שתף קטע נבחר

העסקה הביטחונית הגדולה בתולדות ישראל: מוכרים להודו טילי "ברק" ב-1.6 מיליארד דולר

התעשייה האווירית חתמה על עסקאות בהיקף של כ-2 מיליארד דולר בהודו. בראשן העסקה הביטחונית הגדולה בתולדות התעשיות הביטחוניות הישראליות - יותר מ- 1.6 מיליארד דולר למערכת ההגנה האווירית ברק 8

 

 

התעשייה האווירית הודיעה היום (ה') כי חתמה על עסקאות בהיקף של כ-2 מיליארד דולר בהודו, ובראשן העסקה הביטחונית הגדולה בתולדות התעשיות הביטחוניות הישראליות - יותר מ- 1.6 מיליארד דולר למערכת ההגנה האווירית "ברק 8" לצבא היבשה של הודו.  

 

במסגרת הסכם הענק, הנחשב כאמור לעסקת הייצוא הביטחוני הגדולה בתולדות המדינה, תספק החברה לצבא היבשה ההודי מערכות הגנה אווירית מתקדמות ממשפחת ברק 8. במסגרת ההסכם יסופקו ללקוח כל מרכיבי המערכת - משגרים, טילים, תקשורת, מערכות שליטה ובקרה ומערכת המכ"ם.

 

ניסוי במערכת ההגנה האווירית MRSAM בספטמבר 2016 (צילום: התעשייה האווירית) (צילום: התעשייה האווירית)
ניסוי במערכת ההגנה האווירית MRSAM בספטמבר 2016(צילום: התעשייה האווירית)

משגר של "ברק 8" (צילום: התעשייה האווירית) (צילום: התעשייה האווירית)
משגר של "ברק 8"(צילום: התעשייה האווירית)

בנוסף, תספק התעשייה האווירית לחיל הים ההודי מערכת הגנה אווירית מסוג LRSAM (הגרסה הימית של מערכת ההגנה האווירית ברק 8) לנושאת המטוסים (IAC) הראשונה הנבנית בהודו.

 

מערכת MRSAM היא מערכת הגנה אווירית, פרי פיתוח ייחודי של התעשייה האווירית בשיתוף משרד ההגנה ההודי בהובלת ה-DRDO (רשות פיתוח אמצעי הלחימה ההודית). המערכת נותנת מענה למגוון איומים אוויריים, ימים וקרקעיים. היא נמצאת בשימוש בחיל הים ההודי, בחיל האוויר ההודי ובחיל הים הישראלי. חלקים מהמערכת פותחו בשיתוף תעשיות מקומיות בהודו ביניהן חברת, BEL, L&T, BDL וחברות הודיות פרטיות נוספות כמו גם חברת רפאל הישראלית והחטיבה וחברת הבת של התעשייה האווירית - אלתא.

  

 (צילום: התעשייה האווירית) (צילום: התעשייה האווירית)
(צילום: התעשייה האווירית)

מנכ"ל התעשייה האווירית יוסי וייס אמר כי "התעשייה האווירית פועלת מול זרועות הביטחון בהודו ומול התעשיות המקומיות במהלך 25 השנים האחרונות תוך שותפות אסטרטגית אמיתית. הודו היא אחת השותפות המרכזיות של התעשייה האווירית. זוהי הבעת אמון עצומה בין שני הגופים - הממשל ההודי והתעשייה האווירית. עסקאות אלו מהוות ביטוי מושלם ליכולותינו הטכנולוגיות והמשך ישיר לפעילותינו הנרחבת בהודו. הן מביאות לידי ביטוי את שיתוף הפעולה העמוק עם התעשייה המקומית במסגרת מדיניות Make in India".

 

עוד אמר: "אנו נמשיך לעמוד יחד עם שותפינו בהודו בחזית הטכנולוגיה, תוך העמקת שיתופי הפעולה הקיימים ופיתוח שותפויות חדשות לביטחון אזרחי ישראל והודו. מדובר בתעודת כבוד לכלל התעשייה הישראלית הביטחונית ואנו בתעשייה האווירית גאים להוביל פרויקט דגל זה המבשיל בימים אלו לאחר תהליך פיתוח משותף וארוך".

 

סמנכ"ל התעשייה האווירית, מנהל חטיבת טילים וחלל, בועז לוי: "יחד עם שותפינו בהודו, אנו נספק מערכת מתוחכמת, חדשנית וייחודית שתיתן את המענה המבצעי המיטבי ביותר לצבא היבשה ההודי. בפיתוח המערכת באה לידי ביטוי חדשנות טכנולוגית, יצירתיות, ראייה עתידית ומסירות אישית ראויה לציון של כל העוסקים בפיתוחה של המערכת בישראל ובהודו". 

 

בשנה החולפת ביצעה הודו סדרת ניסויים במערכת ההגנה הישראלית "ברק 8". בחודש ספטמבר נערך ניסוי בטיל קרקע-אוויר לטווח בינוני, ששוגר מבסיס ההגנה, המחקר והפיתוח צ'נדיפור באודישה שבמזרח המדינה.

 

גובהו של הטיל החדש שנוסה הוא 4.5 מטרים, משקלו כ-270 ק"ג והוא מסוגל לשאת 60 ק"ג של מטען. כמו כן, הטיל החדש טס במהירות של 2 מאך והוא מתאים למטרות בטווח של עד 70 ק"מ. הוא מסוגל לזהות ולנטרל מטרות מוטסות כמו רקטות, טילים ומטוסים, ואף ליירט כמה רקטות בו-זמנית.

 

כחודשיים קודם לכן ביצעה התעשייה האווירית, בשיתוף משרד ההגנה וחיל האוויר ההודיים, ניסוי שכלל יירוט בשלושה שלבים של מל"טי "אויב". בתעשייה האווירית אומרים כי הניסוי הביא לידי מבחן את כל רכיבי מערכת הנשק לשביעות רצונם של נציגי הלקוחות ההודיים, שהופכים לראשונים בעולם שמשתמשים בגרסה היבשתית של ה"ברק 8".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: התעשייה האווירית
מערכת ההגנה האווירית MRSAM ממשפחת "ברק 8"
צילום: התעשייה האווירית
מומלצים