שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ל"ג בעומר: מתכונים לשדרוג המדורה
    למה להסתפק בתפוחי אדמה אפויים במדורה, כשאפשר לשדרג את כל הסיפור עם שוק טלה קבורה בפחמים או עם סלט פירות חרוכים חם?

     (צילום: תקשורות) (צילום: תקשורות)
    (צילום: תקשורות)
     

    שוק טלה צלויה במדורה

    מתכון של רועי תבור, "מרינדו-הבשר מהגולן" 

     

    המרכיבים:

    1 שוק טלה טרייה, מפורקת מהעצם

    למרינדה - 

    1 כוס שמן זית

    1/2 זר נענע

    3 ענפי טימין

    ראש שום, מפורק לשיניים ללא קליפה

    1 כפית פלפל גרוס

    1 כפית מלח אטלנטי

     (צילום: רון שלף) (צילום: רון שלף)
    (צילום: רון שלף)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את המרינדה - מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה.
    2. מכינים את הבשר - משרים את שוק הטלה במרינדה במשך 12 שעות לפחות, במקרר .
    3. עוטפים את השוק בנייר אפייה וב-4 שכבות של נייר כסף, ושמים על גחלים לוחשות. מסובבים את השוק כל 1/2 שעה או, לחילופין, מכסים בגחלים במשך שעתיים לפחות.


      צפו בשף ירון קסטנבוים מכין טלה במדורה: 
    צילום: ירון ברנר

    צילום: ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

      

    תפוח אדמה צלוי וממולא בכל טוב

    המרכיבים:

    3 תפוחי אדמה, חצויים ומרוקנים

    300 גר' בשר מעושן

    300 גר' ירקות קלויים: בצל, פלפלים, חצילים, קישואים, צרור בזיליקום

    מלח, פלפל

     (צילום: אילן הדר) (צילום: אילן הדר)
    (צילום: אילן הדר)
     

    אופן הכנה:

    1. קוצצים את הבשר והירקות, ומערבבים היטב.
    2. ממלאים את חצאי תפוחי האדמה, עוטפים בנייר פרגמנט ונייר כסף.
    3. מכניסים למדורה למשך 45 דקות או עד לריכוך מלא.

    (צילום: אילן הדר) (צילום: רון שלף) (צילום: רון שלף)
    (צילום: אילן הדר)
      

    מנסף של אורז, כבש וירקות במדורה 

    המתכון באדיבות שף שי לוינשטיין, "הגושרים מלון בטבע" 

    טיפ: בגרסה הצמחונית אפשר להכין את המנה גם ללא הבשר

     

    המרכיבים:

    סיר פוייקה (גודל 3)

    בצק לסגירת הפויקה

    1 כוס קמח

    1/2 כוס מים

    לתבשיל -

    1 בצל בינוני

    1 גזר בינוני

    1 ראש סלרי

    ראש פטרוזיליה

    1 תפוח אדמה בינוני

    1 קולרבי

    500 גר' בשר כבש, חתוך לקוביות בינוניות

    2 כוסות אורז פרסי

    3/4 כוס שמן זית איכותי

    חופן של עלי אורגנו קצוצים

    חופן של כוסברה קצוצה

    מלח, פלפל שחור

    מעט אגוז מוסקט

    2 מקלות קינמון

    2 כפיות ראס אל חנות

    1 כוס שבבי שקדים מטוגנים