שתף קטע נבחר

תכנית חדשה לשילוב חברות סטארט-אפ בענף הבנייה

מיזם חדש יקדם שיתופי פעולה בין חברות סטארט אפ ויזמי נדל"ן בניסיון לקצר את זמני הבנייה. בין הפיתוחים - רחפני תלת מימד ומציאות רבודה. שר הבינוי והשיכון: "ענף הבנייה הוא אחד הענפים בעלי הפריון הנמוך ביותר במשק - הגיע הזמן שתעשיית החידושים תשנה את התמונה"

ניסיון נוסף לקיצור הליכי הבנייה בישראל: מיזם חדש מאגד חברות סטארט-אפ המפתחות טכנולוגיות בנייה חדשות ומקדם אותן מול משקיעי נדל"ן ותאגידים, באופן שאמור להביא לשימוש טכנולוגיות חדשות אשר יקצרו את הליכי הבנייה הקיימים. מדובר בפרויקט ביוזמת חברת SOSA הישראלית, בו משתתפים גם משרד הבינוי והשיכון, משרד הכלכלה והתעשייה והתאחדות בוני הארץ.

 

עוד בערוץ הנדל"ן

 

במסגרת המיזם ישולבו טכנולויות המתמקדות בשלבי הבנייה הראשונים, בדגש על ייעול תהליכי ניהול הבנייה, קיצור משך זמן הבנייה, ניהול החומרים, החוזים והמסמכים - וכן שימוש בפיתוחים המתבססים על רובוטיקה ומכניקה. יוזמי התכנית מדגישים כי על פי הערכות, חלק נכבד מהליך הבנייה תלוי בטכנולוגיות ושיטות עבודה קיימות אשר נחשבות למיושנות. שוויה של תעשיית הבנייה העולמית מוערך כיום בכ-10 טריליון דולר בשנה, ובישראל מהווה ענף זה כ-10% מהתל"ג.  

שר הבינוי והשיכון יואב גלנט (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
שר הבינוי והשיכון יואב גלנט(צילום: יאיר שגיא)

"ענף הבנייה הוא אחד הענפים בעלי הפריון הנמוך ביותר במשק", אמר שר הבינוי והשיכון, ח"כ יואב גלנט באירוע השקת הפרויקט שנערך היום (ה'). "הגיע הזמן שתעשיית החידושים תכנס לתחום ותשנה את התמונה. זמן ההמה הממוצע לשכונה חדשה בישראל עומד על 15 שנים מהרגע ההחלטה ועד האכלוס. אנחנו מקווים שבעזרת טכנולוגיה נצליח לצמצם את הזמן בצורה משמעותית. אם המוחות שיושבים כאן ישבו יחד ויחשבו איך לייעל את הענף, נגיע לפריצות דרך. צריך לחשוב על משהו שהוא שונה לחלוטין, משהו פורץ דרך".

 

בין המיזמים: הפעלת רחפנים וטכנולוגיית מציאות רבודה

בין החברות המציעות את שירותן - חברת Dronomy, המפעילה רחפנים באתרי הבנייה המספקים תמונות תלת מימד; חברת Astralink אשר פיתחה טכנולוגיית מציאות רבודה המאפשרת להעריך את מצב הבנייה באופן מדוייק לעומת המטרה הסופית סטודיו האדריכלות STUDIO SHAGA אשר פיתח כלים טכנולוגיים תלת מימדיים המאפשרים תכנון נכון לפרויקט.

 

שר הכלכלה והתעשייה, ח"כ אלי כהן: "שני הקטרים של מדינת ישראל הם תמיד נדל"ן והייטק. אלו שני הקטרים שדוחפים את כלכלת ישראל קדימה. לכן, אני מברך על היוזמה במסגרתה שני קטרים אלו נפגשים. מה שיחזק כל מדינה היא העוצמה הכלכלית שלה. אח"כ שאר העוצמות. עם 48 אלף התחלות בנייה בשנה אנחנו משמרים את הפער, לצערנו, בין ההיצע לביקוש. באמצעות החיבור בין הנדל"ן להיי-טק נוכל להדביק את הפער. אנחנו יכולים וצריכים להיות מובילים גם בתחום הזה".

 

רוני בריק, נשיא התאחדות בוני הארץ: "אני יכול להעריך בכל הזהירות שהיום אנחנו עושים כאן היסטוריה שתשנה בעתיד את ענף הבנייה העולמי כולו. בישראל נותר ענף הבנייה מאחור בכל מה שקשור לקידמה טכנולוגית. המיזם צריך להיות הבסיס לשיפור מערכת האספקה, תכנון מהיר ויעיל יותר, ביצוע בנייה מהירה בשילוב מערכות מקדמות, ועוד ועוד. אנחנו קוראים לבכירי ענף הייטק וקוראים להם: "אל תפספסו את ההזדמנות".

 

חמי פרס, חבר הנהלה וממייסדי SOSA: "אותו הגל ששטף את עולם התקשורת, לא פוסח על השירותים הפיננסיים, על עולם התחבורה ועכשיו מגיע גם לעולם הבנייה. התכנית מפגישה שתי תעשיות גדולות שהקשר ביניהן עד היום היה חלש ביותר. לחיבור הזה פוטנציאל אדיר בתרומה למשק, ולכלכלה, אבל גם תרומה משמעותית ברמה הבינלאומית היות ותעשייה זו תוביל מהפיכה בתחום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים