שתף קטע נבחר

203 אלף שקל לאישה שנפלה במספרה בת"א

לקוחה מעדה על "מדרגה סמויה" ונפצעה בעמוד השדרה. ביהמ"ש קבע שהיעדר סימון המזהיר מפני הפרשי הגובה מהווה רשלנות של הבעלים

בית משפט השלום בראשון לציון קבע לאחרונה שבעל מספרה בתל אביב יפצה בכ-203 אלף שקל לקוחה שמעדה על "מדרגה סמויה" ונפצעה בעמוד השדרה. השופטת יעל טויסטר ישראלי קבעה שהעובדה שלא היה סימון המזהיר על המדרגה, הרי שמדובר ברשלנות.

 

התביעה הוגשה ב-2012 נגד הספר וחברת הביטוח שלו. התובעת – כיום בת 69 – סיפרה שכשפנתה לדלפק כדי לשלם היא נתקלה במדרגה קטנה ולא תקנית. היא ניסתה להיאחז בדלפק, שנפל עליה כיוון שלא היה מקובע לרצפה. היא נפגעה בעמוד השדרה ומאז סובלת מהגבלות תנועה. לדבריה, במקום הייתה אשליה של משטח מישורי, כך שמדובר במעין "מלכודת".

 

כחודש לאחר התאונה שופצה המספרה והמדרגה "בוטלה" - במקומה נבנתה ירידה מתונה ורציפה – שיפוץ שלטענת הספר תוכנן כחצי שנה לפני האירוע ובלי שום קשר אליו. בבית המשפט הוא ביקש לדחות את טענת הרשלנות, מאחר שהתובעת לא צירפה חוות דעת מומחה שלפיה המדרגה לא הייתה תקנית.

 

הספר שיש לחייב את התובעת באשם תורם בשיעור גבוה משום שנעלה נעלי עקב, והוסיף שהיא סבלה מנפילות עוד לפני התאונה, כתוצאה מבעיות רפואיות שונות.

 

אבל השופטת יעל טויסטר ישראלי קבעה שהנתבע אכן התרשל. היא השתכנעה שבעת האירוע המדרגה לא הייתה מסומנת ובולטת באופן מספק, ומדובר במכשול סמוי מן העין.

 

"היה על הנתבע לצפות, כמחזיק במקרקעין, המזמין ציבור מבקרים למספרה, כי מי ממבקרי המקום, ובהם התובעת, עלול למעוד בעקבות הפרשי הגבהים של שני המשטחים ולהינזק, שעה שלא קיים סימון בולט וברור המתריע על דבר הפרש הגבהים בין שני המשטחים", כתבה בפסק הדין.

 

יחד עם זאת, השופטת ייחסה לתובעת 20% מן האשמה לתאונה, אבל לא משום שנעלה עקבים אלא משום שיכלה להתנהל ביתר תשומת לב. מה גם שנפלה כשיצאה ולא כשנכנסה, כך שהייתה אמורה להיות מודעת למדרגה.

 

חלק נרחב מפסק הדין הוקדש לניתוח הנזקים השונים. השופטת מינתה מומחה מטעם בית המשפט לנוכח פערים בין חוות דעת רפואיות שהוגשו על ידי הצדדים. בין היתר נקבע שנכותה הקבועה המשוקללת של התובעת כתוצאה מהתאונה היא בשיעור 24%.

 

לאחר ניכוי אשמת האישה, ולאחר שדחתה חלק מטענותיה בדבר גובה הפסדי השכר, השופטת טויסטר ישראלי חייבה את הספר בפיצוי בסך 203,205 שקל, בתוספת שכר טרחת עו"ד בשיעור 23.4% מסכום הפיצוי. הפיצוי ניתן בגין הפסדי שכר לעבר, כאב וסבל, הוצאות רפואיות ועזרת צד ג'.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד לביא נעים עוסק בדיני נזיקין
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: סטודיו איריס
עו"ד לביא נעים
צילום: סטודיו איריס
מומלצים