צילום: שי יחזקאל

עצבני? לחוצה? יש לנו כמה דרכים חדשות ומפתיעות להרגיע אתכם

מהקשבה לספרים בפקקים, דרך סרטונים מרדימים בנטפליקס ועד התעטפות וקשירה בתוך שמיכה. ליקטנו מרחבי הרשת את הטרנדים הכי לוהטים היום לרגיעה

דרכים להירגע כשאתם לא בנופש (צילום: Shutterstock)
דרכים להירגע כשאתם לא בנופש (צילום: Shutterstock)

1. להתעטף כמו תינוק

היפנים יודעים משהו שכולנו כנראה לא יודעים. איכשהו הם תמיד מגלים לפני כולם שיטות מקוריות להתמודדות עם החיים, ויש להם גם קבלות. בחודשים האחרונים צפה אל פני השטח שיטת הירגעות יפנית שהמציא פרופסור בשם נובוקו ווטנבה, שבה נעשה שימוש בחגורת תמיכה לבטן היריונית. את השיטה, ואת החגורה, ביסס פרופ' ווטנבה על הדרך שבה נוהגים לעטוף תינוקות כדי להעניק להם תחושת ביטחון כמו זו שליוותה אותם ברחם אמם.

 

 

"אוטונה מאקי" (Otona Maki) הוא לא שם של רול סושי אלא מה שמכונה באנגלית Adult Wrapping (עיטוף מבוגרים) - סשן בן 20 דקות שבמהלכו המטופל נעטף כולו בשמיכה דקה, כולל הראש, כשהרגליים מקופלות לכיוון בית החזה בתנוחת יוגה שנקראת Wind-Relieving. למעשה המטופל פשוט "נקשר" לתוך השמיכה. אחרי שמלאכת העטיפה מסתיימת המטפל מנדנד את המטופל בעדינות מצד לצד. הטיפול נועד לא רק להירגעות אלא גם לשיפור היציבה והגמישות.

 

2. למדוט בחלל אורבני

בשנתיים האחרונות ניו יורק, העיר שפחות או יותר מכתיבה לשאר העולם מה לעשות, הופכת למעצמה של חללי בוטיק לכושר. העיר מציעה היום חללים מיוחדים לשיעורי ספינינג וגגות עם נופים מרהיבים שמוקדשים לשיעורי יוגה. ויש אפילו לוקיישן - שכונת פלאטאיירון במנהטן הפכה לשדרת מכוני הבוטיק, ומכוני כושר מצליחים כמו SoulCycle ו־Barry’s Bootcamp פרוסים בה זה לצד זה.

 

A post shared by INSCAPE (@inscape) on

לאחרונה התווסף אליהם חבר חדש, מכון בשם Inscape שמציע ללקוחות שלו לבוא לעשות מדיטציה בחלל יפהפה ומושקע שמשלב אורבניות, מסורת וטכנולוגיה. התועלת שבמדיטציה להפחתת מתחים ולשדרוג התפקוד היומיומי כבר הוכחה בעשרות מחקרים, אבל בעוד שרוב האנשים נהגו לתרגל אותה בבית או בריטריטים מיוחדים, עכשיו הם יכולים להגיע ולמדוט ממש כמו כל חוג כושר אחר. חללי הסטודיו מעוצבים באופן שנועד לסייע לריכוז ומתוחזקים במיטב הטכנולוגיה, עם אלמנטים של תאורה, סאונד וריחות נעימים כדי להעצים את אפקט ההירגעות. המתרגלים יכולים לבחור בחלל פרטי או קבוצתי וגם המחיר לא מקפיץ את הדופק: 200 דולר לעשרה סשנים.

 

3. לקחת הפסקת אוננות בעבודה

כשמקומות עבודה מנסים לחשוב על דרכים יצירתיות להפוך את העובדים שלהם למאושרים יותר, כלומר ליעילים יותר, עולים כל מיני פתרונות, כמו חדרי מנוחה, חדר כושר, פעילויות מחוץ למשרד ואפילו הקדשת זמן לשנ"צ זריז במהלך היום, אבל עכשיו יש גם כאלה שקוראים לבוסים לאפשר לעובדים לצאת למה שמכונה "הפסקות אוננות".

 

מאמר שפורסם באתר Ravishly לאחרונה טען שהפסקות אוננות הן הפסקות העישון החדשות, ויש אפילו מומחים שמסכימים עם הקביעה וטוענים שאוננות במהלך היום יכולה לשפר את הביצועים שלכם בעבודה. אחד מהם הוא מארק סרגנט, מרצה לפסיכולוגיה באוניברסיטת נוטינגהאם טרנט באנגליה, שסבור שאוננות יכולה להיות דרך נהדרת להפגת מתח ולחץ.

 

בריאיון שנתנו סרגנט והפסיכולוג ד"ר כליף ארנל ל־Metro הבריטי הסבירו השניים שמדיניות "אוננות בעבודה" תשפר מאוד את התפקוד של העובדים ואפילו תיתן להם משהו לצפות לו במהלך היום. ומה בנוגע לסיטואציה המוזרה והגבולית מאוד שעלולה להיווצר במקום העבודה? לדבריהם, אם הנושא יעוגן בחוקי המקום ועובדים לא יצטרכו לעשות זאת בסתר, לא צפויות להתעורר בעיות.

 

רק לידיעה: סקר משנת 2016 שביצעה חברת Guyfi, שהציבה ברחבי מנהטן "דוכני אוננות" לגברים, מצא ש־40% מהגברים מאוננים במשרד.

 

4. להצמיד אלקטרודות לראש

גם עולם ההייטק מוכן לעשות הרבה מאוד כדי למצוא את המכשיר האולטימטיבי שיספק לנו רגיעה מיידית בלי מאמץ מיותר מצידנו. אחד הבולטים בשוק הזה כיום הוא ה־Thync, מעין אלקטרודה שמוצמדת למצח עם רצועות שמתחברות לעורף ומתקשרת עם אפליקציה ייעודית. באמצעות האפליקציה המשתמש יכול לבחור אם הוא רוצה להירגע, או לחלופין: להיעשות יותר אנרגטי (למשל כדי לצאת לריצה). ברגע שלוחצים Play המכשיר משדר גלים עדינים של ויברציות למוח שלטענת החברה משפיעות על מידת ההירגעות או האנרגיה של המשתמש.

 

A post shared by Thync (@thync) on

מכשירים נוספים שהושקו לאחרונה הם: ה־Foc.us, עוד מכשיר שמייצר סטימולציה למוח - המפתחים טוענים שהוא מגרה את תאי המוח ועוזר להם להגיע לפוטנציאל המלא שלהם מבחינת הירגעות; ה־Muse, מכשיר דמוי קשת עם אוזניות שמורכב על הראש ונועד לאנשים שרוצים לעשות מדיטציה. הוא מודד את גלי המוח וקובע עד כמה המשתמש לחוץ או רגוע (את המידע הוא מספק באפליקציה), ובהתאם לתוצאות מחליט איזה סאונד להשמיע ואילו הוראות לתת למודט; וה־Spire, מכשיר ניטור קטנטן המתלבש על אזור החגורה, עוקב אחר הנשימות, ובהתאם לתוצאות קובע עד כמה אתם לחוצים ומדריך אתכם כיצד להירגע.

 

5. לבהות ב־GIF

קוראים לזה Looping GIF, אף על פי שהגיף בנוי מיסודו בלופ. מדובר בקטע וידאו שנחתך לאחר שניות ספורות או תמונה מונפשת שחוזרים על עצמם שוב ושוב באופן כזה שגם אם סתם תמצאו את עצמכם בוהים בחתול נוחת על הרצפה 300 פעמים ברצף יהיה לזה אפקט מרגיע כלשהו על המוח שלכם (או מלחיץ, תלוי בחתול).

 

טרנד הגיפים המרגיעים התחיל כבר ב־2014, כשגיפים שונים המיועדים לסייע לחרדה ולהסדרת נשימות צצו ברשת, אבל הוא תפס תאוצה והפך לוויראלי רק ב־2016.

 

 

הוראות ההפעלה פשוטות למדי: צפו בגיף וסנכרנו את הנשימה שלכם אליו - שאיפה כשהצורה בגיף נפתחת, נשיפה כשהיא נסגרת - כמה פעמים שתרגישו לנכון. נכון להיום אפשר למצוא עשרות גיפים מרגיעים ברשת, כל מה שצריך הוא לגגל את המילים Anxiety GIF. אמנם אין אף מחקר שתומך ביעילות של הנושא, אבל ידוע שנשימות בהחלט מסייעות לרגיעה, כך שאין לכם מה להפסיד.

 

6. לצפות בסדרות משעממות

חוקרים מתריעים שוב ושוב שלבהות במסכים לפני השינה זה רע לנו, שהחשיפה לאור התכלכל משבשת את הפרשת הורמון המלטונין החשוב לשינה תקינה, שצפייה בסדרות טלוויזיה לפני השינה מגרה את המוח בזמן שאנחנו אמורים לשקוע במוד של הירגעות כדי להירדם ועוד.

 

 

אבל אנחנו ממשיכים לעשות את זה בכל זאת, אז בנטפליקס החליטו לאחרונה להשיק ערוץ תוכן חדש: Napflix, ערוץ מלא בתוכני וידאו משמימים שיעזרו לכם להירגע ולהירדם בקלות. בערוץ הזה אפשר למצוא קטעי וידאו ארוכים של מנורות לבה, מכוניות נוסעות בגשם, אש בוערת בתוך אח, אקווריום מלא דגים, להקות פלמינגו משוטטות ואפילו משדרי חתונה ישנים של בית המלוכה הבריטי.

 

7. לברוח למציאות וירטואלית

למשחקי וידאו יש מוניטין של מוצרים מלאי אלימות וסטרס. בין אם אתם על תקן דרקון לוחם שיוצא לחלץ נסיכה במבוך מלא טרולים ובין אם אתם לוחמי טרור במלחמה עקובה מדם בעיראק הווירטואלית - אין בהם שום אלמנט מרגיע. אבל עכשיו יש גם אפשרות לבחור במשחקים שדווקא יתרמו לתחושת ההירגעות הכללית, בייחוד עם נסיקתה של המציאות הווירטואלית שמאפשרת לזנק בשניות למציאות ירוקה ומרווחת בהרבה.

 

A post shared by Oculus (@oculus) on

בקטגוריה Relaxing VR games אפשר למצוא פחות או יותר הכל - ממשחקי קלפים על רקע של גינה אקזוטית ושקטה או אגם פסטורלי ב־360 מעלות עם תאורה עמומה ונעימה ומוזיקה מרגיעה, ועד משחקים ייעודיים למדיטציה ולריכוז. באתר הגיימינג oculus.com תוכלו למצוא עשרות משחקים כאלה תמורת מינוי של 2.99 דולר בחודש.

 

8. לצפות באיש מצייר

בשנות ה־80 עלתה לאוויר בערוץ PBS האמריקאי סדרת טלוויזיה בשם The Joy of Painting with Bob Ross. בסדרה היה אפשר לראות את הצייר בוב רוס, האיש והאפרו, שכונה "הצייר הכי נחמד בעולם", מצייר ציורים שונים, מלמד איך לצייר נופים בצבעי שמן ומתבל את התהליך באופטימיות בלתי נלאית ופניני חוכמה שנאמרו בקולו המרגיע.

 

 

במשך 11 שנה, מ־1983 עד 1994, עם יותר מ־400 פרקים בני חצי שעה, צייר רוס בטלוויזיה, ומיליוני אמריקאים מצאו את עצמם נרגעים מול התוכנית שלו. הוא הלך לעולמו ב־1995, אבל ביוני 2016 החליטו בנטפליקס להחזיר את התוכנית ולהציע את כל הפרקים ההם בסטרימינג ללקוחות שיחפצו בכך. מיד תויגה הסדרה המיתולוגית כאמצעי הרגעה לאומי, וגם אתם יכולים ליהנות מהאפקט המשונה אך משרה השלווה של בוב רוס, ואולי אפילו ללמוד לצייר תוך כדי.

 

9 .להקשיב לספרים בפקק

בסקר שערך לאחרונה האתר האוסטרלי audible.com.au, שמציע שירות האזנה לספרים באודיו, בהשתתפות של יותר מ־4 מיליון איש, נמצא שרבים מהם מסכימים על כך שההגעה לעבודה בבוקר היא אחד החלקים המלחיצים ביותר ביום שלהם (זמן ההגעה הממוצע לעבודה באוסטרליה הוא 93 דקות! ואתם חשבתם שהפקקים באיילון הם סיוט). רבים הסכימו גם עם כך שהחלק המלחיץ ביותר, לצד הפקקים, הרכבות המאחרות והאוטובוסים המלאים, הוא תחושת בזבוז הזמן המשווע שרק מוסיפה ללחץ של הניסיון להגיע לעבודה בזמן.

 

הסקר מצא שהדרך הקלה ביותר להקל על המתח הזה הוא להפוך את הנסיעה המתישה הזאת למספקת: 73% מהמשתתפים בסקר הסכימו ש"בריחה" מהמציאות תעזור להם להתמודד, ו־46% הסכימו שאם יהיו פרודוקטיביים במהלך הנסיעה, תחושתם תשתפר. אחת הדרכים להשיג את המטרות האלה היא להאזין לספר באודיו, פעולה שגם נהגים יכולים לעשות והיא משלבת את שני האלמנטים - מצד אחד "בריחה" מהמציאות, ומצד שני תחושה שעשיתם משהו יצרני כמו לקרוא ספר. היום אפשר למצוא אפליקציות רבות שמציעות את האפשרות הזאת, דוגמת "אייקאסט ספרים מוקלטים" וניתן לרכוש כמעט את רוב הספרים, רבים מהם בעברית, גם בפורמט של אודיו.

 

 

 

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד