שתף קטע נבחר

השינוי שקירב בין האחיות

מהרגע שהבת הבכורה במשפחת ליבוביץ צור השתחררה מהצבא, בני המשפחה אוכלים יחד ושתי האחיות מנצלות את זמן ההכנות לארוחה לשיחות ביניהן. אז איך השינוי משפיע עליהן ועל ההורים?

בשיתוף אסם

 

 

משפחת ליבוביץ צור מחיפה אוכלת כמעט כל ערב ביחד. הבנות - טוהר (21) וחושן (11) לוקחות לפעמים פיקוד ומכינות יחד את הארוחה. כל זה קורה בשנה האחרונה, אחרי שהבת הבכורה השתחררה מהצבא. "כשטוהר הייתה בצבא, אבא, אמא ואני אכלנו בלעדיה והיא הייתה מאוד חסרה", מספרת חושן, וטוהר מוסיפה - "אנחנו מנסים לגוון בכל ארוחה. חושן ואני מבשלות יחד, מדברות וצוחקות וזה מאוד קירב בינינו".

 

ההורים, משה ושלהבת, מרוצים מהשינוי: "כשטוהר השתחררה מהצבא הרגשנו שצריך לאחד את המשפחה בצורה נחמדה, בה כל אחד יהיה שותף להחלטות מה יהיה בארוחה", אומרת שלהבת. "עכשיו אנחנו קובעים מראש ומכינים את המצרכים מראש להכנת הארוחה. כל אחד יכול להציע מה יאכלו והאוכל מגוון יותר. לכל אחד יש מקום קבוע בשולחן מאז שהתחלנו לאכול יחד. השיח הוא בעיקר על אירועים שכל אחד חווה באותו יום והצעות לארוחות".

 

מפגש משפחתי חשוב

"לארוחת ערב משפחתיות יש תפקיד חשוב בהקניית הרגלי תזונה, אך היא גם מזמנת מפגש שגרתי בין בני המשפחה שבו מגישים יחד עם מאכלים מזינים גם מסרים ערכיים ותכנים חיוביים שההורים יכולים להאציל לילדיהם", אומרת אורלי פיינה, דיאטנית קלינית בצוות 'חיים בריאים של אסם'. "מעבר להקניית הרגלי אכילה בריאים ונכונים מחקרים מראים כי קיים קשר בין ארוחות משפחתיות והגברת מוטיבציה, העלאת רמת ההישגים בלימודים, הפחתת שכיחות של הפרעות אכילה והשתלבות טובה יותר בחברה".

 

פעילות "שולחן משפחתי" מקדמת את ה"ביחד המשפחתי", בין אם בארוחות ערב משותפות או בפעילויות משפחתיות, במטרה לתת כלים ליצירת חוויות מהנות ובעלות ערכים.

 

בשיתוף אסם



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים