אריה דרעי הולך ומסתבך: הגילויים האחרונים בפרשה
מאות אלפי שקלים עברו ממשרד התמ"ת בראשית דרעי לעמותה שניהלה אשתו. בין החשדות: דרעי מכר לאחיו דירה במחיר נמוך משווי השוק ופריטת כסף מהעמותה בצ'יינג'
במשטרה וברשות המסים הולכים וסוגרים את הקצוות בפרשת המסים של אריה דרעי. נודע כי הצוות המשותף משוכנע למדי כי יש בידו די ראיות כדי להעביר את התיק להחלטת הפרקליטות. "פרשת המסים חזקה", אמרו גורמים המעורים בחקירה.
פרשת דרעי החלה עם מידע שהגיע מרשות המסים לגבי העובדה שדרעי מכר חמש דירות לאחיו בשכונת גבעת שאול במחיר של 4.2 מיליון שקלים - הרבה פחות מהשווי האמיתי של העסקה. דרעי שילם לצורך העסקה כשני מיליון שקלים וחצי מהונו העצמי ולקח משכנתא בסך שבעה מיליון שקלים וחצי. ההערכה היא כי שווי הדירות עומד על כ־15 מיליון שקלים.
נודע כי במשטרה קיבלו דיווח על העברה של 463 אלף שקלים ממשרד התמ"ת לעמותה "מפעלות שמחה" שניהלה יפה דרעי, בשעה שדרעי היה שר התמ"ת ב־2015. העמותה תוקצבה עוד לפני כן על־ידי התמ"ת. ממשרד התמ"ת נמסר: "מפעלות שמחה הנו אחד מהגופים המקבלים תקציבים, בהתאם לעמידתו בכל התנאים של הפרויקט".
כפי שנחשף אתמול ב־ynet, חומרים שנאספו במשטרה מצביעים על הקשר בין המיליארדר מיכאל מירילשוילי ובנו יצחק לבין דרעי סביב מינוי רב העיר לוד. החומר המודיעיני מצביע על מעורבות חריגה של דרעי בהליך בחירת הרב. ראש העיר יאיר רביבו מעוניין במינויו של הרב מאיר ביטון, בעוד שדרעי וש"ס פועלים לבחירת רב ממוצא גאורגי המקורב למירילשוילי. זאת בשעה שבין החשדות שדרעי נחקר בגינם, עומדים סכומי כסף גדולים שהעבירו מירלשוילי ובנו לעמותה של אשת השר. בסביבת דרעי מסרו, "הטענה כי השר פעל לכאורה למען בחירת מועמד זה או אחר ‑ שיקרית".
בחדשות 10 פורסם כי המשטרה חושדת שהשיטה שבה השתמשו כדי לגנוב כסף מעמותת "מפעלות שמחה" היא פריטת כסף בצ'יינג'ים עם קבלת התרומה לעמותה בהמחאה. משם עבר הכסף, כך על פי החשד, לשימוש פרטי של המשפחה. דרעי קיבל אמש זימון לחקירה נוספת - בשבוע הבא.
דרעי ורעייתו יפה
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים