שתף קטע נבחר

שבועות לאחר רצח עשרות נוצרים במצרים: האפיפיור נחת בקהיר

הכס הקדוש הגיע למדינה לביקור היסטורי בן יומיים, שנפתח בפגישה עם הנשיא א-סיסי. בתחילת החודש נרצחו 75 בפיגוע משולב בשתי כנסיות במדינה, והאפיפיור פרנסיסקוס שואף להציג חזית נוצרית-מוסלמית נגד אלימות "בשם האל": "על מנהיגי כל הדתות להתאחד נגד הקיצוניות והברבריות"

 

 

האפיפיור פרנסיסקוס נחת אחר-הצהריים (יום ו') במצרים לרגל ביקור היסטורי בן יומיים שמטרתו, בין היתר, להציג חזית נוצרית-מוסלמית אחידה הדוחה ומגנה כל מעשה של אלימות שנעשה בשמו של האל - כשלושה שבועות לאחר פיגוע כפול נגד המיעוט הנוצרי במדינה שבו נרצחו עשרות רבים במהלך תפילה. את פניו של האפיפיור בנמל התעופה קיבלו ראש הממשלה, שריף איסמעיל, ובכירים רבים בהנהגה המצרית, והוא מיד ניגש לפגישה עם נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי.

 

לאחר הפגישה השתתף האפיפיור בכנס שלום בינלאומי באקדמיה המוסלמית אל-אזהר – מוסד מרכזי בעולם הסוני. בפתיחת הכנס אמר: "בואו נאמר שוב בבירור ובתקיפות 'לא!' לכל ביטוי של אלימות, נקמה ושנאה שמבוצע בשם דת או בשם אלוהים". הוא הוסיף כי על מנהיגי כל הדתות להתאחד נגד הקיצוניות ובמאבק נגד הברבריות.

שלושה שבועות אחרי הפיגוע. האפיפיור נוחת במצרים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שלושה שבועות אחרי הפיגוע. האפיפיור נוחת במצרים(צילום: AFP)

עם הנשיא המצרי א-סיסי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עם הנשיא המצרי א-סיסי(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP, HO, EGYPTIAN PRESIDENCY) (צילום: AFP, HO, EGYPTIAN PRESIDENCY)
(צילום: AFP, HO, EGYPTIAN PRESIDENCY)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

הכס הקדוש צפוי לקיים כמה פגישות רמות דרג בקהיר עם מנהיגים פוליטיים ודתיים במדינה שרובה מוסלמית. האפיפיור יפגין בביקור ההיסטורי סולידריות ויביא מסר של שלום למדינה שבארבע השנים האחרונות חוותה התקוממות איסלאמיסטית הולכת וגוברת.

 

בחודשים האחרונים הותקפה הקהילה הנוצרית הגדולה במדינה בשלושה פיגועים קשים מאוד נגדה. ב-11 בדצמבר, ימים ספורים לפני חג המולד, נרצחו 25 בני אדם ו-38 נפצעו בפיצוץ בכנסייה קופטית בקהיר. לפני כשלושה שבועות נרצחו 75 בני אדם בפיגוע משולב בשתי כנסיות במצרים, האחת באלכסנדריה והשנייה בטנטא, בזמן תפילה לרגל "יום ראשון של הדקלים". ארגון הטרור "המדינה האיסלאמית" (דאעש) נטל אחריות לפיגועים.

מסר של שלום. פרנסיסקוס מגיע למצרים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מסר של שלום. פרנסיסקוס מגיע למצרים(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

לאחר שהמריא מנמל התעופה "לאונרדו דה וינצ'י" ברומא, נחת האפיפיור בקהיר והתקבל בטקס רשמי ושטיח אדום. שני ילדים קיבלו את פניו עם זר פרחים. לאחר זמן קצר הוא נלקח לארמון הנשיאותי שם נועד עם הנשיא המצרי א-סיסי. את תחילת הפגישה הנעימה תזמורת צבאית שניגנה את המנוני הוותיקן ומצרים.

 

לפי ההערכות האחרונות במצרים, במדינה חיים כיום כ-8 מיליון נוצרים קופטים, פחות מעשרה אחוזים מכלל האוכלוסייה המצרית שמונה כ-92 מיליון בני אדם. הפיגועים האחרונים נגד הקהילה הנוצרית הם בהחלט המבחן החשוב ביותר ליחסים בין השלטון הנוכחי לבין המיעוט הקופטי, יחסים שבמשך שנים היו נתונים לעליות וירידות.

75 נרצחו. זירת הפיגוע בכנסיה בטנטא (צילום: AFP) (צילום: AFP)
75 נרצחו. זירת הפיגוע בכנסיה בטנטא(צילום: AFP)

זירת הפיגוע בכנסיה באלכסנדריה (צילום: AP) (צילום: AP)
זירת הפיגוע בכנסיה באלכסנדריה(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בתקופת שלטון האחים המוסלמים ומוחמד מורסי, לפני כשלוש שנים, נאלצו הקופטים להתמודד עם גל תסיסה אדיר נגדם. עם זאת, בשנה האחרונה אישר הפרלמנט המצרי את החוק לבניית כנסיות במדינה, והשלטון לכאורה מספק לקופטים חופש פולחן מוחלט.

 

הקופטים במדינה מדווחים כי הם חשים איום הולך וגובר נגדם במיוחד מאז עליית דאעש בסוריה ובעיראק ב-2014, ולוחמי הארגון במצרים אכן הגבירו את התקיפות והאיומים נגד הקהילה הנוצרית במדינה. בפברואר האחרון נמלטו המוני משפחות וסטודנטים נוצריים מצפון סיני לאחר שורה של רציחות, כאשר כאמור המקרים הללו הגיע זמן קצר לאחר אחד הפיגועים הקשים ביותר נגד הקהילה הנוצרית במדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
האפיפיור פרנסיסקוס במצרים
צילום: EPA
מומלצים