עגול וסגול: עוג'יליה מכינה
חלת סלק פשוטה ונהדררת

לפני שתיפרדו מהחמץ לשבוע, נצלו את הזמן שנשאר והכינו מאפה פרחוני מרהיב שיכניס אתכם למצב רוח אביבי במיוחד

עוג'יליה דולסהפורסם: 29.03.17 15:17
חלת סלק עגולה
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

 

מרכיבים

חלה בקוטר 26 ס"מ

 

לבצק

  • 500 גרם סלק מבושל וקלוף או 1 חבילה סלק בואקום
  • 650 גרם (1/2 4 כוסות ועוד 2 כפות) קמח לבן (אפשר להמיר חצי מהכמות בקמח מלא)
  • 1/2 1 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית גדושה מלח

 

לציפוי

  • 1/4 כוס סילאן
  • 2 כפות שומשום

 

אופן ההכנה

1. טוחנים את הסלק בבלנדר עד לקבלת מיץ סלק סמיך.

2. מערבבים במהירות נמוכה מאוד, בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים (אפשר לערבב גם בקערה רגילה עם כף עץ).

3. מוסיפים לקערה את מיץ הסלק, המייפל ואת שמן הזית ולשים עד לקבלת בצק אחיד שהשמרים נטמעו בו היטב. אם אין מיקסר, מתחילים לערבב את החומרים עם כף עץ עד לאיחוד לאחר מכן לשים את הבצק בידיים משומנות בשמן זית.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)
    (צילום: עוג'יליה דולסה)

     

    4. מוסיפים את המלח, מעלים את המהירות לדרגה 2 (נמוכה-בינונית) ולשים 5-10 דקות, עד שמתקבל בצק גמיש ודביק. במידה והבצק מרגיש נוזלי מדי, ממשיכים ללוש בידיים משומנות.

    5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)
      (צילום: עוג'יליה דולסה)

       

      6. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. משמנים ידיים ומשטח עבודה במעט שמן זית ומעבדים את הבצק להוצאת האוויר. מכדררים לצורת כדור.

      7. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 2 ס"מ.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)
        (צילום: עוג'יליה דולסה)

         

        8. פורסים את הבצק לרצועות שוות ברוחבן, בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה. משטחים כל רצועה עם האצבעות לקבלת צורה אסימטרית.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)
          (צילום: עוג'יליה דולסה)

           

          9. מגלגלים רצועה ראשונה לצורת שבלול ומניחים במרכז התבנית. מצמידים את הרצועה השנייה מסביב לרצועה הראשונה, ליצירת צורה של פרח. חוזרים על הפעולה עם שאר הרצועות, עד שמתקבל פרח גדול שמגיע כמעט לשולי התבנית.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)
            (צילום: עוג'יליה דולסה)

             

            10. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

            11. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומניחים לתפיחה שנייה ל-15 דקות.

            12. מברישים בעדינות את החלה בסירופ המייפל. מפזרים שומשום מעל. אופים בתנור 20 דקות.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)
              (צילום: עוג'יליה דולסה)

               

              13. מוציאים את החלה מהתנור ומברישים מיד במעט סירופ מייפל ליצירת מראה מבריק.

               

               (צילום: עוג'יליה דולסה)
                (צילום: עוג'יליה דולסה)

                 

                עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה וחוגי בית . יש לכם שאלות? אתם מוזמנים לכתוב לה בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלה

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
                שלון!

                אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

                הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

                אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

                עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

                בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

                וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

                שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!