שתף קטע נבחר

הופץ תזכיר חוק תאגיד החדשות החדש: כחלון התעקש שעובדים לא יפוטרו

בתום מו"מ ארוך בין אנשי כחלון לאנשי נתניהו, הופץ הלילה תזכיר חוק תאגיד החדשות החדש. כל עובדי חטיבת החדשות בתאגיד יועברו לתאגיד החדשות החדש ולא יפוטרו, אך המנהלים לא יעסקו באקטואליה. בשלושת החודשים הראשונים ימונה מנהל זמני. רק המנהל הקבוע שימונה לאחריו יוכל לבצע שינוי שיבוצים

נתניהו וכחלון. שר האוצר התעקש שלא יפוטרו עובדים (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
נתניהו וכחלון. שר האוצר התעקש שלא יפוטרו עובדים(צילום: אלי מנדלבאום)

 

החוק שנולד במסגרת פשרת תאגיד השידור הציבורי בין ראש הממשלה לשר האוצר הופץ הלילה לשרי הממשלה. על פי הצעת החוק, יוקם תאגיד חדשות חדש אשר יפקיע מהתאגיד הקיים את כל העיסוק באקטואליה. תאגיד החדשות יחל לפעול ב-15 במאי (איחור של 15 יום מהתאריך האחרון שנקבע).

 

במשך שלושה חודשים, לפי תזכיר החוק, ישמש הכונס הרשמי מפקח על פעולות המנהל הזמני שימונה לשלושה חודשים לניהול תאגיד החדשות. עדיין לא ברור מי יהיה המנהל הזמני. עם תום התקופה הזו, אמורים להתמנות לתאגיד החדשות מועצה ומנהל כללי. המנהל הכללי יוכל לבצע כל שינוי שיחפוץ, לרבות פיטורי עובדים ושיבוצי תפקידים מחדש.

 

אופן בחירת המועצה נועד למנוע מעורבות פוליטית, ובמובן זה נתניהו לא השיג את מבוקשו בעקבות התעקשות כחלון ונציגו למו"מ, מנכ"ל האוצר שי באב"ד.

 

עובדי חטיבת החדשות בתאגיד המקורי יועברו בתנאיהם הקיימים לתאגיד החדשות החדש. זו הייתה אחת מהדרישות העיקריות של כחלון - למנוע פיטורי עובדים. בתקנים לא מאוישים תינתן עדיפות לעובדי רשות השידור אשר יצטרפו לתאגיד החדשות.

 

מי שלא יעבור לתאגיד החדשות החדש יהיו מנכ"ל התאגיד אלדד קובלנץ, יו"ר התאגיד גיל עומר ומנהל החדשות שנבחר לתאגיד - ברוך שי.

 

מנכ"ל האוצר, שי באב"ד. ניהל את המו"מ מטעם כחלון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מנכ"ל האוצר, שי באב"ד. ניהל את המו"מ מטעם כחלון(צילום: גיל יוחנן)

במקביל, מוקדם יותר השבוע החליטו בתאגיד להפשיל שרוולים. במכתב ששיגרו ליועץ המשפטי לממשלה, התריעו מנהלי "כאן" כי יעתרו לבג"ץ אם טענותיהם לא יתקבלו, וכתבו כי "מטעמו של ראש הממשלה הופעלו לחצים לאיום משרות בתאגיד, לרבות משרת מנהל החדשות. הלחצים אף התגברו בחודשים האחרונים".

 

לטענתם, כפי שניסחה עו"ד אלה גור שמייצגת את ראשי התאגיד, "קבלת ההחלטות באשר למתווה נעשתה בהליך לא תקין, תוך פגיעה בזכויות יסוד רבות ומהותיות, ללא תכלית ראויה, ולקידומה של תכלית לא ראויה. השיקולים העומדים מאחורי הכוונה לשנות את החוק הם זרים ופסולים".

 

גור כתבה ליועמ"ש כי "מכלול נסיבות העניין מצביע על כך שהליך קבלת ההחלטות בשבועות האחרונים בכל הקשור לשידור הציבורי הוא הליך בלתי תקין בעליל". לדבריה, "לכאורה, השרים מקבלים החלטות מבלי שמינו ועדה מקצועית מייעצת, ללא שמיעת הגורמים הרלוונטיים, ללא שמיעת עמדת התאגיד, לעתים בניגוד לעמדת הגורמים המקצועיים, ללא הנמקה מקצועית להחלטותיהם, עד כדי חשש שיש בבסיס החלטות אלה שיקולים פוליטיים, שיקולים שלא נתמכים בעובדות ושיקולים זרים נוספים".

 

מוועד עיתונאי התאגיד ומארגון העיתונאים נמסר כי "אין תכלית הגיונית, אפילו לא אחת, לדחיית תאריך תחילת השידורים ולפיצול חטיבת החדשות מהתאגיד. תזכירי החוק שהוגשו הלילה נועדו אך ורק להביא לפיטורי מנהלי השידור הציבורי משום שלא נשאו חן בעיניי ראש הממשלה, ולהחליפם באחרים. כל זאת, תוך בזבוז עשרות מיליוני שקלים מכספי ציבור ויצירת מבנה כפול ומעוות שיביא לכאוס ניהולי ועיתונאי ויפגע בתכלית החוק המקורי. אנחנו שוב קוראים לפוליטיקאים הגונים להתעשת ולהתנגד למעשה האיוולת הזה".

 

בהכנת הידיעה השתתף רן בוקר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
נתניהו וכחלון
צילום: עמית שאבי
מומלצים