שתף קטע נבחר

צפו: הצניחה הראשונה בעולם מרחפן

גם ספורט אתגרי עתידי, גם דרך חדשנית לחילוץ לכודים: הושלם ניסוי חשאי בלטביה - רחפן הרים גבר מראש מגדל, העלה אותו לאוויר - והצניח אותו. תראו

 

 

זו ככל הנראה הצניחה הראשונה בהיסטוריה מרחפן : חברת טכנולוגיה לטבית השלימה בהצלחה טיסת ניסוי שבמהלכה רחפן הניף צנחן נועז לשמי לטביה, ומשם הוא צנח בשלום. היצרנית "אירונס" ביצעה את מבצע "צניחה מרחפן" בחשאי באזור מבודד במרכז המדינה הבלטית. צפו בצניחה ההיסטורית.

 

הרחפן הגדול, ששוקל 70 ק"ג ויש לו 16 רוטורים, יכול להרים עד 200 ק"ג. באותו רחפן נעשה שימוש בינואר במה שיכול להיות אף הוא ספורט אקסטרים עתידי - "רחפן-בורד" גרר במהירות גבוהה גולשי סנובורד באגם לטבי קפוא.

 

המבצע בשבוע שעבר היה אפילו יותר מסוכן - הרחפן אסף גבר שניצב בראש מגדל, ואז העלה אותו לגובה 330 מטר. אחרי שבניסוי קודם הניף הרחפן והפיל משקולת במשקל 90 ק"ג, היה זה תורו של הצנחן אינגוס אוגסטקלנס לעלות לשמיים - ולהפוך למעשה ל"צנחן מרחפן" הראשון בעולם.

מחכה לרחפן (צילום: AFP PHOTO / AERONES) (צילום: AFP PHOTO / AERONES)
מחכה לרחפן(צילום: AFP PHOTO / AERONES)

ממריא (צילום: AFP PHOTO / AERONES) (צילום: AFP PHOTO / AERONES)
ממריא(צילום: AFP PHOTO / AERONES)

מטפס אל על (צילום: AFP PHOTO / AERONES) (צילום: AFP PHOTO / AERONES)
מטפס אל על(צילום: AFP PHOTO / AERONES)

באוויר, לפני פתיחת המצנח (צילום: AFP PHOTO / AERONES) (צילום: AFP PHOTO / AERONES)
באוויר, לפני פתיחת המצנח(צילום: AFP PHOTO / AERONES)
 

"זה היה כל כך כיף, כמו להיות ילד במגרש משחקים", אמר אוגסטקלנס לסוכנות הידיעות הצרפתית. "ברור שהיו גם סיכונים. הדבר הכי מלחיץ היה כנראה המטרים הראשונים שהועליתי באוויר. אבל הרחפן הרים אותי, ושתי שניות אחר כך כבר הייתי מתחת למצנח".

 

בעלי "אירונס", יאניס פוטראמס, שהיה זה ששלט על הרחפן, אמר כי "מעתה לא צריך מסוק כדי לבצע צניחה חופשית". לדבריו, "היום עשינו את הצניחה הראשונה מרחפן, דרך חדשה לחלוטין לבצע 'קפיצות בסיס'. זה מאפשר לקפוץ עם מצנח מכל מקום - בערים, במדבר, בהרים".

 

 

פרט לפוטנציאל הגדול של ספורט אתגרי, החברה הלטבית מקווה גם שיכולותיו של הרחפן יאפשרו להשתמש בו למבצעי חילוץ והצלה - למשל כדי לחלץ לכודים בראש מגדל בוער. "אנחנו מתכוונים לעשות שימוש ברחפן לחילוץ אנשים, וזה היה מבחן מוצלח", אמר פוטראמס.

 

הבעלים וצוות המהנדסים שלו חשבו לראשונה על הרעיון המהפכני של רחפן-צנחן לפני שנתיים. בנייתו עלתה עד כה 37 אלף דולר, וזמן הטיסה בו מוגבל לעשר דקות עקב מגבלות סוללה. באופן תיאורטי הוא יכול להגיע בשיא למהירות של 150 קמ"ש, אבל השליטה עליו הופכת לקשה מאוד במהירות כזו, ולכן המונפים והמוצנחים צריכים להסתפק במהירות של כ-60 קמ"ש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP PHOTO / AERONES
צניחה מרחפן
צילום: AFP PHOTO / AERONES
מומלצים