קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
כ-40 מיני מאפינס או 12 מאפינס רגילים או עוגה בתבנית בקוטר 24 ס"מ
- 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
- 1/3 כוס (45 גרם) אבקת קקאו
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה
- 1 כפית חומץ תפוחים
- שוקולד צ'יפס, אגוזים או כל דבר אחר שאוהבים
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים (אם מכינים עוגה גדולה, מרפדים את התבנית בנייר אפייה).
2. מנפים לקערה את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים את המרכיבים הרטובים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה (חשוב לא לערבב יותר מדי, כדי לא לפגוע במרקם המאפינס). מוסיפים את השוקולד צ'יפס (או תוספת אחרת שאוהבים) ומערבבים קלות.
3. יוצקים את בלילת מאפינס השוקולד לשקעים עד ל-3/4 מגובהם (או לתבנית, אם מכינים עוגה גדולה).
4. אופים את המאפינס 15-10 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים (אם מכינים מאפינס רגילים זמן האפייה יהיה כ-20 דקות, ואם מכינים עוגה - כ-30 דקות).
5. מצננים ומגישים.
- עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה וחוגי בית.
יש לכם שאלות? אתם מוזמנים לכתוב לה בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלה
אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.
הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:
אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)
עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???
בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.
וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!
שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!