שתף קטע נבחר

"לאחד את הערים ל-8 אזורים מוניציפליים בלבד"

"החטא הכי גדול של מדינת ישראל הוא המבנה המוניציפלי", אמר הערב ראש מטה הדיור בוועידה הלאומית להתחדשות עירונית בירושלים. מנהל רשות מקרקעי ישראל: "פקידי הממשלה והרגולטורים צריכים לעסוק בכשלי השוק בלבד"

"החטא הכי גדול של מדינת ישראל הוא המבנה המוניציפלי וריבוי הערים. החלוקה צריכה להיות ל- 8-9 אזורים מוניציפליים בלבד", אמר הערב (ב') אביגדור יצחקי, ראש מטה הדיור, בוועידה הלאומית להתחדשות עירונית בירושלים.

 

כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן

 

ראש מטה הדיור אביגדור יצחקי (צילום איתמר סיידא) (צילום איתמר סיידא)
ראש מטה הדיור אביגדור יצחקי(צילום איתמר סיידא)

 

"במטולה וביסוד המעלה מתגוררות 200 משפחות - והן זוכות לרשויות נפרדות. ראשי הרשויות פועלים נגד הגרעון, ולכן מעכבים תהליכי בנייה", הוסיף יצחקי. "אנחנו רואים ראשי רשויות שבונים ולא באים בדרישות לעומת ראשי ערים שכל הזמן מתלוננים. מה שעושה ראש עירית פתח תקווה, למשל, זה טעות".

 

הוועידה הלאומית להתחדשות עירונית היא פרי יוזמה של מרכז הבניה הישראלי, בשיתוף הרשות לפיתוח ירושלים, ובתמיכת משרד ירושלים ומורשת ועיריית ירושלים.

 

"אנחנו מתמודדים עם התנגדויות הזויות לכל כביש ומחלף", אמר יצחקי. "בהרחבת כביש 4 התמודדנו עם מאות התנגדויות - אחת ההזויות שבהן היתה שלא היה מספיק פרסום בשפה הערבית. הייתי מוכן להתערב על כל מה שיש לי שהמתנגד לא ערבי בכלל, וצדקתי".

 

"אנחנו צריכים בעיקר לא להפריע"

"פקידי הממשלה והרגולטורים צריכים להפריע כמה שפחות לתהליכים, ולהתערב רק בכשלי שוק", אמר עדיאל שומרון, מנהל רשות מקרקעי ישראל. "ההתערבות שלנו צריכה להיות רק בנושא הקרקע המשלימה. אנחנו צריכים לתת 50 אלף יח"ד בשנה כדי שמשבר הנדל"ן לא יפרוץ עוד פעם, ולכן קרקע משלימה היא חלק מהפוטנציאל של ה-50 אלף יח"ד".

 

שמרון הוסיף כי "נוסף לכך אנחנו צריכים לטפל בסוגיית הרישום שפוגעים בפרויקטים להתחדשות עירונית. אנחנו מבינים את המשמעויות ולכן אנחנו צריכים להאיץ את העברת הקרקעות של קק"ל ולייצר פרצלציה לרישום קרקעות של תושבים כדי שיוכלו לקדם תכניות של תמ"א".

 

עינת גונן, סמי מצלאוי ובן אליהו (צילום איתמר סיידא) (צילום איתמר סיידא)
עינת גונן, סמי מצלאוי ובן אליהו(צילום איתמר סיידא)

 

"אנחנו קודם כל הגוף שצריך לקבוע את הנורמות", הסכימה עינת גנון, מנהלת אגף התחדשות עירונית במשרד הבינוי, "אנחנו צריכים להמשיך לקדם תכניות ופרויקטים. לפני 15 שנה היזמים הפרטיים לא היו בתחום הזה - רק הממשלה היתה שם. כיום כשהשוק הפרטי מכיר ועובד, אז אין ספק שהם עושים את זה טוב ומהר יותר מאיתנו".

 

חיים מסילתי, יו"ר לשכת השמאים, סיפר על תכניות הלשכה שכוללות הכשרה של השמאים בתחום ההתחדשות העירונית גם מבחינה מקצועית וגם כדי להבין את הרגישויות בתהליכים. לדבריו, השמאים נדרשים לתת מענה ליזמים ולדיירים. כמו כן, מסילתי ציין כי בכוונתו להוביל מהלך לשיפור תקן 21 ולהפחית את המעורבות בקביעת הרווח לייזם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים