עוגת גבינה ודובדבנים קרה ומהירה

קינוח נפלא לארוחת שבועות או לאירוח ביום קיץ לוהט: עוגת גבינה קלילה ורכה (ללא אפייה!) בשילוב מרענן של דובדבנים

עוגת גבינה ודובדבנים  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
עוגת גבינה ודובדבנים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)

 

לדובדבנים

  • 500 גרם דובדבנים טריים, מגולענים
  • 3 כפות סוכר
  • 6 כפות מים
  • 1 כפית מחוקה מחית או תמצית וניל, או גרגירים מ-1/2 מקל וניל
  • 1 כפית גדושה קורנפלור

 

לבסיס

  • 250 גרם ביסקוויטים טחונים
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 150 גרם חמאה מומסת

 

למלית הגבינה

  • 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1 מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה
  • 200 גרם גבינת שמנת 25%-30% שומן (אפשר גם גבינת שמנת 9%)
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית תמצית וניל

  

ההכנה

 

‭.1‬ הדובדבנים: שמים בסיר את הדובדבנים, הסוכר, 4 כפות מהמים ואת הווניל. מחממים על להבה בינונית כ-5 דקות , עד שהסוכר נמס והדובדבנים מגירים נוזלים ומתבשלים קלות. ממיסים את הקורנפלור ב-2 כפות המים הנותרות, מוסיפים לסיר ומבשלים תוך ערבוב כ-3 דקות, עד שהנוזלים מסמיכים. מסירים הכיריים ומצננים לגמרי.

2. הבסיס: שמים בקערה את הביסקוויטים, אבקת הסוכר והחמאה ומערבבים היטב. משטחים בתבנית ומאחסנים במקפיא 10 דקות לפחות (ועד 3 ימים).

3. המלית: ממיסים את השוקולד הלבן בסיר אדים כפול ("בן מארי") או במיקרוגל. מצננים מעט. מוסיפים את הריקוטה, גבינת השמנת, קליפת הלימון והווניל ומערבבים לקרם אחיד. יוצקים לתבנית ומיישרים את פני הקרם.

4. יוצקים את הדובדבנים על המלית ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות. מגישים.

 

  • איך שומרים: עד 3 ימים בכלי אטום במקרר
  • זמן הכנה: כ-40 דקות (לא כולל קירור)
  • דרגת קושי: קל  

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד