עוגת שוקולד-בננה בחושה
בתוספת רוטב קרמל מלוח

עוגה פרווה במרקם נפלא, שתפיץ ניחוח משגע לא רק כשתהיה בתנור אלא גם בכל פעם שתפרסו אותה. ואפשר להפוך אותה בקלות לחלבית או טבעונית

אולגה טוכשר

|

08.06.17 | 22:38

עוגת שוקולד-בננה בחושה בתוספת רוטב קרמל מלוח (צילום: אולגה טוכשר)
עוגת שוקולד-בננה בחושה בתוספת רוטב קרמל מלוח (צילום: אולגה טוכשר)
עוגת השוקולד-בננה הזאת זריזה מאוד: מערבבים הכל בקערה אחת ושולחים לתנור. בזמן שהיא נאפית תוכלו להכין בשבילה תוספת של רוטב קרמל מלוח, שמקפיץ את טעם השוקולד ומשתלב מצוין עם מרקמה הלח והעסיסי. עקרונית אפשר לוותר עליו, אבל אני ממליצה שלא, כי הוא ממש משדרג את הטעם.

 

מרכיבים

תבנית אינגלישקייק

 

  • 2 ביצים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 130 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) קרם קוקוס
  • 200 גרם בננות מעוכות (כבננה וחצי)
  • 175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח
  • 60 גרם (6 כפות) אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 בננות, קלופות וחצויות לאורכן

 

לרוטב (לא חובה)
  • 270 גרם (1/4 1 כוסות) קרם קוקוס
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1/4 כפית מלח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משמנים ומקמחים אותה.
  2. שמים בקערה את הביצים, הסוכר, השמן, קרם הקוקוס ומחית הבננות, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מנפים לקערה את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה, מוסיפים מלח ומערבבים בעזרת מרית עד לקבלת בלילה סמיכה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית. מניחים מעל את הבננות החצויות ולוחצים עליהן קלות, עד שהן כמעט נבלעות בבלילה.
  5. אופים בין שעה ורבע לשעה וחצי, עד שעוגת השוקולד-בננה מתייצבת ונסדקת מעט בחלקה העליון, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
  6. מצננים כ-20 דקות בתוך התבנית, מחלצים ומעבירים לצינון מלא על רשת. שומרים במקרר בכלי אטום.
  7. אם רוצים, מגישים עם רוטב: מביאים את קרם הקוקוס לסף רתיחה. במקביל מפזרים את הסוכר בשכבה אחידה במחבת רחבה ומחממים על אש בינונית עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי. מוסיפים את הקרם החם לקרמל (זהירות, התערובת תבעבע) וממשיכים לבשל, תוך ערבוב, עד שמתקבל טופי אחיד וחלק. מוסיפים את המלח, מערבבים ומצננים לפני ההגשה.

 

איך הופכים את עוגת השוקולד-בננה לטבעונית או חלבית?

  • לעוגה טבעונית: מחליפים את הביצים ב-1/2 כוס (120 מ"ל) רסק תפוחים או בבננה בשלה או ב-6 כפות חמאת בוטנים.
  • לעוגה חלבית: מחליפים את השמן ב-115 גרם חמאה מומסת, ואת קרם הקוקוס בכמות זהה של יוגורט או שמנת חמוצה. את הרוטב אפשר להכין עם שמנת מתוקה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג