שתף קטע נבחר

במימונה: הנשים ששולטות בקבוצות המקצועניות

אלונה ברקת לא לבד. מועדונים נוספים, במיוחד בארה"ב, נמצאים בבעלות נשים, שלא רק מוכיחות הבנה בספורט, אלא גם לוקחות ברוב המקרים את הקבוצות שלהן צעד נוסף קדימה. מחובבת הפוטבול הקשוחה בת ה-91 ועד האישה שהקימה בלול תרנגולות קבוצת מרוצים מצליחה - אלו כמה מהנשים החזקות בעולם הספורט

לא רק בישראל המקרה של אלונה ברקת יוצא דופן. בכל העולם, נשים עדיין לא נמצאות בכמויות גדולות במשחק הבעלות הספורטיבית. מה הסיבה? קשה לדעת. אולי בגלל שעדיין מדובר בעולם גברי, אולי מחסור במשקיעות מתאימות. אבל הבוסית של הפועל באר-שבע מראה פעם אחר פעם שאין סיבה שהשידוך לא יהיה מוצלח - וגם מעוררת עניין עצום בעולם, במיוחד בקרב קבוצות מחו"ל שפוגשות את באר-שבע.

 

אספנו עבורכם את הדוגמאות המוצלחות ביותר לנשים שנמצאות כיום בעמדת השליטה בקבוצה מקצוענית כלשהי. כולן ראויות, חזקות ופורצות דרך עבור אחרות, שאולי בעתיד יתחילו לשחק תפקיד משמעותי בעולם הזה.

 

ברקת. בארץ היא לבד, אבל בעולם תופעת הבעלות הנשית תופסת תאוצה (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
ברקת. בארץ היא לבד, אבל בעולם תופעת הבעלות הנשית תופסת תאוצה(צילום: יאיר שגיא)

 

ג'יני באס, לוס-אנג'לס לייקרס, NBA

את הסיפור על מאבקי השליטה המכוערים על הלייקרס הבאנו לכם לאחרונה. אחרי מותו של הבעלים האגדי ג'רי באס, הוא הותיר לבתו, שנחשבת לממשיכת דרכו מבחינת החזון, את הנשיאות. הוא גם הפך את אחיה ג'ים לאחראי לענייני כדורסל, אבל בעוד המועדון הלך וקרס, ג'יני הבינה שהיא חייבת לדחוק אותו החוצה.

 

רק לאחרונה הסתיים המאבק המשפטי בין הצדדים, כאשר ג'יני נלחמה בהצלחה בניסיון של שניים מאחיה, כולל ג'ים המודח, לבצע הפיכה בהנהלת הלייקרס ולסיים את דרכה במועדון. בינתיים, היא שינתה את דמות הצוות המקצועי הבכיר, שילבה את מג'יק ג'ונסון בתפקיד עם המון אחריות – ולמעשה, הטביעה סופית את חותמה על הלייקרס.

 

באס. מאבקי ירושה (צילום: AP) (צילום: AP)
באס. מאבקי ירושה(צילום: AP)

 

אבל כפי שציינו בנוגע לאביה, העניין מבחינתה אינו רק כוח. בדיוק כמוהו, היא רואה את הלייקרס כמועדון ענק ומבדר שחייב לחזור לימי הזוהר שלו. היא נחושה להיות זו שתשיב את אל.איי לטופ של הכדורסל – עם השם לייקרס, כמובן, ולא קליפרס, שמופיע על הגביע המיוחל. היא מבינה בספורט, חזקה בעסקים, וכפי שהוכיחה, אין לה סנטימנטים לאף אחד. חוץ מלמורשת של אבא.

 

שילה ג'ונסון, מועדוני כדורסל נשים והוקי קרח

המקרה של ג'ונסון שונה משל האחרות, מאחר שהיא אפרו-אמריקאית שהגיעה להישגים מרשימים. היא האישה השחורה הראשונה שהפכה למיליארדרית, הקימה עם בעלה הראשון את ערוץ BET המיועד לקהל אפרו-אמריקאי, ונחשבת לחלוצה במובנים רבים.

 

ב-2005 היא עמדה בראש קבוצת רוכשים שקנתה את המיסטיקס, מועדון כדורסל הנשים, ויש לה מניות גם בשתי קבוצות ספורט נוספות בעיר. היא נחשבת לדמות בעלת שיעור קומה דומה לזה של אופרה ווינפרי, אשת הטלוויזיה האפרו-אמריקאית שהפכה אגדית, ופועלת במגוון רחב של עסקים.

 

ג'ונסון. יקירת עיר הבירה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
ג'ונסון. יקירת עיר הבירה(צילום: gettyimages)

 

מה שכן, את הספורט היא לוקחת ללב. בראיון שהעניקה לאחרונה לרויטרס סיפרה: "אין נאמנות בספורט. כששחקן נשלח בטרייד, הוא לא מדבר איתי יותר, אפילו אם אפיתי לו עוגיות". זה מה שנקרא, בעלות בסגנון אישי.

 

קתרינה ליבהר, סאות'המפטון, פרמייר-ליג

ב-2009 רכש המיליארדר השווייצרי מרקוס ליבהר את סאות'המפטון כדי לחלץ אותה מפירוק. שנה לאחר מכן הוא הלך לעולמו, והותיר את הקבוצה לבתו. במהרה, סאות'המפטון דילגה מהליגה השלישית אל הפרמייר-ליג, ובשנים האחרונות גם נמצאת בחלק העליון.

 

הספקות לגביה היו רבים בהתחלה, בעיקר בגלל התחלה סוערת שכללה שינויים רבים בצוות העובדים, והיותה אדם פרטי מאוד שהקהל לא הצליח לעמוד על קנקנו, אבל העובדות מדברות בעד עצמן. אביה הציל את המועדון בסכום פעוט של 14 מיליון ליש"ט. כיום, כשהיא שוקלת למכור למשקיעים סינים, הסכום עליו מדובר עומד כבר על 190 מיליון ליש"ט.

 

ליבהר. החליפה את אביה שהלך לעולמו (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
ליבהר. החליפה את אביה שהלך לעולמו(צילום: gettyimages)

 

בכתבה ב"טלגרף" נטען כי מדובר במועדון שמנוהל בצורה הטובה ביותר בפרמייר-ליג, ובאמת, בשנים האחרונות הרכש והמנג'רים שמגיעים מתבררים כמעט מיידית כסיפור הצלחה, לפחות ביחס לשאיפות המועדון שלא משתווה לגדולים באמת מבחינת תקציב.

 

מרתה פיירסטון פורד, דטרויט ליונס, NFL

בגיל 91, הבעלים האהובה של קבוצת הפוטבול ממשיכה בכל הכוח. העסק היה למעשה של בעלה וויליאם, שקנה את הקבוצה ב-1963, אבל עם מותו ב-2014 השליטה במועדון עברה אליה.

 

באופן מדהים, היא חיה את הפוטבול ואת הקבוצה. ב-ESPN אומרים שהיא זוכה להערכה בענף בזכות האומץ שלה, והיא גם ידעה לפנות אישית לקהל המתוסכל של הקבוצה הכושלת ולהזדהות איתו. מאז שקיבלה את הבעלות, היא הייתה פעילה בצורה יוצאת דופן, ובעיקר ביצעה מהלך אחר מהלך כדי לשפר את ביצועי הקבוצה.

 

פיירסטון. למרות הגיל היא חזק בעניינים (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
פיירסטון. למרות הגיל היא חזק בעניינים(צילום: gettyimages)

 

לפני שקיבלה את המועדון, דטרויט הגיעה לפלייאוף פעם אחת ב-14 עונות. איתה, הליונס עשו קפיצת מדרגה ושיחקו בפלייאוף פעמיים תוך שלוש עונות. היא דעתנית, קשוחה, מבינה בפוטבול, ובעיקר אוהבת בכל נפשה את הקבוצה המשפחתית ורוצה להביא אותה רחוק. אישה מדהימה.

 

ג'ודי גשיקטר, JTG דוהרטי רייסינג, נסקאר

חלק משמה קיבלה הקבוצה מבראד דוהרטי, פעם כוכב NBA בקליבלנד. הוא גם אחד הבעלים במקרה הזה, אבל ראשי התיבות שייכים לבעלים הנוספים ומייסדי הקבוצה, בני הזוג טד וג'ודי גשיקטר, כשג'ודי במיוחד מעוררת עניין רב בעולם מרוצי המכוניות.

 

במקרה הזה לא מדובר בירושה. טד וג'ודי הקימו יחד את הקבוצה ב-1994 מתוך לול תרנגולות בצפון-קרוליינה. לאורך זמן רב, בזמן שהעסק קרם עור וגידים, ג'ודי המשיכה לעבוד בסופי שבוע כדיילת כדי לעזור בפרנסת המשפחה.

 

אחרי שנים של בנייה דוהרטי רייסינג ממשיכה להתפתח, הגיעה לסבב הנסקאר אחרי מאמץ רב, והנהג איי.ג'יי אלמנדינגר סיפר על החשיבות של ג'ודי: "היא מכניסה סדר ומנהיגות מאחורי הקלעים. טד נמצא יותר בפרונט, אבל ג'ודי דואגת לדברים הקטנים שאיש לא שם לב אליהם, אלו שלפעמים חשובים יותר".

 

גשיקטר. דוהרטי רייסינג בנסיקה (צילום מסך מתוך טוויטר) (צילום מסך מתוך טוויטר)
גשיקטר. דוהרטי רייסינג בנסיקה(צילום מסך מתוך טוויטר)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים