פרמזן נדיר: 4 מתכונים שעושים
כבוד למלכת הגבינות האיטלקיות

לא רק על הפסטה: אינס שילת ינאי מעניקה לפרמזן את מרכז הבמה, ונותנת לה להעשיר בטעמה המיוחד לזניה, פולנטה ואפילו רוגלך מלוחים

אינס שילת ינאי

|

15.05.17 | 22:48

רוגלך פרמזן מלוחים (צילום: אפיק גבאי)
רוגלך פרמזן מלוחים (צילום: אפיק גבאי)

רוגלך פרמזן מלוחים

 

מרכיבים

כ-25 יחידות

 

  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% שומן
  • 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • 100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 3 כוסות (720 גרם) קמח תופח
  • לציפוי: 1 ביצה, טרופה
  • לפיזור: קצח, שומשום או גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים במעבד מזון או בקערה את הגבינות, החמאה והמלח. יד או מעבד מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים מהבצק כדור, משטחים אותו, עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מחלקים את הבצק לרצועות ברוחב 10 ס"מ וחותכים כל רצועה למשולשים. מגלגלים כל משולש מהבסיס לכיוון הקודקוד, ליצירת רוגלך. מניחים בתבנית.
  4. מברישים את הרוגלך בביצה טרופה ומפזרים קצח, שומשום או פרמזן.
  5. אופים כ-30 דקות, עד שהרוגלך משחימים.

 

לזניה עם בטטות (צילום: אפיק גבאי)
    לזניה עם בטטות(צילום: אפיק גבאי)
     

     

    לזניה עם בטטות

     

    מרכיבים

    תבנית בגודל 20X30 ס"מ

     

    • 1 חבילה עלי לזניה ללא צורך בבישול מוקדם
    • 2 בטטות גדולות או 3 קטנות
    • 3 שיני שום, כתושות
    • 1 בצל סגול, קצוץ
    • 2 מכלים (400 גרם) שמנת חמוצה
    • קורט אגוז מוסקט
    • 1 כפית מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 200 גרם גבינת פרמזן מגוררת

     

    לרוטב הבשמל

    • 50 גרם חמאה
    • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
    • 2 כוסות (1/2 ליטר) חלב
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים את הבטטות בקליפתן עד שהן רכות. מצננים מעט, מקלפים ומועכים למחית.
    2. מוסיפים למחית את השום, הבצל הסגול, השמנת החמוצה והתבלינים, ומערבבים.
    3. הבשמל: ממיסים בסיר את החמאה על אש נמוכה. מוסיפים את הקמח ומבשלים, תוך ערבוב, עד שמתקבלת רביכה בגוון אגוזי. מוסיפים בהדרגה את החלב, תוך ערבוב, וממשיכים לבשל עד שמתקבל רוטב סמיך. מסירים מהכיריים.
    4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    5. משמנים קלות את התבנית ומרפדים בשכבה של עלי לזניה. מכסים במחצית ממחית הבטטה, יוצקים שליש מרוטב הבשמל ומפזרים שליש מגבינת הפרמזן. מניחים מעל שכבה נוספת של עלי לזניה ומכסים ביתרת מחית הבטטה ובשליש נוסף מהבשמל והפרמזן. מסימים בשכבת לזניה שלישית ועליה יתרת הבשמל והפרמזן.
    6. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כ-30 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהלזניה משחימה.

     

    פולנטה צלויה עם עגבניות שרי ובזיליקום (צילום: אפיק גבאי)
      פולנטה צלויה עם עגבניות שרי ובזיליקום(צילום: אפיק גבאי)

       

      פולנטה צלויה עם עגבניות שרי ובזיליקום

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      לפולנטה

      • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) חלב
      • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים
      • 1 כף שטוחה מלח
      • 1 כוס (170 גרם) קמח תירס, רצוי כזה שמיועד לפולנטה
      • 50 גרם חמאה
      • 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

       

      לצלייה ולהגשה

      • שמן זית
      • פלפל שחור גרוס
      • מלח גס
      • כ-3 כוסות עגבניות שרי, רצוי עם הגבעולים
      • 2 שיני שום, כתושות
      • 4 כפות חומץ בלסמי
      • 1/2 חצי כוס עלי בזיליקום, חתוכים גס
      • גבינת פרמזן, מגוררת

       

      אופן ההכנה

      1. שמים בסיר רחב את החלב, המים והמלח, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קמח התירס, מנמיכים את האש ומבשלים תוך בחישה עד שהנוזלים נספגים. ממשיכים לבחוש, מוסיפים את החמאה - וכשהיא נספגת מוסיפים בהדרגה את הגבינה. בוחשים עד שהיא נבלעת בעיסה.
      2. יוצקים את הפולנטה החמה לתבנית בינונית ומצננים כ-30 דקות, עד שהיא מתייצבת.
      3. חותכים את הפולנטה ל-6 קוביות, מברישים אותן בשמן זית ומתבלים בפלפל ובמלח גס. צולים במחבת משני הצדדים, עד שהפולנטה מזהיבה היטב.
      4. יוצרים בכל עגבניית שרי חתך בצורת X. מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את העגבניות במשך כ-5 דקות. מוסיפים את השום, החומץ הבלסמי, מלח ופלפל ומקפיצים 3 דקות נוספות. מסירים מהכיריים, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים.
      5. מניחים בכל צלחת קוביית פולנטה ועליה עגבניות שרי ואת הרוטב. מפזרים פרמזן ומגישים מיד, מומלץ בליווי יין לבן קר.

       

      עוגיות פרמזן ופפריקה (צילום: אפיק גבאי)
        עוגיות פרמזן ופפריקה(צילום: אפיק גבאי)

         

        עוגיות פרמזן ופפריקה

         

        מרכיבים

        כ-30 עוגיות

         

        לבצק

        • 180 גרם חמאה, רכה
        • 2 כוסות (280 גרם) קמח
        • 1 כפית אבקת אפייה
        • 1 ביצה
        • 1 כפית מלח גס
        • 1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
        • 200 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

         

        לציפוי

        • 1/4 כוס שומשום
        • 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
        • 1 חלבון

         

        אופן ההכנה

        1. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מחלקים לשני חלקים שווים, מגלגלים כל אחד מהם לגליל בקוטר 5 ס"מ ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר ל-30 דקות.
        2. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
        3. הציפוי: מערבבים את השומשום והפפריקה ומפזרים על משטח העבודה. מברישים את גלילי הבצק בחלבון ומגלגלים אותם בתערובת.
        4. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ ומניחים בתבניות במרווחים קטנים.
        5. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
        6. מצננים לחלוטין לפני שמוציאים מהתבניות ומאחסנים בכלי אטום.

         

        _______________________________________________________

         

        רגע רגע, יש גם צ'יפס בטטה בתנור עם פרמזן! לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

         

          (צילום: סיון שטרנבך)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד