שתף קטע נבחר

מאבק בשביתת הרעב: ברגותי הועבר לבית מעצר

1,200 אסירים פלסטיניים שובתים רעב: מנהיג המחאה, שכתב טור ל"ניו יורק טיימס", הועבר מכלא הדרים לבית המעצר קישון. התגברו החיפושים בתאי האסירים, הוצאו מהם מכשירי טלוויזיה ורדיו ונשללו ביקורים. עימותים במהלך יום האסיר

 

 

 

 

1,200 אסירים פלסטינים מבין 6,500 הכלואים בישראל פתחו היום (ב') בשביתת רעב - ובשירות בתי הסוהר מנסים למנוע התלקחות שעלולה להיגרם מהשביתה שאותה מוביל מרואן ברגותי. עשרות אסירים שובתים המוגדרים דומיננטיים מועברים בין בתי הכלא, במטרה לפגוע בשביתה - ובהם גם מרואן ברגותי, שהועבר מכלא הדרים לבית המעצר קישון.

 

ברגותי פרסם מכלאו טור ל"ניו יורק טיימס". בשב"ס בודקים אם המכתב ובו הטקסט הוברח על ידי עורך דינו או שאשתו כתבה אותו, ולאחר הבירור יוחלט אם להעמיד את ברגותי לדין משמעתי. אסירים בכלא מגידו טענו כי מאז שהחלה השביתה התגברו החיפושים שנעשים באגפים שבהם הם כלואים. בנוסף, בשב"ס החלו לנקוט צעדים נגד השובתים, מרביתם אנשי פתח - הוצאת רכוש שאותו הם מחזיקים כפריבילגיה כמו מכשירי רדיו וטלוויזיה וציוד חשמלי אחר. פרט לכך נשללים מהם ביקורים.  

מרואן ברגותי. הועבר לבית המעצר קישון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מרואן ברגותי. הועבר לבית המעצר קישון(צילום: גיל יוחנן)

אש בבית לחם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אש בבית לחם(צילום: AFP)

מחאה ברמאללה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מחאה ברמאללה(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בצהריים התקיימו עצרות בערים הפלסטיניות לרגל יום האסיר שבהן השתתפו אלפים. למרות החשש במערכת הביטחונית מפני השילוב בין יום האסיר ושביתת האסירים, לא נרשמו עימותים חריגים בין פלסטינים לכוחות הביטחון, מלבד עימותים מוגבלים בכניסה הצפונית של בית לחם ליד מחסום 300, שם נפצעו שני פלסטינים.

 

בשב"ס אמרו: "יש לנו ניסיון רב בהתמודדות עם שביתות רעב ויש יכולת ואמצעים להתמודד ולהכיל אותה. איננו מנהלים משא ומתן עם האסירים. נערכנו מראש לאפשרות של שביתה, בתיאום עם גורמים נוספים, ובהם צה"ל, משרד הבריאות, מתפ"ש, שב"כ, משטרה ועוד". בתי הסוהר שבהם הודיעו אסירים על שביתה הם גלבוע, מגידו, נפחא, קציעות, שקמה, רמון, הדרים וניצן.

 

על פי המדיניות של השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, כפי שהובהרה אתמול גם בהערכת מצב עם שב"ס וגורמי הביטחון, אין לנהל כלל משא ומתן עם האסירים. כזכור, לפני כשנתיים אושר החוק להזנה בכפיה שארדן יזם, ובמידת הצורך ואם השביתה תמשך - ייערכו גם לאופציה הזו.

מהומות בבית לחם (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מהומות בבית לחם(צילום: רויטרס)

הפגנה בחברון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה בחברון(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

אבו מאזן שלח ברכה לרגל יום האסיר וכינה את האסירים בבתי הכלא בישראל "גיבורים". הוא הדגיש כי יימשכו המאמצים להבטיח את שחרורם, להפסיק את סבלם והבהיר כי סוגיית האסירים תהיה תמיד המרכזית עבור העם הפלסטיני והנהגתו.

 

יו"ר הרשות הפלסטינית קרא לקהילה הבינלאומית להתערב במהירות ולהציל את חיי האסירים הפלסטינים שפתחו בשביתת רעב ללא הגבלת זמן, במחאה על התנאים ההומניטריים הקשים שבהם הם חיים בבתי הכלא בישראל, כדבריו. הוא נמנע מלהזכיר את מנהיג השביתה ברגותי בשמו. בנוסף אבו מאזן הזהיר מפני החרפת המצב בשל העקשנות של ישראל וסירובה להיענות לדרישות ההומינטאריות הצודקות של האסירים.

 

ברגותי הסביר במאמר ל"ניו יורק טיימס" את הסיבות לפתיחת השביתה: לאחר שהעברתי את 15 השנים האחרונות בכלא הישראלי, הייתי הן עד והן קורבן למערכת הבלתי חוקית של מעצרים שרירותיים וטיפול נוראי באסירים הפלסטינים. לאחר שניסינו לנצל כל אופציה אחרת, החלטתי כי אין כל ברירה מלבד להתנגד להתעללות הזו על ידי שביתת רעב", כתב ברגותי בעיתון האמריקני.

 

מתאם פעולות הממשלה בשטחים תקף את העיתון, שציין כי ברגותי הוא "מנהיג פלסטיני וחבר פרלמנט. שכחו לציין שהוא רוצח וטרוריסט שעמד בראש ארגון טרור", אמר אלוף יואב (פולי) מרדכי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הפגנה ברמאללה ביום האסיר
צילום: רויטרס
מומלצים