שתף קטע נבחר

תושבי מוסקבה מוחים נגד הריסת השיכונים הסובייטיים: "לא רוצים לגור במגדלים"

כ-20 אלף מפגינים הפגינו בבירה הרוסית נגד התוכנית להרוס אלפי דירות בבנייה נמוכה: "מתעלמים מהאינטרסים של התושבים. קנינו את הדירות האלה כדי לחיות חיים שקטים בקומות נמוכות, לא רוצים לחיות במגדלים"

 

 

אל תגעו לנו בבית: אלפי מפגינים יצאו היום (יום א') לרחובות מוסקבה, בירת רוסיה, למחות על הצעת חוק להרוס את בנייני הדירות הנמוכים מהתקופה הסובייטית. 

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

המוני המפגינים, רובם צעירים וזוגות ממעמד הביניים, התאספו ברחוב מרכזי בבירה כדי למחות על הפרויקט לפיתוח מחדש הגדול ביותר ברוסיה שנועד לעקור שכונות מגורים שלמות מהתקופה הסובייטית. עיריית מוסקבה התעקשה שבנייני הדירות שייהרסו רעועים מדי ומיושנים, אולם תושבי העיר ופעילים רואים בתוכניות הפיתוח תחבולה של הרשויות לפנות מקום לבנייה גבוהה בכמה מהשכונות הצפופות ביותר של מוסקבה. 

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
הבית התחתון של הפרלמנט הרוסי (הדומה) אישר את הצעת החוק השנויה במחלוקת בקריאה ראשונה בחודש שעבר. אם תאושר ההצעה היא תאלץ תושבים רבים לפנות את דירותיהם בתמורה לדיור חלופי. בעקבות הלחץ הציבורי ומחאת הענק, יו"ר הפרלמנט הציע לדחות את ההצבעה בקריאה שנייה כדי לאפשר דיון ציבורי בנושא. 

 

"הצעת חוק שמועברת בחופזה"

חלק מהמפגינים הרבים היום במוסקבה נשאו שלטים עם הכיתוב "לא להריסת החוקה!" ודגלים עם סמלי השכונות שלהם שמיועדות להריסה. כמה מהם אף קראו לראש העיר מוסקבה להתפטר מתפקידו. לפי המשטרה המקומית, מספר המפגינים עמד על כ-5,000, אולם ארגון White Counter שנוכח בהפגנות אופוזיציה כדי לספק מספר משתתפים באופן עצמאי, מסר שבהפגנה בבירה השתתפו יותר מ-20 אלף בני אדם.

 

אלכסיי מטבייב, פקיד בנק בן 36 משכונת מגורים בצפון מוסקבה, נשא שלט שעליו נכתב "לא להפרת החוקה וחוק הרכוש". הוא אמר שהצעת החוק שנידונה מועברת בחופזה ומתעלמת מהאינטרסים של התושבים. "אנשים שגרים בבלוקים האלה קנו את הדירות כדי לחיות חיים שקטים בקומות נמוכות", אמר מטבייב. "אנחנו שמחים בבית שלנו. אנחנו לא רוצים לחיות במגדלים". 

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
פיודור מרקושביץ', בן 40 ואב לארבעה ילדים, מתגורר בשכונה במערב מוסקבה שבאחרונה הוצאה מרשימת השכונות שנועדו להריסה במסגרת הפרויקט לפיתוח מחדש. עם זאת, הוא חושש שברגע שהצעת החוק תעבור, התוכניות לפיתוח מחדש יתעדכנו ויכללו גם את השכונה שלו. "לכולם נמאס מזה", הוא אמר. "אנחנו מבינים שאנחנו חיים בעיר שבה הכול נעשה למטרות רווח וקשה לשנות את זה".

 

מיועדות להריסה: הדירות על שם חרושצ'וב

בנייני הדירות בני חמש הקומות שמיועדים להריסה מוכרים בשם "חרושצ'בסקי" על שם המנהיג הסובייטי ניקיטה חרושצ'וב. הם נבנו בשנות החמישים והשישים כדי להתמודד עם משבר הדיור החריף. עם זאת, תוכניות ההריסה החדשות התעלמו מכמה מאזורי המגורים הרעועים בשכונות הפחות נחשבות של מוסקבה, ובמקום זאת מייעדות את הבנייה באיכות גבוהה לשכונות שהפכו באחרונה ליקרות יותר.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

היה עם המפגינים ברחוב. מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני (צילום: AP) (צילום: AP)
היה עם המפגינים ברחוב. מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בהתאם לתוכנית של ראש העיר סרגיי סוביאנין, כ-5,000 בנייני דירות נמוכי קומה ייהרסו בשנים הקרובות כדי לפנות מקום לפרויקטים חדשים. ראש העיר מתעקש שהעירייה תציע לתושבים שיתפנו דירות באותו הגודל של דירותיהם בשכונות החדשות שייבנו. עם זאת, התושבים חוששים שהם מהחיים השקטים והנוחים שלהם ויעברו להתגורר בשכונות של בניינים רבי קומות. הבניינים הראשונים אמורים להיהרס לפני סוף השנה הנוכחית, וראש העיר סוביאנין אמר שחלק מהתושבים יועברו מבתיהם כבר בסתיו הקרוב. 

 

הרשויות הרוסיות מתעקשות שבנייני המגורים לא ייהרסו אם התושבים יצביעו נגד המהלך, אבל התושבים סקפטיים והזכירו שהצבעות באתר של ממשלת רוסיה כבר זויפו בעבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מחאה רוסית נגד הרשויות
צילום: רויטרס
מומלצים