סלט קינואה עם חצילים מטוגנים וגרעינים קלויים (צילום: מירב גביש)
מרכיבים
כ-8 מנות
- 2/3 4 כוסות (1080 מ"ל) מים
- 2 כוסות (380 גרם) קינואה
- 1 חציל, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 ענף טימין
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס תערובת של גרעיני דלעת וחמנייה
- 10 משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
- 1 גבעול סלרי או מלפפון קטן עם הקליפה, קצוץ דק
- 1/2 בצל סגול, פרוס דק
- חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
- אפשרות: 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לרצועות
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
לרוטב
- 2 כפות דבש
- 1 כף חרדל גרגירים
- 6 כפות מיץ לימון
- 8 כפות שמן זית
- 1 שן שום, כתושה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהיא מתרככת ומופיע עיגול מסביב לנקודה שבמרכז. מסננים ומפזרים על נייר אפייה, כדי שהקינואה תתקרר היטב.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בה את קוביות החציל. מתבלים במלח, הפלפל, הטימין ו-2 כפות משמן הזית, ומערבבים. משטחים את הקוביות בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהן משחימות ומתרככות.
- מחממים את המחבת ומוסיפים את הגרעינים וכף שמן הזית הנותרת. קולים דקה-שתיים, עד שגרעין אחד קופץ במחבת. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומשטחים על נייר אפייה, לצינון.
- הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו (אפשר להכין מראש ולשמור עד 5 ימים במקרר).
- שמים בקערה את הקינואה ואת שאר מרכיבי הסלט, למעט הגרעינים והרוטב. מערבבים היטב.
- מוסיפים לסלט הקינואה חלק מהרוטב, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מוסיפים את הגרעינים הקלויים ומגישים (אפשר לשמור את הסלט במקרר עד 3 ימים).
- עוד מתכונים מעולים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"