שתף קטע נבחר

העולם הלילה: כך נראים האורות בכדור הארץ מהחלל

סוכנות החלל האמריקנית פרסמה תמונות של כדור הארץ בלילה. באחת התמונות נראית ישראל כשהיא מוארת וכך גם אזור הנילוס במצרים - בזמן שרוב המדינות האחרות באזור חשוכות

 

ישראל, מצרים ומדינות נוספות באזור בשעות הלילה (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
ישראל, מצרים ומדינות נוספות באזור בשעות הלילה(צילום: נאס"א)

 

דברים שרואים מהחלל: סוכנות החלל האמריקנית פרסמה השבוע תמונות מדהימות של כדור הארץ, שצולמו על-ידי לוויין בשעות הלילה. בתמונות ניתן להבחין באזורים המיושבים - בזכות האורות. באחת התמונות נראית ישראל כשהיא מוארת ולידה מצרים, המוארת בעיקר באזור הנילוס. ביתר המדינות באזור הנראות בתמונה - פרט לרצועת החוף בלבנון - אין כמעט אורות בשעות הלילה.

בנאס"א אמרו כי התמונות, שצולמו במהלך השנה שעברה, מצביעות על ההתפתחות של כמה מדינות וגם על הצורה שבה כדור הארץ "מואר בחשיכה".

 

 


אירופה ואפריקה בשעות הלילה (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
אירופה ואפריקה בשעות הלילה(צילום: נאס"א)

 

בתמונות ניתן להבחין כי יבשת אירופה, החלק המזרחי של ארצות-הברית, חלקים נרחבים בהודו, ביפן, במזרח סין ובמקומות נוספים בעולם - מוארים. מנגד, יבשת אפריקה חשוכה כמעט לגמרי, פרט לאזור הנילוס, אזור ניגריה וכמה מוקדים קטנים נוספים - בעיקר בדרום היבשת וברצועת החוף בצפונה.

 

בנאס"א אמרו כי הלוויין שמתעד את האורות בכדור הארץ נמצא כ-3,000 ק"מ מעלינו והוא מצלם תמונות מדי יום. בסוכנות החלל האמריקנית אמרו כי בתמונות ניתן להבחין אפילו בספינות, המשייטות ברחבי העולם, שבהן כמובן יש אורות.

יבשת אסיה ואוסטרליה בלילה (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
יבשת אסיה ואוסטרליה בלילה(צילום: נאס"א)

אירופה מוארת (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
אירופה מוארת(צילום: נאס"א)

 

בסוכנות החלל האמריקנית ערכו כמה השוואות בין תמונות שצולמו ב-2012 ותמונות שצולמו אשתקד, כדי לראות נקודות יישוב חדשות או התפתחות של ערים. בין היתר ניתן לראות גידול ניכר בכמות האורות בהודו.

 

הודו 2012 (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
הודו 2012(צילום: נאס"א)

הודו 2016 (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
הודו 2016(צילום: נאס"א)
 

"תודות ללוויין אנחנו יכולים עכשיו לעקוב בעזרת הפרעות בהספקת החשמל אחרי שינויים קצרי-טווח שנעשו, כמו סכסוכים, סופות, רעידות אדמה והאפלה", הסביר מיגל רומן, מנהל הפרויקט בנאס"א. "אנחנו יכולים לעקוב אחרי השינויים המחזוריים שמקורם בפעולות אנושיות חוזרות ונשנות, כמו תאורת חגים והגירה עונתית. אנחנו יכולים לעקוב גם אחרי שינויים הדרגתיים כמו עיור, הגירת חוץ, שינויים כלכליים והתפתחות הרשת החשמלית. העובדה שאנחנו יכולים לעקוב אחרי כל ההיבטים השונים שנמצאים בלב מה שמגדיר עיר - זה פשוט מדהים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
אור בישראל ובאזור הנילוס
צילום: נאס"א
מומלצים