במה נעטוף את העוף?
מרינדות לחזה ולפרגיות

עוף על האש בלי מרינדה זה כמו פסטה בלי רוטב - אז כדי שהוא ייצא לכם עסיסי וטעים במיוחד קבלו רעיונות מעולים לתיבול, מסאטה חמאת בוטנים ועד לבלסמי ובזיליקום

מערכת Xnet

|

01.05.17 | 20:23

שיפודי חזה עוף במרינדה עם רוטב סאטה (צילום: סיון שטרנבך)
שיפודי חזה עוף במרינדה עם רוטב סאטה (צילום: סיון שטרנבך)

שיפודי חזה עוף במרינדה עם רוטב סאטה / סיון שטרמבך ורונה קובו

 

מרכיבים

4 מנות

 

לשיפודים

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לפילטים
  • 1 גבעול למון גראס, פרוס גס
  • 3 שיני שום
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מקולף וחתוך גס
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כוס (50 גרם) בוטנים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • מעט שמן קנולה לטיגון

 

לרוטב

  • 1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס
  • 1 כף מחית קארי אדומה (להשיג בחלק מרשתות השיווק ובחנויות למוצרים מהמזרח)
  • 1 כוס (100 גרם) בוטנים, קצוצים
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף מיץ ליים או לימון

 

אופן ההכנה

  1. השיפודים: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי השיפודים, למעט העוף והשמן, ומעבדים למרינדה עם חתיכות בוטנים קטנטנות. מעבירים לקערה, מוסיפים את העוף ומערבבים, כדי שיצופה היטב במרינדה. מכסים ומשרים שעה לפחות (ועד יממה).
  2. הרוטב: יוצקים את קרם הקוקוס לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים כמה דקות, תוך ערבוב, עד שהרוטב מסמיך מעט.
  3. הצלייה: משפדים את נתחי העוף. משמנים קלות מחבת פסים ומחממים אותה על אש גבוהה. צולים את הנתחים כמה דקות מכל צד, עד שהם מלבינים במרכזם (אפשר לצלות אותם גם בגריל).
  4. מגישים את השיפודים מיד בליווי הרוטב, אפשר עם אורז לבן.

 

  • עוד מתכונים של סיון שטרנבך - בבלוג "המטבח של סיון"

 

חזה עוף במרינדה של חומץ בלסמי, טריאקי ובזיליקום (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    חזה עוף במרינדה של חומץ בלסמי, טריאקי ובזיליקום(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    חזה עוף במרינדה של חומץ בלסמי, טריאקי ובזיליקום / דפנה אוסטר מיכאל

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 500 גרם חזה עוף, חתוך לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ
    • 1 כף חומץ בלסמי
    • 1 כף שמן זית
    • 1 כף דבש או סילאן
    • 1 כף רוטב טריאקי
    • 1 שן שום, קצוצה
    • חופן נדיב של בזיליקום, קצוץ
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • 2-1 כפות שמן זית לטיגון

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט העוף והשמן לטיגון. מוסיפים את העוף ומערבבים, כדי שיצופה היטב במרינדה. מכסים ומשרים שעה לפחות (ועד יממה).
    2. משמנים קלות מחבת פסים ומחממים אותה על אש גבוהה. צולים את נתחי העוף 3-2 דקות מכל צד, עד שהם מלבינים במרכזם (אפשר לצלות אותם גם בגריל). חשוב לא לצלות את העוף יותר מדי, כדי שלא יתייבש.
    3. מגישים מיד.

     

    • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

     

    פרגיות במרינדה של חרדל ודבש (צילום: אפרת סיאצ'י)
      פרגיות במרינדה של חרדל ודבש(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      פרגיות במרינדה של חרדל ודבש / אפרת סיאצ'י

       

      מרכיבים

      6-5 מנות

       

      • 1 ק"ג נתחי פרגית, חצויים
      • 2 כפות חרדל דיז'ון
      • 5 כפות דבש
      • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
      • 4-3 שיני שום, כתושות
      • קמצוץ מלח
      • 2 כפות שמן לטיגון

       

      אופן ההכנה

      1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט הפרגיות והשמן לטיגון. מוסיפים את הפרגיות ומערבבים, כדי שיצופו היטב במרינדה. מכסים ומשרים שעה לפחות (ועד יממה).
      2. משמנים קלות מחבת פסים ומחממים אותה על אש גבוהה. צולים את הפרגיות 3 דקות, הופכים אותן ויוצקים עליהן את המרינדה שנותרה בקערה. מכסים את המחבת, מנמיכים את האש ומבשלים 3 דקות.
      3. מגישים מיד.
      4. הערה: אם מכינים את הפרגיות מראש מומלץ להשאיר בצד מעט מהמרינדה ולפני ההגשה, להבריש את הפרגיות במרינדה ולחמם מעט בתנור (זה מחזיר עסיסיות לפרגיות).

       

      עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

      _______________________________________________________

       

      ומה לגבי סלטים ליד הבשר - מטורקי ביתי עד חצילים בעגבניות? לחצו על התמונה ל-5 מתכונים מעולים

       

        (צילום: חיה אילונה דר)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד