שתף קטע נבחר

מנכ"ל משרד התיירות על ססגון: "יזמים צריכים לדעת שנעשה הכל כדי שפרוייקט יקום"

ועדת המשנה לעררים דנה בגורלו של עמק ססגון שבערבה, אך טרם החליטה האם לאשר את הקמת מתחם המלונאות. מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי, אמר ל-ynet, כי למרות תמיכת המשרד במיזם, "אין עתיד לתיירות בלי סביבה". ארגוני הסביבה הציעו: נתחייב שלא להתנגד לחלופה הדרומית

ההכרעה על גורלו של עמק ססגון בערבה נדחתה: ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון לבנייה דנה היום (ה') בגורלו של העמק שבבקעת תמנע, לאחר שהוועדה המחוזית החליטה להמשיך ולקדם את בניית מתחם המלונאות של קבוצת איגרא, על אף התנגדות גורפת של המשרד להגנת הסביבה, ארגוני סביבה ותושבים. 

 

עמק ססגון - בעד ונגד:

דעה: נקווה שעמק ססגון לא ייעלם השבוע

דעה: גופים אינטרסנטים מנסים לעצור את פרוייקט ססגון 

 

הדיון היום התקיים בערר שהגישו בחודש נובמבר האחרון המשרד להגנת הסביבה, החברה להגנת הטבע וראש עיריית נתיבות. קבוצות תושבי האזור, ארגוני הסביבה - החברה להגנת הטבע, אדם טבע ודין, פורום סבב"ע (סביבה בריאה בערבה), וגורמים נוספים, הציגו לפני ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ובנייה, מתווה תכנוני ייחודי - שנועד להוות חלופה לתוכנית הבנייה הקיימת.

עמק ססגון (צילום: דב גרינבלט) (צילום: דב גרינבלט)
עמק ססגון(צילום: דב גרינבלט)
 

לפי מתווה זה, כל הארגונים והתושבים החתומים עליו מתחייבים לאפשר את הקמת מתחם המלונאות, באזור המבואה הדרומית בבקעת תמנע. בתמורה מתחייבים החותמים שלא להגיש כל התנגדות למהלך, לאפשר את קידומו המהיר, ובמקביל להשיג את שמירת עמק ססגון כשטח טבעי ופתוח. 

 

לדיון הגיע גם השר להגנת הסביבה לשעבר, אבי גבאי, שניסה למנוע את הקמת המלון. השר אמר ל-ynet: "לצערי, מסיבה שאינה ברורה, משרד התיירות פועל להקמת בית מלון בעמק ססגון בכל מחיר, חרף מתווה הפשרה שהוסכם על כולם. זו עוד אחת מפעולות הממשלה שרואה רק את עצמה ואת האינטרסים הצרים שלה, על חשבון טובת הציבור כולו. אני מקווה שהמתווה שקידמתי יאומץ באופן שלא יהרוס את העמק וייתן מענה לצרכי פיתוח האיזור".

חלופת המבואה הדרומית (צילום: דב גרינבלט) (צילום: דב גרינבלט)
חלופת המבואה הדרומית(צילום: דב גרינבלט)
 

 

"הערבה בנויה על תמרי מג'הול, צריך מנועי צמיחה"

אל מול ארגוני הסביבה ניצבו נציגי קבוצת איגרא ומשרד התיירות. בדיון אמר מנכ"ל קבוצת איגרא, מיקי חברוני, כי "אנחנו עייפים מהדמגוגיות ומהאמירות המסולפות של המתנגדים. במרחב הכללי מדובר בראש של סיכה, בשביב של אחוז של שטח. עוד הליך תכנוני ייקח לפחות שנה. בינתיים, יש כאלה שמקווים שאו שהכלב ימות או שהפריץ ימות".

 

ערר לתוכנית המלונאות בעמק ססגון

הוחלט: יוקם מלון בעמק ססגון בבקעת תמנע

הקרב על עמק ססגון: צפו בשמורה מהאוויר

 

מנהל המחלקה המשפטית באדם טבע ודין, עו"ד אסף רוזנבלום, אמר בהקשר זה כי "הליך התכנון היה כושל. הוועדה המחוזית והיזם הם האשמים בכך שההליך התמשך כל כך הרבה שנים".

 

נציג משרד התיירות אמר כי "שיקולים סביבתיים הם חשובים אבל לפעמים יש שיקולים נוספים. לפעמים יתרונות סביבתיים הם חסרונות תיירותיים".

עמק ססגון (צילום: דב גרינבלט) (צילום: דב גרינבלט)
עמק ססגון(צילום: דב גרינבלט)
  

מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי, אמר לאחר הדיון ל-ynet: "יזמים צריכים לדעת שנעשה הכל כדי שפרוייקטים יקומו. אנחנו מאוד סביבתיים. אין עתיד לתיירות בלי סביבה". על החלופה שהציעו הירוקים אמר כי "מדובר בגריעת שטח משמורת טבע".

 

הלוי הוסיף: "מדובר בשטח מופר. אנשי מקצוע אומרים שאין דבר כזה עמק ססגון. האירופאי שנוסע לחופשות סקי והשלג מגיע משנה לשנה יותר מאוחר בגלל בעיות האקלים, אנחנו יוצרים לו חלופה. אנחנו נותנים פתרונות תעסוקתיים, שחשובים לערבה. היא בנויה על חקלאות, על תמרי מג'הול. צריך לחפש מנועי צמיחה חדשים והעתיד הוא תיירות.

 

"כבר 15 שנה לא בנו באילת חדר, בנו שדה תעופה ב-2 מיליארד שקל ואף אחד לא שאל מה הולך להיות מסביב. ישבנו עם הירוקים ואמרנו: 'תגידו איפה לבנות בתי מלון? מה יהיה במדבר? איך יהיו מלונות? אין לנו שום מוצר".

 

 

ביהמ"ש: "פגיעה חמורה בשלטון החוק"

בשנת 2008 הגישה אדם טבע ודין יחד עם תושבי הערבה עתירה נגד התכנית להקמת המלון של איגרא, שתוכנן להשתרע על שטח בן 300 דונם ולכלול 4 מתחמי מלונאות, מרכז כנסים ונהר מלאכותי. בעקבות העתירה קבע בית המשפט כי בהליך אישור התכנית נפלו פגמים משפטיים המהווים "פגיעה חמורה בשלטון החוק", והחזיר את התכנית לדיון מחדש בוועדה המחוזית. פסק דין זה הוא שעצר עד כה את העבודות בשטח.

 

באוקטובר 2016, כאמור, החליטה הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה לאשר את תוכנית המלונאות בעמק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דב גרינבלט
עמק ססגון
צילום: דב גרינבלט
מומלצים