שתף קטע נבחר

ההורים שמקעקעים את שמות ילדיהם

"ילדים הם לנצח כמו הקעקוע", "זה היה נראה לי הדבר הכי טבעי בעולם" ו"לידה יותר כואבת". מה גורם להורים לקעקע על גופם את שמות ילדיהם ואילו סגנונות מועדפים?

לא מעט אנשים הולכים עם קעקוע מוזר על גופם - תזכורת מגילאים צעירים יותר, שבהם חשבנו שאותיות סיניות או דרקון הם הדבר הכי חם. אבל מה גורם להורים להחליט לקעקע את שמות ילדיהם ואיזו משמעות ייחודית יש לקעקוע עבורם? מסתבר שמדובר בטרנד שסוחף הרבה הורים. ניסינו להבין מה עומד מאחוריו.

 

"אני מאמינה שכל ילד הוא עולם ומלואו, כמו ציור או שיר וככה גם הקעקוע", אומרת מורן אביטל מלכנר, אמא של עידן (7) ואופיר (3). "בעיני זו פשוט דרך כמעט בלתי הפיכה לבטא רגש ולהעביר מסר. ידעתי שאני רוצה שני ילדים ולכן המתנתי עד ללידת בני הצעיר, מתוך הבנה ברורה של מיקום הקעקוע, איך יראה ומה יסמל עבורי. קעקעתי את שמות הילדים על פני האמה, מכיוון שאני רוצה כל הזמן לראות את הקעקוע. ברמה הרגשית הם איתי כל הזמן, חקוקים במקום הכי גלוי שאפשר, לעומת שאר הקעקועים שלי שאינם גלויים".

 ( )
 

מדוע בחרת בדוגמה הזו של הקעקוע?

"הם חלק בלתי נפרד ויחד עם זאת הם שני אנשים אינדיבידואליים, לכן בחרתי לקעקע לצד השם שלהם שני שחפים. רציתי לקעקע משהו ייחודי, רגשי ולא עוד ציור שרואים על עשרות אנשים. קעקוע של ילד מגיע ממקום של חיבור וזהו בדיוק הפער בין קעקוע שנמאס ממנו לקעקוע שיישאר אהוב לעד".

 

 ( )

סיון דמרי גרשין תמיד ידעה שתקעקע את שמות ילדיה. כשסהר בנה היה בן שנה וחצי, קעקעה את שמו. "התלבטתי בין חצי סהר לבין נוצה", היא מספרת. "השילוב של השם עם הנוצה נראה טוב יותר והייתי שלמה עם המשמעות. היום נהוג לפרש נוצה כסמל להתחלה ותקווה חדשה, ממש כמו לידה מחדש וזו הייתה ההרגשה, חיים שהתחילו מחדש כשסהר נולד. המיקום בצלעות הוא סימבולי לא פחות - על פי סיפור בריאת העולם אנחנו נוצרנו מצלע וסהר נוצר ממני".

 ( )
 

איך הגיבה הסביבה?

"כולם הגיבו בצורה מאוד חיובית, אפילו אבא שלי שמתנגד מאוד לעניין הקעקועים ונאלץ לקבל אותי עם כל שבעת הקעקועים שעשיתי, אמר שזה הקעקוע שהכי אהב אצלי ואפילו שוקל לקעקע את השם של סהר על הזרוע. זה מבחינתי הריקושט הכי חזק לקעקוע הזה".

 

 ( )

עדי ארקליס, אמא של אלה, החליטה לקעקע את שם בתה באופן ספונטני: "עשיתי את הקעקוע כשהייתי באמסטרדם. במקרה נכנסתי למקום שהמקעקע הוא ישראלי במקור. יש לי שני קעקועים ורציתי עוד אחד. היה לי טבעי לקעקע את שמה של בתי שהייתה אז בת שנתיים. אהבתי את הפונט באנגלית, פונט עגול ועדין. בחנתי כמה אופציות וכשראיתי אותו, מיד התחברתי. המיקום על העורף נבחר משום שזה מקום שניתן לחשוף או להסתיר לפי בחירה. תמיד רציתי שיהיה לי קעקוע שם".

 ( )
 

מה יקרה אם יהיו לך עוד ילדים?

"אני בטוחה שהם יקבלו מקום של כבוד בלב שלי וגם בדמות קעקוע של שם".

 

 ( )

גילעד כהן לא חשב מעולם לקעקע על גופו. לאשתו רינת יש שלל קעקועים, אבל הוא עוד לא היה מוכן נפשית, עד שנולד יואב הבכור לפני שמונה שנים. "חיפשתי קעקוע עם משמעות, לא משהו שאתחרט עליו בעתיד וילדים זה לכל החיים", הוא מספר. הוא קעקע את שמו של יואב, וכשאמה, בתו האמצעית, נולדה היה לו טבעי לקעקע את שמה. "אם עשיתי קעקוע של שם בילד הראשון, הייתי חייב לעשות גם עם הילדה השניה כדי שכשיגדלו לא ישאלו למה עשיתי לאחד ולא לשני. ינאי, הילד השלישי, נולד לפני עשרה חודשים וחשבתי איך לחבר גם אותו".

 ( ) ( )
 

איך נוצר החיבור בקעקוע?

"יד שמאל שייכת לבנים וימין לבנות. האות Y של יואב ושל ינאי מחברת בין השמות שלהם. הם נולדו באותו תאריך, בהפרש של שבע שנים. למעשה, יואב ביקש אח מתנה ליום הולדת שלו. הם מאוד מחוברים וחשבתי למה לא לחבר אותם לקעקוע יחד? הילדים אמנם קטנים אבל מבינים את משמעות הקעקוע. הם יודעים שאבא שלהם אוהב אותם ולכן כתב את השם שלהם על בשרו".

 

 ( )
 

"בעלי התנגד בהתחלה לרצון שלי לקעקע", משתפת מירית עמר, אמא של אושרי בן ה-11 חודשים. "לדעתו היו לי כבר מספיק קעקועים. עם הזמן הבין כמה זה חשוב לי , כמה אני רוצה את זה וביום ההולדת שלי הוא הפתיע אותי וקבע לי תור למקעקעת". הבעל, כך משתפת עמר, נדבק בחיידק: "הוא שוקל בעצמו לקעקע משהו שקשור לילד ורק מחכה לזמן המתאים".

 ( )
 

למה בחרת לקעקע את שם הילד?

"אני חובבת קעקועים ויש לי המון קעקועים שאין להם בהכרח משמעות עבורי. כשאושרי נולד הבנתי מה זו אהבה טהורה שלא תלויה בדבר ומתעצמת מיום ליום. סוף סוף יש לי קעקוע שאני מסתכלת עליו בהערצה כי הילד בשבילי שווה את מהות החיים".

 

איך בוחרים את דוגמת הקעקוע?

"שואבים רעיונות מאנשים שכבר קעקעו, מגיעים למקעקע והוא מעלה רעיונות משלו. לבסוף בונים משהו מקורי, אישי יותר. כך גם אני עשיתי. בגלל זה יש המון קעקועים דומים אבל ב-99% מהמקרים הם לא זהים לחלוטין".

 

 ( )

"ילדתי את בתי הבכורה, אמה, לפני שש שנים וכשהייתה בת ארבעה חודשים החלטתי לעשות קעקוע עם שמה", מספרת קוראל ברדה רחמני. "מהרגע שחשבתי על הקעקוע עד שהתיישבתי אצל המקעקע, לקח יום. כשאדל האמצעית נולדה, גם את שמה קעקעתי ארבעה חודשים אחרי הלידה ויצרתי תשתית לקעקוע עבור הילד השלישי. שבועיים אחרי שאמה נולדה, הוספתי גם אותה".

 ( )
 

כמה זה כואב לעומת לידה?

"עבורי זה כאב כיף וממכר, אבל נראה לי שאני פריקית של כאב כי גם ללדת אני אוהבת".

 

אז איך בוחרים את הקעקוע הנכון?

"החוכמה זה בעיקר בחירת המיקום. ההופעה החיצונית מאוד חשובה לי לכן צריך לשמור על מראה קלאסי ונקי, לבחור במיקום קעקוע שלא מפריע ושניתן להסתירו בכל רגע נתון. מיקום שאת לא רואה כל היום מול העיניים ושיכול להימאס לך ממנו".

 

 ( )

סיוון רייקו חלמה מגיל 17 לקעקע את גופה. היא ידעה בדיוק איך יראה הקעקוע, הצבעים והמיקום שלו, אך מעולם לא היה לה את האומץ. כשנולדו ילדיה, החליטה שהגיע הזמן להגשים את החלום. "התמונה הייתה קיימת מגיל 17, ההחלטה להוסיף את השמות של הילדים: אור, תהל וחן, הרגישה לי הכי טבעית בעולם, הם הילדים שלי, בשר מבשרי. ילדים זה לנצח כמו הקעקוע", משתפת רייקו.

 ( )
 

מה יקרה אם יהיו לך עוד ילדים?

"כשתכננתי את הקעקוע, אמרתי למקעקע שחשוב לי שתהיה אופציה להוסיף עוד עלים במידת הצורך, אז הוא האריך טיפה את הגבעול וגם אם יהיו עוד שני ילדים, אפשר להוסיף בלי בעיה".

 

מה יותר כואב - לידה או קעקוע?

"אני חושבת שהכל תלוי במיקום הקעקוע ובמקעקע. היה לי מקעקע מדהים, בקושי הרגשתי את הכאב, זו הייתה תחושת של חוסר נוחות וכשהוא מילא את הצבע, הרגשתי צריבה חזקה יותר, אבל לא משהו בלתי נסבל. לידה הרבה יותר כואבת.

 

 ( )

אביטל הורוביץ, אמא של ליה ויהלי, החליטה לקעקע את שמות ילדיה מתוך רצון שתמיד יהיו קרובים אליה. "כשהבן שלי היה בן שלושה חודשים, החלטתי בוקר אחד שאני מאוד רוצה לקעקע ובאותו יום עשיתי זאת. שבוע אחרי שהבת שלי נולדה, הוספתי את השם שלה. לא היה לי חשש כי יש לי עוד ארבעה קעקועים בגוף, את הראשון עשיתי בגיל 16".

 ( )
 

הקעקוע שלך עדין ובלי אלמנטים מיוחדים. זה בכוונה?

"כן. אני לא אוהבת שבקעקוע יש יותר מדי עניין, עשיתי אותו בשבילי ולא בשביל שיראו".

 

הסביבה, לדבריה, מפרגנת מאוד. אנשים מחמיאים לה על הבחירה לקעקע את שמות ילדיה. בעלה היה מופתע מהמהירות שבה התקבלה ההחלטה ועד לביצוע, כשקעקעה את שם בנה הבכור. הוא פחות מתחבר לקעקועים ועל עצמו לא יקעקע.


פורסם לראשונה 28/04/2017 08:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים