שתף קטע נבחר

עמק הסיליקון החדש: אמריקנים משקיעים בקנאביס

הפיכת המריחואנה לחוקית בשמונה ממדינות ארה"ב וההערכה שהמגמה הזו תתחזק - מצמיחות תעשייה שעד 2020 צפויה לגלגל כבר 23 מיליארד דולר. אין זה פלא שאמריקנים מכל הסוגים, גם עובדי ממשל, כבר לוקחים קורסי השקעות כדי להבין איפה לשים את הכסף

הם בנקאים, רואי חשבון ומהנדסי תוכנה – אנשים רגילים מכל בחינה שהיא, למעט היבט אחד: האהבה שלהם לקנאביס והתשוקה שלהם להרוויח כסף גדול בתעשיית הקנאביס האמריקנית ההולכת וצומחת.

 

בשבוע שעבר השתתפו בניו יורק 120 איש בסדנאות העוסקות בשאלות כגון היכן וכיצד להשקיע בקנאביס, תעשייה המגלגלת כעת כשבעה מיליארד דולר. הסדנאות נערכו בשולי קונגרס הקנאביס העולמי, שנערך זו השנה הרביעית.

הסדנה של ווסט. "מספיק שאמא אחת תתרגז כדי שתהפכו לשטן" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הסדנה של ווסט. "מספיק שאמא אחת תתרגז כדי שתהפכו לשטן"(צילום: AFP)
 

 

מארק ג'אנונה ובנו ג'סטין באו מניו ג'רזי השכנה. גם הם חולמים להיות "מנכ"לי קנאביס": "שנינו אוהבים את הצמח. אנחנו רוצים להיעשות מעורבים בתעשייה, אנחנו מרגישים שיש לזה יותר מאשר רק תועלת שקשורה לבילויים ולשעשועים", הסביר ג'סטין בן ה-31, מומחה לאבטחת מחשבים. אביו מארק, רואה חשבון בן 60, הוסיף: "באנו לשמוע פרטים. יש הרבה חוסר ודאות. אני עדיין לא לגמרי מוכן לקחת את הסיכון".

 

גם אישה בשם פטרישיה באה לסדנה. היא עובדת במוסד ממשלתי פדרלי ולכן סירבה למסור את שם משפחתה. היא ובעלה הבנקאי מתכננים לפתוח השנה בקונטיקט בית מרקחת שימכור קנאביס. קונטיקט, כמו ניו ג'רזי וניו יורק, אישרה בחוק את השימוש בקנאביס לצרכים רפואיים, אבל שלא כמו ניו יורק – קונטיקט וניו ג'רזי הנפיקו עד כה רק מעט רישיונות. התעשייה בהן עדיין בחיתולים.

61% מהאמריקנים תומכים בלגליזציה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
61% מהאמריקנים תומכים בלגליזציה(צילום: AFP)

מארק, ג'סטין ופטרישיה מאמינים לגמרי בסגולות הקנאביס ומשתמשים בו בעצמם, והם מייצגים זרם חדש של אנשי מקצוע הרוצים להשקיע בתעשיית הקנאביס לפני ש"וול סטריט וקרנות הגידור" ישתלטו עליה, כפי שחוזה מארק.

 

קולורדו הייתה המדינה הראשונה בארה"ב שאישרה שימוש במריחואנה לצורכי הנאה ובילוי. זה קרה בשנת 2012. כיום השימוש במריחואנה מותר כבר בשמונה מדינות בארה"ב, בהן קליפורניה ומסצ'וסטס, וגם בוושינגטון הבירה יש חוקים מתירניים בנושא. 29 מדינות והעיר וושינגטון אישרו שימוש בקנאביס לצרכים רפואיים.

 

500 מסמכי קורות חיים ביום

אף שבממשל טראמפ יש שמרנים אדוקים רבים – כגון התובע הכללי ג'ף סשנס – יזמי הקנאביס שצצים מקווים שהמגזר הזה ימשיך לצמוח. לפי הערכות בשנת 2020 הוא יגלגל כבר 23 מיליארד דולר. הם מקווים גם שבשנים הקרובות רוב מדינות ארה"ב יאשרו את השימוש במריחואנה לצורכי הנאה, ושלאט לאט הדבר ייאלץ את הממשל הפדרלי לבחון את עמדותיו ולנקוט צעד דומה.

מארק וג'סטין ג'אנונה. עדיין מהססים, אבל שוקלים להיכנס לעסקים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מארק וג'סטין ג'אנונה. עדיין מהססים, אבל שוקלים להיכנס לעסקים(צילום: AFP)

"בשנים האחרונות ראינו שיותר ויותר אנשים רגילים – מהעולם הפיננסי, מחברות ענק בעולם החקלאות, מעולם המדע – מתעניינים מאוד בכניסה לשוק הזה", אומר קרסון המיסטון, מנכ"ל חברת ההשמה Vangst המתמחה בתחום הקנאביס. הוא בא במיוחד לסדנה מדנבר. "בכל יום אנחנו מקבלים 500 מסמכי קורות חיים", מספר היזם בן ה-24. הוא משווה את ההתרחשויות סביב הקנאביס לנהירה שהייתה לעמק הסיליקון כשתעשיית הטכנולוגיה רק החלה את נסיקתה.

 

ניקול ווסט, אף היא דוברת שבאה לכנס, ציננה לעומת זאת את ההתלהבות ודיברה בכנות על הקשיים הכרוכים בכניסה לתעשייה הנמצאת בחיתוליה. היא סיפרה על ההתאוששות שלה מפשיטת רגל עד שהפכה בגיל 32 לסגנית הנשיא של חברה המעסיקה יותר מ-400 איש המגדלים קנאביס ומוכרים אותו. היא מסבירה שהחוקים במדינות השונות של ארה"ב שונים זה מזה ולעתים קרובות מבלבלים, וכי הדבר יוצר אי-ודאות גדולה עבור חברות.

הממהרים חוששים שוו לסטריט תשלט על השוק. קנאביס ()
הממהרים חוששים שוו לסטריט תשלט על השוק. קנאביס

אף ששיעור האמריקנים התומכים בלגליזציה של קנאביס הולך וגדל – 61% מאזרחי ארה"ב תומכים בכך לפי סקר CBS מאפריל השנה – רבים מהאמריקנים עדיין רואים בקנאביס סם מסוכן. ווסט אומרת שכדי להצליח – חייבים לכבד את דעותיהם של מתנגדי הסם. "התרחקו מילדים!", מדגישה ווסט לקהל השומעים. "מספיק שאמא אחת תתרגז עליכם – וכבר תהפכו לשטן. הקצו כסף למרכזי שיקום – זה דבר טוב כי זה מראה שאתם מודעים לכך שסמים הם בעיה אף שקנאביס אינו בעיה".

 

רבים מתלמידיה – כולם גדלו במחשבה שעישון ג'וינט הוא לא עניין גדול – נראים משוכנעים שהפיכת הקנאביס לדבר שגרתי הוא רק עניין של זמן. הם גם מצטטים מחקרים מהעת האחרונה המסבירים את התועלת שמביא הקנאביס לחולים במחלות מסוימות, כגון אפילפסיה. "יש עדיין סטיגמה מסוימת, אבל אם בוחנים את ההבדלים בין המצב עכשיו למצב לפני חמש שנים או עשר שנים, כשאנשים התנגדו לזה לחלוטין, הרי שחל מהפך", אומרת פטרישיה. "כשמתחילים לחנך אנשים, הם מתחילים לשנות את דעתם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אנשים רגילים רוצים להיכנס לשוק". קנאביס
מומלצים