שתף קטע נבחר

לתכנן ולזרום: 10 עצות לחופש גדול מוצלח

להגדיר תקציב, לתכנן מראש נסיעות ארוכות ובילויים מחוץ לבית, לא להילחץ כשמשעמם ולעשות איתם פעילויות מהנות שלא דורשות יותר מדי מאמץ. הספירה לאחור לתחילת החופש הגדול החלה וכדאי להיות מוכנים

 

 

אחרי שרשמתם את הילדים לכל מחזורי הקייטנה, גייסתם את כל הסבתות והדודים, עדיין נשארו המון ימי חופשה לבלות עם הילדים. אז אם אתם בחופש בחלק מהימים או שלא מצאתם סידור והם בחופשה אחת ארוכה, ריכזתי עבורכם עשרה טיפים שיעזרו לכם לשרוד ואפילו בהנאה מרובה את החופש הגדול.

 

1. ילדים צריכים חופש

קבלו את העובדה שילדים צריכים מנוחה ממטלות, משיעורי בית, משעת השכמה קבועה בכל יום ומשעת השכבה קבועה, מחוגים ושאר דברים שיוצרי להם עומס במהלך השנה.

 

2. שחררו קצת את הגבולות

גם לכם זה יהיה כיף ולא יקרה כלום. גם לכם יהיה כיף ערב אחד לשבת מאוחר יותר אצל חברים כי הילדים לא חייבים ללכת לישון מוקדם.

 

3. תכננו מראש מה אתם רוצים לעשות בחופש

הפעילות הזו היא כבר פעילות יצירתית עם הילדים בפני עצמה. תנו לכל ילד לכתוב מה הדברים שהיה רוצה לעשות במהלך החופש, ציירו לוח חודשי ושבצו את הפעילויות השונות על פני הימים. אפשר לחלק אחריות וכל ילד יהיה אחראי על פעילות מסוימת שבחר ויכין חומר על המקום מראש (בהתאם לגיל הילדים), יקרא רקע על המקום, שעות פעילות, יזמין מקום, דרכי הגעה וכו'.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

4. זמן תעסוקה אישי

הילדים יכולים להעסיק את עצמם! זה בסדר שבמהלך כל יום יש זמן שבו כל ילד מוצא במה להעסיק את עצמו - קורא, משחק וממציא. “משעמם לי" זה לא מחלה, זו אמירה שאם לא ניבהל ממנה תביא את הילדים שלנו למקומות נפלאים ללא עזרתנו.

 

5. לעזור בבית

בין כל הכיף שאנחנו מנסים לייצר חשוב עדין לשמור על מסגרת מסוימת ולהגדיר שעדיין יש לעזור במטלות הבית. אפשר לערוך רשימה של כל מטלות הבית וכל אחד יבחר לו משימה או שתיים שעליהן הוא אחראי במהלך החודש. התרומה בבית תייצר להם תחושת שייכות ואחריות.

 

ההורים שלא ישלחו את הילדים לקייטנה

 

6. להגדיר תקציב

חשוב להסביר לילדים שיש תקציב ואי אפשר כל יום להוציא מאות שקלים שיוצאים מהבית. זה בסדר לקחת כריכים מהבית שיוצאים לים או לפארק וכך לחסוך בעלויות. תתפלאו לראות שאם אנחנו משתפים את הילדים ומכבדים אותם הם יבינו ואף יקבלו באהבה את הכול.

 

7. תכנון לפני נסיעה

אם אתם מתכננים נסיעה ארוכה, התכוננו לכך. קחו בחשבון שהילדים צריכים תעסוקה ועניין. קחו קלפים, ספרים, חוברת מנדלה וכל דבר שיכול לעזור להם להעביר את הזמן. נצלו את השהות ברכב לזמן איכות, הרי כולכם בתוך האוטו ואין לאן ללכת, זה לא קורה כמעט בבית. התעניינו בסוגי המוזיקה שהם אוהבים ושוחחו על נושאים שבבית אתם לא מגיעים אליהם.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

8. ימי נושא

יש המון פעילויות שאפשר לעשות בארץ בעלות מינימלית - ים, פארקים, סיור גרפיטי ברחובות תל אביב, ירושלים וכו'. רעיון נוסף שאני מאוד אוהבת הוא ימי נושא בבית, למשל נושא יכול להיות יום מאסטר שף, זה אומר שיומיים לפני הם יושבים על ספרי האפיה/בישול ובוחרים מתכונים שיכינו לאכול, מכינים רשימת קניות בעצמם, הולכים לסופר (בליווי שלנו) ומבצעים את הרכישה לבד, אוספים מהמדפים ומעבירים בקופה.

 

כל זה יכולה להיות חוויה גדולה מאוד, מארגנים בבית ובבוא היום מבלים במטבח ביחד. יום נוסף יכול להיות יום שבו יעמידו דוכן יד שניה בגן שעשועים הקרוב. שבוע לפני הם יעשו סדר, יחפשו צעצועים שכבר אין בהם צורך, יחליטו על תמחור ויכינו שלטים. אלו ימים עם ערך מוסף גבוה מאוד שמעסיקים אותם לא רק ביום עצמו.

 

9. להשתולל ולרקוד

כשכולם כבר משתגעים בבית והמריבות מחריפות, תדליקו מזגן, שימו מוסיקה בקולי קולות ותתחילו לרקוד. אפילו עשר דקות של השתוללות ושחרור יספיקו כדי להחזיר את כולם לקו השפיות.

 

10. לא לשכוח ליהנות

גם אנחנו זוכרים את החופש הגדול שחיכינו לו בכל שנה, זה אמנם מאתגר אבל במקביל זו הזדמנות ליהנות עם הילדים שלנו וליהנות מהילדים שלנו, הזמן הזה לא חוזר, בשנה הבאה הם כבר יהיו בשנה גדולים יותר.

 

הכותבת הינה מדריכת הורים בשיטת "בשביל ההורות", מרצה, מעבירה סדנאות ומייעצת להורים באופן פרטי בסלון ביתם



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לבדוק עם הילד מה הוא רוצה לעשות
צילום: shutterstock
מומלצים