שתף קטע נבחר

שכר פועלי הבניין הסינים: 5,600-7,500 שקל

שכרם של הפועלים הסינים יכלל בהסכם עבודה קיבוצי ויעמוד בתלוי בדרגות הוותק של העובד, כך על פי נתוני התאחדות בוני הארץ. במטה הדיור הלאומי מתכוונים להגיש השבוע בקשה להבאת 6,000 עובדים, וצופים לקבל את המשלחת הראשונה בתחילת חודש יולי

במסגרת ההסכם שאישרה הממשלה להבאת עובדי בנייה מסין לישראל - יעמוד שכרם של הפועלים הסינים על סכום של בין 5,600 שקל ל-7,500 שקל, בתלוי בדרגות הוותק של העובד. הפרטים הוצגו במפגש שהתקיים אמש (ב') בין משלחת הממשל הסיני וראשי התאחדות בוני הארץ.

מימין: רוני בריק, פאנג הן טייה, אביגדור יצחקי, אליאב בן שמעון  (צילום: כפיר סיון) (צילום: כפיר סיון)
מימין: רוני בריק, פאנג הן טייה, אביגדור יצחקי, אליאב בן שמעון (צילום: כפיר סיון)

כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן

 

ההסכם, אשר נחתם בין ממשלת ישראל לממשלת סין בחודש שעבר, יאפשר את הבאת 20 אלף עובדי בנייה מסין לישראל מתחומי השלד, הטיח והריצוף. במטה הדיור הלאומי מתכוונים להגיש השבוע בקשה להבאת 6,000 עובדים, וצופים לקבל את המשלחת הראשונה בתחילת חודש יולי.

 

המשלחת הסינית כוללת את סגן השר לסחר של סין, צ'אנגסינג פו, יו"ר צ'ינקה (Chinca), התאחדות הקבלנים הסינית, פאנג הן טייה ונציגי המחוזות שבהם יגוייסו העובדים בסין.

 

נשיא התאחדות בוני הארץ, רוני בריק: "העובדים הסיניים הם הטובים ביותר שהגיעו לענף הבנייה שלנו מהעולם. הם זוכים לתנאי העבודה מטובים ביותר בתחומם בעולם ונכללים בהסכם עבודה קיבוצי, שלפיו הם מקבלים את כל התנאים וההטבות שמקבלים עובדים ישראלים בענף". לדבריו: "זו הזדמנות לשני הצדדים. לצד חיזוק שיקבל ענף הבנייה הישראלי, הרי שלענף הבנייה הסיני יש כאן הזדמנות למצוא בסיס לשיתופי פעולה עם חברות ישראליות מקצועיות שפועלות ברחבי העולם - גם במדינות שבהן לא פועלות כיום חברות בנייה מסין".

 

מנכ"ל התאחדות בוני הארץ, עו"ד אליאב בן שמעון אמר במפגש: "גיוס זה צפוי להשפיע לטובה על איכות ומשך זמן הבנייה, ולהבטיח עלייה בפריון ושיפור טכנולוגי בענף. אסור להוריד את הרגל מהדוושה בפעילות לקידום הכשרת וקליטת עובדים ישראליים מקצועיים לענף הבנייה, שהינו ענף מתגמל כלכלית, הטומן בחובו אופק מקצועי, חדשנות וידע טכנולוגי נרחב".

 

יו"ר התאחדות הקבלנים הסינית, פאנג הן טייה חשף נתונים לפיהם חברות הבנייה הסיניות מחזיקות כיום בכ-20% פעילות הבנייה בעולם. "אנו מייצגים חברות שפועלות ב-119 מדינות בעולם -50% במדינות אסיה, 30% באפריקה, 10% באמריקה הלטינית ו-12%-15% באירופה ואוסטרליה", אמר. "שמחתי לשמוע את נשיא התאחדות בוני הארץ שהציע להרחיב את שיתוף הפעולה בין חברות סיניות לישראליות ברחבי העולם. זו בהחלט הצעה שנאמץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים