שתף קטע נבחר

תוכנית חדשה ליצירת בטחון תזונתי יוצאת לדרך

מטרת התוכנית החדשה - יצירת תשתית למעבר ממודל סלי מזון בחגים, שלרוב מסתכם בסיוע של שקלים בודדים למשפחה, לתמיכה קבועה לאורך ימות השנה. צפו בראיון עם פרופ' דב טשרניחובסקי

כ-130,000 משפחות בישראל סובלות מחוסר בטחון תזונתי. בניגוד לקו העוני שמגדיר את המשפחות שאינם סוגרות את החודש, בטחון תזונתי הוא חוסר במזון ולפעמים אף רעב. במשך שנים עמדו עמותות שונות בקו החזית והעניקו לנזקקים סלי מזון וארוחות, לאחרונה נכנסה המדינה לנושא ולראשונה בהיסטוריה יצרה תכנית לפתרון הבעיה הספציפית הזו.

 

מטרת התוכנית היא יצירת תשתית למעבר ממודל סלי מזון בחגים, שלרוב מסתכם בסיוע של שקלים בודדים למשפחה, לתמיכה קבועה לאורך ימות השנה.

  

 

פרופ' דב טשרניחובסקי ראש המועצה הלאומית לביטחון תזונתי "התכנית הלאומית היא תכנית שהתחילה לרוץ בפברואר האחרון המדינה הקציבה 20 מליון שקל כדי לתת מענה ל-10,000משפחות שסובלות מחוסר בטחון תזונתי. התחלנו בפיילוט והשאיפה שלנו להגיע ל120,000-130,000 משפחות שסובלות מכך".

 

במסגרת הפרויקט מקבלת כל משפחה כרטיס אשראי שמוטען ב-300 ש"ח לחודש ובנוסף מקבלת המשפחה סיוע בפירות וירקות, כלומר כ-500 ש"ח למשפחה מדי חודש בסך הכל.

 

התקווה - שהממשלה תגדיל את התמיכה בפרויקט מ-20 מליון ל-500 מליון

קו העוני וחוסר בטחון תזונתי הם שני דברים שונים כפי שמסביר פרופ' טשרניחובסקי: "זה 2 סוגיות קשורות אבל דברים שונים לגמרי. אם אתה עני יש לך סיכוי של 80% שתהיה עם חוסר בטחון תזונתי זה אומר שיש גם אנשים מעל קו העוני שסובלים מחוסר בטחון תזונתי ומנגד כאלו שמתחת ולא סובלים".

 

כדי לפתור את הבעיה נדרש תקציב גדול יותר, "אני מקווה שהממשלה תגדיל את התמיכה שלה בפרויקט מ-20 מליון ל500 מליון ובכך תפתור את אחת הבעיות שלא מוסיפה כבוד למדינת ישראל".

 

הרשויות שמשתתפות בפרויקט בשלב הראשוני הן: אופקים, אל-בטוף, אלעד, אריאל, באקה אל-גרביה, באר שבע, ביתר עילית, ג'סר א-זרקא, דימונה, הגלבוע, חצור הגלילית, יבנה, ירוחם, ירושלים, כפר מנדא, כפר קאסם, כרמיאל, לכיש, לקיה, מגדל העמק, מודיעין עילית, מעלות-תרשיחא, נהריה, נווה מדבר, נתיבות, עמנואל, עספיא, עפולה, צפת, קריית ים, קריית מלאכי, רהט, רכסים, רמלה, שדרות, תל שבע.

 

מיזם המזון לביטחון תזונתי מבוסס על פיילוט מוצלח שביצע משרד הרווחה להפעלת מערך איתור ומתן סיוע במזון למשקי בית הסובלים מאי בטחון תזונתי בשנים 2012-2015, בשיתוף ג'וינט ישראל ובאמצעות עמותת 'אשל ירושלים'. במסגרתו, נבחרו 24 רשויות מקומיות, מועצות אזוריות ועיריות המהוות מדגם של אוכלוסיית ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר אוחיון
חלוקת מזון לנזקקים באילת
צילום: מאיר אוחיון
צילום: ג'ורג' גינסבורג
חלוקת מזון לנזקקים בחיפה
צילום: ג'ורג' גינסבורג
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים