שתף קטע נבחר

העבריין עמיר מולנר זוכה מהפרעה לשוטר

העבריין הבכיר הפתיע רבים כשהחליט לייצג את עצמו במשפט שבו הואשם בהפרעה לשוטר במילוי תפקידו. הוא הביא תיעוד ממצלמות אבטחה וחקר בלשים, בהם את השוטר שסרח ערן מלכה. בית המשפט החליט לזכותו: "לא ניתן לקבוע מהראיות שהנאשם ידע ששוטרים נמצאים מעבר לדלת"

 

 

עמיר מולנר בבית המשפט, היום (צילום: מתן טורקיה) (צילום: מתן טורקיה)
עמיר מולנר בבית המשפט, היום(צילום: מתן טורקיה)

הניצחון שלו: בית משפט השלום בתל אביב זיכה היום (ב') את העבריין הבכיר עמיר מולנר מעבירה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו. במהלך המשפט ייצג מולנר את עצמו. השופטת אמרה בהחלטתה: "לא ניתן לקבוע מהראיות כי הנאשם ידע שמעבר לדלת נמצאים שוטרים".

 

מולנר הואשם בסעיף של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו לאחר שלא פתח לשוטרים את דלת ביתו. מולנר הפתיע כשהחליט לייצג את עצמו במהלך המשפט ומראה חריג נראה לאורך הדיונים כשהעבריין הבכיר חקר את בלשי משטרת ישראל.

 

במהלך המשפט דרש מולנר לזמן לעדות את קצין המשטרה לשעבר ערן מלכה, שמרצה שבע שנות מאסר בגין הרשעתו בפרשת רונאל פישר, לאחר שטען כי מלכה "תפר לו תיק".

 

מלכה ביקש שלא להעיד, אך בית המשפט חייב אותו. "אתה אסיר. נשפטת לשבע שנים ואתה לפני ועדת שליש. אני מבין את הרגישות ומבטיח לך שלא אני אזיק לך. כששוטרים משקרים בבית משפט אין להם ממה לחשוש. לעולם לא מגישים כתב אישום נגד שוטר ששיקר בבית משפט", אמר מולנר לשוטר לשעבר שהיה על דוכן העדים.

בצד אחד הסנגור מולנר, על ספסל העדים ערן מלכה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בצד אחד הסנגור מולנר, על ספסל העדים ערן מלכה(צילום: מוטי קמחי)

מולנר הוסיף כי "בגלל הנסיבות העצובות של המקרה שלך אף אחד מהשוטרים שהיו לפניך לא היה מוכן להגיד שאתה מפקד שלו". מלכה השיב: "נכון. ידעו מה תעשה דקה אחרי. שתזמן אותם לעדות".

 

השופטת מעין בן ארי מתחה ביקורת על המשטרה וקבעה: "לא ניתן היה להתעלם מאי דיוקים, לעיתים בולטים, בין העדות הראשית של השוטרים של השוטרים ותוכן דו"חות הפעולה שמילאו, לעומת התיעוד האובייקטיבי שהגיש הנאשם מאחת ממצלמות האבטחה". באשר לטענות שמלכה "תפר" למולנר תיק שללה השופטת את הטענות על הסף.

 

עוד אמרה השופטת כי "כפי שעולה מהראיות, לא ניתן לקבוע ברמת הוודאות הנדרשת במשפט הפלילי כי בשלבים הראשונים שקדמו להצגת תעודת המינוי לנאשם דרך העינית ולדרישה כי יאפשר להם כניסה, ידע הנאשם כי מעבר לדלת נמצאים שוטרים האוחזים צו חיפוש ולא גורמים אחרים שבאו לפגוע בו".

 

תחילת הפרשה לפני כארבע שנים כשבלשים מהיחידה לפשיעה כלכלית במשטרה דפקו בשעת בוקר מוקדמת על דלת דירתו של מולנר במגדל מגורים ברמת גן, מצוידים בצו חיפוש מטעם בית המשפט.

 

בערך ב-12 בצהריים, לאחר כמה שעות המתנה שבהן לא נענו, פרצו השוטרים פנימה, עצרו את מולנר והחרימו מצלמת אבטחה שהייתה בכניסה לדירה ואת הכונן. נגד מולנר הוגש כתב אישום בגין הכשלת שוטר במילוי תפקידו, וזאת משום שלא פתח את הדלת. הוא שוחרר, וההליכים נגדו נמשכו.

 

אלא שמולנר, ראש ארגון פשע המוגדר כיעד מודיעיני מרכזי של המשטרה, החליט לצאת למאבק משפטי ולהוכיח כי המשטרה "סתם רודפת אותו". בניגוד למקובל, הוא החליט לייצג את עצמו ולא להשתמש בשירותיו של עו"ד. במשפט הציג מולנר תיעוד חלקי ממצלמת אבטחה שהוחרמה. מולנר טען כי הדפיקות על דלתו לא נמשכו יותר משעה, כפי שטענו השוטרים, אלא כחצי שעה ולסירוגין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתן טורקיה
עמיר מולנר, היום
צילום: מתן טורקיה
מומלצים