שתף קטע נבחר

סמינר ספורט ישראלי לפליטים סורים בירדן

הפליטים לא ידעו מאיזו מדינה הגיעו שלושת המאמנים מארגון "מפעלות", אך כשהקרח נשבר, האמת יצאה לאור. "אנחנו חיים במציאות מאוד קשה, אבל הימים האחרונים הפיחו בי תקווה מחודשת", אמרה אחת הפליטות

 

בחדר ההלבשה. מאמן ישראלי והפליטים (באדיבות מפעלות) (באדיבות מפעלות)
בחדר ההלבשה. מאמן ישראלי והפליטים(באדיבות מפעלות)
 

אנשי העמותה הישראלית "מפעלות חינוך וחברה" והמשרד לשיתוף פעולה אזורי חזרו מסמינר מיוחד שהעבירו בירדן ל-20 פליטים ופליטות סורים מהעיר רמתא, שהגיעו ללמוד איך באמצעות הכדורגל ניתן להשתלב בחברה הירדנית ולחלום על עתיד טוב יותר עבור הדור הצעיר.

באימון. ילדי הפליטים (באדיבות מפעלות) (באדיבות מפעלות)
באימון. ילדי הפליטים(באדיבות מפעלות)

הסמינר שנערך מתחת לרדאר, במלון בעיר אירביד, כלל סדנאות חינוכיות בתחום הספורט ככלי חינוכי והתנסות מעשית במגרש בעיר ביחד עם קבוצה גדולה של ילדי פליטים והוא נערך בשיתוף המשרד לשיתוף פעולה אזורי בהובלת השר צחי הנגבי.

 (באדיבות מפעלות) (באדיבות מפעלות)
(באדיבות מפעלות)

המשתתפים בסמינר נמלטו מאזורי הקרבות בסוריה, חלקם לא יודעים קרוא וכתוב וחלקם הגדול מובטלים. הפליטים שבכל זאת הצליחו למצוא עבודה עובדים מסביב לשעון ועבורם היה הסמינר בריחה מהמציאות הקשה לעתיד טוב יותר. אחת המשתתפות, ננסי פלאח, סיפרה: "כל המשפחה שלי התפרקה, חלקם עדיין בסוריה, חלקם בקנדה, חלקם בגרמניה וחלקם כבר לא איתנו. אנחנו חיים במציאות מאוד קשה, אבל הימים האחרונים הפיחו בי תקווה מחודשת. המאמנים של 'מפעלות' הראו לנו שאפשר גם אחרת ואני מקווה שאוכל באמצעות הכלים שהם הקנו לנו לצאת לדרך חדשה ולהשפיע על שאר הפליטים".

 (באדיבות מפעלות) (באדיבות מפעלות)
(באדיבות מפעלות)

גם אחמד אלחמוסי, משתתף נוסף בסמינר, מספר על מציאות קשה ועל הסיכוי לעתיד טוב יותר: "עיר הולדתי דרעא נמצאת רק 3 קילומטרים מרמתא ואבי מתגורר בה עדיין עם שתי אחיותיי, אבל בגלל המצב בסוריה, שלושת הקילומטרים הופכים לאלפי קילומטרים שאין ביכולתי לעבור. יצאתי מסוריה בלי כלום, אין לי אפילו תעודת זיהוי.

 

"הנפיקו לי בירדן תעודת תושב ארעי ואני מתפרנס מעבודה ברעפים ומרוויח משכורת רעב. בזכות הסמינר הצלחתי לשבור את מחסומי הפחד והרתיעה והתחדשה אצלי התקווה שאפשר גם אחרת, שאפשר לחיות בשלום, שאפשר לשנות את המציאות שלנו ולחנך את הדור הצעיר למציאות אחרת באמצעות הכלים שקיבלנו פה".

 

מי שעומד מאחורי ארגון הסמינר הוא פיאד שלבי מעמותת "מפעלות", שהוביל קבוצה של שלושה מאמנים ישראלים ועובד באופן רציף מול גורמים בירדן וברשות הפלסטינית לקידום יוזמות משותפות.

 

אולם הוא מודה שהסמינר הנוכחי היה יוצא דופן גם עבורו: "הגענו לסמינר עם חששות והסתרנו בתחילה את זהותנו האמיתית, אולם ככל שהסמינר התקדם נוצר קשר אישי בינינו לבין הפליטים והפליטות. לקראת סוף הסמינר חשפנו בפניהם את זהותנו האמיתית ואת היותנו ישראלים. לשמחתנו הרבה, זה לא שינה עבורם דבר. יתרה מכך, כאשר אחת המשתתפות עמדה להעביר תרגיל לחניכים היא הציגה את עצמה ואמרה שהיא מייצגת את 'מפעלות', ואז שאר המשתתפים אמרו אותו דבר כאשר הציגו את עצמם".

 

שלבי סיפר כי "ביומו האחרון של הסמינר, העברנו שאלון בין כל המשתתפים שבו הם נשאלו האם ירצו לקחת חלק בסמינרים נוספים של 'מפעלות' וכולם ענו פה אחד– כן. וזה ההישג הגדול מבחינתנו, לראות איך התכנים של 'מפעלות' והפעילות שלנו מגשרת על פערים הנראים בלתי ניתנים לגישור ויוצרת מחויבות ארוכת טווח בין הצדדים".

 

מאיר אורנשטיין, מנכ"ל עמותת "מפעלות": "לראות את הפנים ולשמוע את הקולות של הפליטים בתום הסמינר, שווים את כל המאמץ והקושי שעברנו בדרך לקיומו. אנו שמחים על ההזדמנות שניתנה לנו לנסות ולהשפיע על דור העתיד של שכנינו כמו גם על דור העתיד שלנו ואנו ב'מפעלות' נמשיך ונקדם סמינרים דומים כבר בעתיד הקרוב".

 

השר לשיתוף פעולה אזורי, ח"כ צחי הנגבי, ציין כי "זהו המשך לשיתופי הפעולה האזוריים ותהליך הידוק היחסים בקרב מדינות האזור ההולך ומתעצם. המפגש המשותף מגשים את החזון והשאיפה לפיתוח מנהיגות אזורית שתדע בעתיד לשלב ידיים ולפעול יחד לרווחת עמי האזור, מתוך רעות, כבוד הדדי ואהבת אדם. הספורט הוא כלי חוצה מגדרים, לאומים ודתות המוכיח כי הרצון והתקווה לשלום הם המכנה המשותף הבסיסי ביותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות מפעלות
קבוצת הפליטים והמאמנים
באדיבות מפעלות
מומלצים