינים הזרים בכווית נחשבת במשך שנים לסוגיה נפיצה ורגישה במיוחד. כעת התסיסה החברתית סביב הנושא שוברת שיאים חדשים. בימים האחרונים הגיש עורך הדין מג'ד אל-אנסארי תביעה משונה לרשויות החוק במדינה בשם כמה אזרחים. התביעה דורשת לשלול באופן מידי את רישיונות הנהיגה מרוב הנתינים הזרים. הטיעון: הם הגורם המרכזי לעומסי התנועה.

 

בתביעה המדוברת כתב עורך הדין: "עומסי התנועה במדינה הגיעו למצב בלתי נסבל. אנחנו עדים לפקקים ולשיתוק של התנועה באופן קבוע. לעתים אורך הנסיעה לעבודה משתווה לזמן שהיה לוקח לאזרחים ולשוהים להגיע לעבודה ברגל. זה נכון גם לשעות היציאה מהעבודה. זה מבשר על מצב חמור ומשקף מראות לא תרבותיים, שחושפים את פער עמוק והיעדר אסטרטגיה ברורה או תוכניות אפקטיבית של בכירים לפתרון המשבר המחניק הזה".

הכבישים בבירה כווית סיטי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הכבישים בבירה כווית סיטי(צילום: AFP)

התביעה דורשת, לפחות באופן זמני, לשלול את הרישיון מהרוב המוחלט של הזרים בכווית, למעט מספר מקצועות שלא פורטו, עד שהמדינה תסדיר את הנושא. מטבע הדברים הדרישה גם כללה להפסיק להוציא רישיונות חדשים לזרים.

 

בשנת 2014 החליטה הממשלה בכווית להקשיח את תנאי קבלת הרישיון עבור זרים. על פי הנתונים כתוצאה מכך בשנתיים האחרונות הוצאו רישיונות נהיגה ל-35 אלף נתינים זרים, לעומת 75 אלף בשנתיים שלפני ההחלטה להקשיח את התנאים. גורמים משפטיים במשרד הפנים הכוויתי הסבירו כי החוק מעניק לשר להפסיק להוציא רישיונות לשוהים שאינם כוויתים באופן זמני או לפרקי זמן מוגדרים, אם הוא רואה בכך צורך משלל טעמים. אך עד כה מאז פרסום חוק התנועה החדש אף שר לא השתמש בזכות הזו בגלל הקושי ליישמו, לנוכח העובדה שהיא מהווה הפרה של החוקים הבינלאומיים וחוקי זכויות האדם שכווית חתומה עליהם.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
  

אותם גורמים גם הסבירו כי מהלך שכזה גם עלול לשבש את המסחר, הכלכלה והשירותים במדינה. במקביל הם תירצו כי כבר מתוקף החוק המדובר ניתנו רישיונות לשוהים שאינם כוויתים רק אם מגיעים למדינה לעבוד במקצועות מסוימים כמו רופאים ומהנדסים או מקצועות שירותיים. עורך הדין שהגיש את התביעה, כך נראה, לא ממש משתכנע.

 

בראיון לסוכנות הידיעות הצרפתית הסביר עורך הדין: "יש 3.1 מיליון זרים במדינה לצד 1.35 מיליון אזרחים כוויתים ואין ממש הגבלות על הוצאת רישיונות הנהיגה. המדינה מעניקה רישיונות לזרים, כאלה שמחזיקים בתעודה אקדמאית, משתכרים ביותר מ-2,000 דולר בחודש ואחרי שהם נמצאים שנתיים במדינה". בהמשך לדבריו בעיתון הכוויתי "א-ראי" הוצגו נתונים שדיברו על כך שמתוך כמעט 2.8 מיליון זרים יש רישיונות נהיגה ליותר מ-685 אלף.

 

ונראה שהקמפיין נגד הזרים בנסיכות אינו מסתיים רק בנושא הנהיגה. בעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" הקדישו השבוע כתבה להצעות שמועלות בפרלמנט הכוויתי נגד הזרים. אחת מהן היא של ספאא' אל-האשם, שדרשה בראיונות לכלי תקשורת במדינה "לנקות את המדינה מהמטונפים", בתירוץ שהם אחראים למשבר הכלכלי, החברתי, התרבותי והחינוכי במדינה.

 

אחת מהצעותיה של אל-האשם הייתה לאסור על הזרים לקנות תרופות במרכזי הבריאות הממשלתיים ולאלץ אותם לקנות תרופות רק בבתי מרקחת ובתי חולים פרטיים. נראה שצמרת השלטון בכווית עוד לא השמיעה אמירה ברורה בנושא, אולי כי היא חוששת שזה עשוי להפוך לחרב פיפיות במדינה שכלכלתה מבוססת במידה לא מעטה על אותם זרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הכבישים בבירה כווית סיטי
צילום: AFP
מומלצים