שתף קטע נבחר

ממסעדות רציניות לאוכל רחוב: מקומות חדשים בארץ

רשת המבורגרים חדשה בתל אביב, בר פיצה בנתניה, סניף חדש להודית המהירה של רושפלד, 5 סניפים חדשים לרשת "שמונה" של מושיק רוט ועוד - המקומות החדשים שנפתחו בארץ בשבוע האחרון מעלים את השאלה המתבקשת: האם אוכל הרחוב מחליף את המסעדות הרציניות?

 

מיגל

רשת מזון מהיר חדשה נפתחה בתל אביב. בחלל של "רד בורגר" שפעל ברחוב קינג ג׳ורג׳, נפתחה לפני כשבוע רשת "מיגל", המציעה אוכל רחוב אמריקאי, או במילים אחרות - המבורגרים במשקל 80, 160, 240 גרם (17-42 שקלים), טורטיות (33-40 שקלים) וסנדוויצ׳ים דרום אמריקאיים עם בשר (אנטרקוט, עוף, שניצל או סלופי ג׳ו).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

יש במקום גם צ'יסבורגר כשר (עם גבינה צהובה טבעונית), צ'ילי קון סויה וגם קומבינציות למי שאוכל בהרכב זוגי (80-97 שקלים), בשלישייה (120-145) ברביעייה (160-194 שקלים) או בחמישייה (200-242 שקלים). בנוסף לכל הטוב הזה, אפשר למצוא במקום גם סלטים, מנות עיקריות כמו מקסיקן פרייד רייס (39 שקלים), מנות ילדים, מרקים וקינוחים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

ולמי שאין חשק לצאת מהבית, המקום עושה משלוחים בימים ראשון-חמישי בין השעות 11:00-23:00.

 

קינג ג׳ורג׳ 29 תל אביב, 03-6033333, ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי 12:00-16:00, כשר ללא תעודה

 

קפטן קארי

הסניף בשרונה מרקט חוגג שנה להיווסדו, ובמקביל נפתח בימים אלו סניף חדש - קפטן קארי ברחוב דיזנגוף. במשך תקופת ההרצה המקום יהיה פתוח בשעות הערב בלבד, ובהמשך יתחיל לפעול החל משעות הצהריים.

 (צילום: מאשה סקילי) (צילום: מאשה סקילי)
(צילום: מאשה סקילי)

הסניף השני עתיד לפעול על פי אותו הקונספט כמו זה שבשרונה מרקט, ובין המנות אפשר יהיה למצוא את הכנפיים ברוטב מנגו-יוגורט לוהט (32 שקלים), עוף טנדורי רך, (54 שקלים) בקר ראג'ה מון (56 שקלים), ביריאני טלה (62 שקלים) ועוף ומשקאות הצ'אי הקר והלאסי המפורסמים שירחיבו את המגוון בסניף החדש.

 (צילום: איליה מליניקוב) (צילום: איליה מליניקוב)
(צילום: איליה מליניקוב)

בהמשך יצטרף לתפריט הרגיל גם תפריט נאן חדש. בנוסף, מבטיחים כי גם בסניף דיזנגוף יתחיל לפעול בקרוב שירות משלוחים.

 

דיזנגוף 149 תל אביב, 03-6095960, לא כשר 

 

 

Goons paza & beer

בר פיצות חדש נפתח במקום בלתי צפוי בנתניה, ממש באמצע המדרחוב המפורסם שבמרכז העיר. מגשים ענקיים של פיצות מרובעות יחכו לכם בדלפק שבכניסה, ובתוך הבר ברזים עם בירה צוננת.

 

מי שפתחו את המקום הם טל מזרחי וחברו אלון אברון, מבעלי רשת בתי הקפה "בונו" בקדימה וביקום. מזרחי אחראי על שיגעון הפיצה ואברון מביא למקום את מוזיקת הפאנק, ויחד הם מבטיחים אווירת "גולשים" (במלעיל) מגניבה וצעירה, שמתוחזקת על ידי שלטים עם הומור, קיר עליו הלקוחות מוזמנים לקשקש מה שבא להם ומסכים גדולים עליהם מוקרנים סרטי גלישה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

המקום התוסס הזה בא להפיח את שממת הבילויים של מרכז נתניה, ולהציע פיצות מבצק אוורירי וקריספי. בתפריט תמצאו מיוחדות כמו "לבנה וטבעונית" עם גבינת סויה, פיצה עם תרד וקונפי שום, פיצה עם רוטב שמנת ופטריות שמפניון ופורטבלו וגם מבחר פיצות עם תוספות קלאסיות יותר או פחות. 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מחיר כל הפיצות אחיד - 17 שקלים למשולש ללא תוספות, ו-18 שקלים לפיצה עם תוספת. עבור מגש שלם תשלמו כאן בין 70-82 שקלים. ישנה גם אפשרות להזמין מגש מיקס שמחירו 45 שקלים, והוא מורכב מ-4 פיצות בטעמים שונים. בברזי הבירה תמצאו גולדסטאר, פאולנר, מכבי מחוזקת או הייניקן ומלבדן יש גם משקאות אלכוהוליים איכותיים נוספים.

 

כיכר העצמאות 8 פינת אוסישקין נתניה, 09-7755033, ראשון-חמישי 12:00-3:00, שישי12:00-16:00, מוצ"ש-3:00, כשר ללא תעודה

 

דאבה

מסעדה הודית חדשה נפתחה בשדרות, ואפשר למצוא בה אוכל צמחוני בטעמים הודיים אמיתיים. העיצוב בסיסי כמו בדאבות ההודיות בארץ המקור רק ללא הרעש, הלכלוך וההמולה, והאוכל הוא תמצית כל מה שטוב במטבח ההודי.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

אז מי שהתגעגע לגרליק נאן עם חמאה (30 שקלים), יזכה כאן לחווה מעצימה בתוספת כוסברה. בנוסף ללחם האלוהי, אפשר להזמין כאן מלאי קופתא - קציצת תפוח אדמה וגבינת פניר שכובשת את כל המטיילים בהודו עם רוטב האפונה וקשיו הקרמי שהיא מוגשת בתוכו (45 שקלים). כמובן שיש גם טאלי (35 שקלים), סמוסות (19 שקלים) למנה ראשונה וקינוחים הודיים.

 

הרצל 27 שדרות, 08-9404616, ראשון-חמישי 12:00-20:00, שישי 11:00-15:00, כשר

 

TLV Food Truck Festival

למרות הקשיים שמערימה הביורוקרטיה הישראלית על יזמי האוכל הישראלים שמעוניינים לעלות לארץ הקודש את טרנד משאיות האוכל, יש מי שלא מרים ידיים. פסטיבל Food Trucks של היזמיות שיר הלפרין ומיכל אנסקי, שיתקיים בין התאריכים 9-11 במאי בשוק האיכרים של נמל תל אביב, יאפשר לנו לטעום מאכלים שהוכנו בתוך מטבחים על גלגלים של 13 משאיות.

 

בחגיגה הזו ישתתפו משאית אוכל אסייתית שנקראת The Golden Wagon- Asian Food Truck ומגישה מוקפצים צבעוניים, משאית Masaeat שבה יגישו נקניקיית "קארי וורסט". במשאית ״אתנחתא״ יכינו לכם שקשוקה, בטריילר הבשרים ימכרו בריסקט מעושן, בטריילר ה-Fish&Chips יטגנו עבורכם דגי ים טריים, בטראק הארפס תוכלו לטעום את הפיתה הוונצואלית ובטראק הטבעוני יגישו כריכים טבעוניים ועוד.

 

היזמים והמשתתפים בפסטיבל מבטיחים כי המנות שיציעו במשאיות יתומחרו בטווח שבין 25-40 שקלים למנה.

 

האנגר 12, נמל תל אביב, 077-5493094, 9-11 במאי 16:00-23:00

 

 (  )
 

שמונה

לאחר הצטרפותו של השף מושיק רוט והרחבת התפריט, רשת "שמונה" שמתמחה בכריכי שף כשרים במחיר אחיד של 8 שקלים, מתרחבת ופותחת מסעדות חדשות. מעתה גם תושבי הרצליה (סוקולוב פינת בן גוריון), בית שמש (קניון נעימי), קרית ביאליק (קניון הקריון), ירושלים (קניון מלחה) ואשקלון (על המרינה) יוכלו להוזיל את יוקר המחייה, או לפחות את המחיר של ההמבורגר שלהם.

השף מושיק רוט (צילום: יח"צ) (צילום: יח
השף מושיק רוט(צילום: יח"צ)
 

אגאדיר

גם רשת ההמבורגריות ״אגאדיר״ מתרחבת ופותחת סניפים חדשים בפולג, בבני ברק ובמעלה החמישה. הסניף בבני ברק צפוי להיפתח בחודש ספטמבר, ושני הסניפים הנוספים עד סוף 2017.

 (צילום: תמוז רחמן) (צילום: תמוז רחמן)
(צילום: תמוז רחמן)
 

קמפאי סטריט ווק

רשת המסעדות הפאן אסייתיות, מבית היוצר של מסעדת "קמפאי", פותחת סניף חדש בנתניה במתחם קולנוע סינמה סיטי.

 

המחקר 3 נתניה, *6288, ראשון-שבת 11:00-24:00, לא כשר

 

בר דגים

קבוצת "בר דגים", שהקימה את הרשת שהתפריט שלה מתבסס על טהרת הדגים, מתרחבת ופותחת סניף שלישי. הסניף יתמקם בקניון עזריאלי, שהכריז על הפיכת מתחמי המזון המוכרים לנו בעשרים השנים האחרונות למתחמי שוק פתוחים ומעוצבים עם דוכני פאסט פוד גורמה.

 (צילום: דן בלילתי) (צילום: דן בלילתי)
(צילום: דן בלילתי)
 

 

 (  )
 

Meat bar burger

שלוחת ההמבורגרים המהירה של מסעדת "מיט בר" תפתח בחודשים הקרובים סניף נוסף במקום שבו שכנה מסעדת White hall בהרצליה. בדומה לסניף שב״שרונה מרקט״, יוגשו במקום המבורגרים וצ׳יפס.

 

משכית 35 הרצליה

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן בלילתי
אוכל רחוב משתלט על הארץ - מקומות חדשים
צילום: דן בלילתי
מומלצים