שתף קטע נבחר

ארגון "כוח לעובדים": לא ייתכן שרק נהגי אגד יקבלו תוספת שכר

במסגרת פשרה בין המדינה לבין אגד, צפויים עובדי אגד לקבל תוספת שכר משמעותית. בארגון "כוח לעובדים" זועמים: "לא הגיוני ולא יתכן שעובדי אגד יקבלו תוספות שכר, בעוד נהגים אחרים שעושים את אותה עבודה לא יקבלו"

לאחר איומי השביתה מחודש מרס, מסתמנת פשרה בין אגד למדינה בנוגע לדרישת עובדי אגד לשיפור שכרם - אלא שפשרה זו מעוררת זעם בקרב באירגון "כוח לעובדים".

 

המחלוקת בין אגד למדינה היא על הסכם הסובסידיה שהמדינה מעבירה לחברה מדי שנה ועל רקע דרישת העובדים לשיפור שכרם ותנאיהם. אחת האפשרויות לפתרון המשבר שהיתה על השולחן הינה מציאת פתרון מיידי לסוגיית שכר העובדים, ורק לאחר מכן לעבור לטיפול בהסכמי הסובסידיה. בסופו של דבר ההסתדרות קיבלה את הצעת בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, והשהתה את השביתה לטובת מיצוי המו"מ.

 

לדברי גורמים במשרד התחבורה, במסגרת הפשרה המסתמנת העלאת שכר הנהגים תהא צמודה לוותק באופן שבו השכר יעלה באחוז אחד בכל שנה, עד שיגיע ל-43 שקל לשעה לאחר 11 שנות ותק. נציין שהמכרזים בענף תקפים ל-12 שנה.

 

זעם בענף האוטובוסים: למה רק אגד תקבל תוספת שכר?

"השערוריה הגדולה ביותר שבניגוד לתהליכים קודמים דומים שקרו בענף קרי העלאת השכר ל-39 שקלים, הדבר הזה נודע לנו כעת. משרד האוצר והתחבורה מנהלים דיאלוג עם החברה הגדולה ביותר בלי לעדכן את נציגי העובדים והמעסיקים בחברות הפרטיות שמחזיקות על כתפיהן את רוב הענף", אומר רכז תחבורה ציבורית ב"כח לעובדים", אסף בונדי.

 

נהגי אגד. יקבלו יותר מאחרים? (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
נהגי אגד. יקבלו יותר מאחרים?(צילום: רועי עידן)
 

 

"הבעיה המהותית ביותר היא שרוב נהגי התחבורה הציבורית עובדים בחברות חדשות ופרטיות וזה מהלך שהמשרדים מנהלים מעל עשור. לא הגיוני ולא יתכן שעובדי אגד או כל חברה אחרת יקבלו תוספות שכר משמעותיות, בעוד נהגים אחרים שעושים את אותה עבודה לא יקבלו. פערים כאלה בענף ייצרו כאוס מוחלט. ככל שהמתווה יתקדם אנחנו נאבק בכל הכח והמשאבים שיש לנו על מנת שכל הנהגים בתחבורה הציבורית ייהנו מאותם תנאים", אמר בונדי.

 

לדברי בונדי קיימת בעיה נוספת: "כעת, נהגים לא רק שלא מתוגמלים על ותק ומקצועיות, אלא כשהם נאלצים לעבור מחברה לחברה בגלל סיום המכרז שהוא לתקופה של 12 שנה, הם מתחילים מאפס. וכך גם לגבי התנאים הסוציאלים שלהם כמו ימי חופשה והבראה וגם לגבי זכויות פנסיוניות. אנחנו מבקשים שמשרדי האוצר והתחבורה יתקצבו את הענף כדי לאפשר לנהגים להישאר ולהתפתח בענף, לא כתלות בחברה מסוימת אלא כתלות בעבודה בענף".

 

ממשרד האוצר נמסר: "המדינה מנהלת מזה תקופה ארוכה משא ומתן להסכם סובסידיה עם אגד. לצד התקדמות המגעים יש להבטיח כי לא תיגרם פגיעה בציבור הנהגים בתקופה זו. משכך מקיימת הנהלת אגד בחסות משרדי התחבורה והאוצר הדברות עם ההסתדרות ונציגות הנהגים. במסגרת זו נדונה אפשרות להענקת תוספת ותק לנהגים, כך לדוגמא נהג עם כ-11 שנות ותק ייזכה לתוספת של 4 שקלים בשכרו שתוענק במהלך 5 השנים הקרובות. הצדדים פועלים להגעה להסכם קיבוצי חדש עם הנהגים לשנים אלו".

 

ממשרד התחבורה נמסר: "עוד אין שום סיכום. במסגרת הדיונים עם אגד, משרדי התחבורה והאוצר שואפים לחזק את מעמד הנהג ולמשוך עובדים למקצוע".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים