שתף קטע נבחר

מקומות חדשים: הסצינה מחוץ לתל אביב פורחת

בעוד בתל אביב הולכות ונסגרות מסעדות ותיקות וחדשות כאחד, הסצינה מחוץ לעיר הבילויים תוססת במיוחד: פיצרייה חדשה ברמת ישי, קפה ביסטרו בראשון לציון, מסעדה יוונית בכפר סבא, מסעדה חלבית באשקלון ועוד. ונו טוב, יש גם שלוש חדשות בתל אביב

 

Food truck disco

9 נגררים המתפקדים בתור מטבחים שונים מרחבי העולם, הוצבו בתוך חלל גדול בטיילת תל אביב (בצמוד לשגרירות ארצות הברית). הרעיון העיצובי מקורי – שלל דוכני אוכל הבנויים למעשה מנגרר, ואמורים לתת תחושה שמדובר כאן בסצינת פוד טראקס אמיתית. אז זהו שלא – אל תצפו למצוא כאן משאיות אוכל כמו בבירות אחרות בעולם, אבל כן יש מגוון גדול של אופציות קולינריות, כך שכל אחד יכול למצוא שם את מקומו.

 (  ) (  )
 

בין הדוכנים: דוכן באן במילויים שונים, דוכן יפני, דוכן יווני, דוכן דים סאם, דוכן קינוחים ודוכן אלכוהול. את המקום פתחו בעלי מסעדת "קפיטן" בשוק הכרמל בתל אביב. על הקוקטיילים אחראי המיקסולוג טל גנץ.

 

הרברט סמואל 86 תל אביב, ראשון-חמישי 2:00-16:00, סופ"ש 2:00-12:00

 

 

נינה

מסעדה חדשה בלב שכונת פלורנטין שבתל אביב, שנולדה מסיפור אהבה בין המסעדן עופר קבילו למאכלי עדות ולאוכל ביתי. קבילו בן ה-34 מגיע מבית מרוקאי, טורקי ותימני ואת מרבית שנותיו כמסעדן, בילה כבעלים ומנהל של מסעדות ברשתות גדולות. עם שובו הביתה, פנה לבישול הביתי אותו הוא מתכנן להגיש במסעדה הקרויה על שם החיבה של אשתו, ליאת אליאב, מעצבת פנים שבין היתר עיצבה את המסעדה.

 (צילום: יואב פלד)
(צילום: יואב פלד)

האווירה במסעדה ביתית וקלילה, ומוגש בה תפריט שיצר עופר יחד עם הטבח אמיר בז'יז'ינסקי ובו מנות כמו קובה במילוי בשר עם טחינה, נענע ומטבל כוסברה (18 שקלים), כבד קצוץ עם ביצה מגורדת, בצל מקורמל וחלה קריספית (18 שקלים) ועלי גפן ברוטב שום, לימון ומטבל צזיקי (24 שקלים). בין המנות העיקריות אפשר למצוא שם ממולאים טבעוניים עם בורגול ועשבי תיבול (36 שקלים), מעורב ירושלמי (42 שקלים), כדורי בשר ברוטב אדום (42 שקלים) ומפרום טריפולטאי מסורתי (42 שקלים). בסופי שבוע מצטרף לכל אלו גם חמין טבעוני או בשרי (38-32 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

לצד כל אלה מגישים ב"נינה" סלטים קטנים של גזר מרוקאי, חצילים, טאבולה וסלק עם פטרוזיליה (8 שקלים) ומנות בפיתה כמו פיתת דייגים עם פילה ברבוניה, בצל סגול, סומק, צזיקי וצ'ייסר עראק (32 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

הרצל 77 (פינת פלורנטין) תל אביב, 03-5471272, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי - שבת 18:00-11:30, לא כשר

 

 

Parakalo

27 שנים אחרי שטעם סופלקי לראשונה בחייו באתונה, הני גרבלי (36) מגשים חלום ופותח את Parakalo - טברנה יוונית מדליקה ומעוצבת מול חוף הים, על התפר שבין תל אביב ויפו.

 (צילום: עידן גור) (צילום: עידן גור)
(צילום: עידן גור)

Parakalo מציעה קלאסיקות מהמטבח היווני, עיצוב שיקי עם הרבה כחול ולבן ומוזיקה יוונית מרימה. התפריט כולל מאזות קרות וחמות, עיקריות, סלטים, מאפים וארוחות בוקר.

 (צילום: עידן גור) (צילום: עידן גור)
(צילום: עידן גור)

בתהליך הקמת הטברנה עבד הני עם היועצים הקולינריים אלון יפת ואורי רוטנברג, ועל עיצוב הפנים אמון סטודיו Other:wise. להשלמת החוויה, על קירות המסעדה מככבים ציורי קיר מדליקים של אמן הרחוב אלנה מ-Brothers of light.

 

 (צילום: אביעד בר נס) (צילום: אביעד בר נס)
(צילום: אביעד בר נס)

נחום גולדמן 6 תל אביב-יפו 03-6816918, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר

 

 

מי קאסה

סניף שני של בית קפה בחצר הפועל זה שנים בתוך קיבוץ גליל ים. הכוונה הייתה להביא את האווירה של הקיבוץ לעיר, ועל הדרך גם להמשיך אותה אל תוך הלילה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

ב"מי קאסה" החדש מציעים מנות ביסטרו ממטבחים שונים, עם לא מעט אופציות לטבעונים. בין המנות שתוכלו להזמין כאן: בוקר טבעוני עם חביתיות חומוס לצד סלט ירקות גס, ממרח קשיו, טפנד טופו זיתים, טחינה ופוקצ'ה ביתית (62 שקלים); בוקר נואבה עם חביתת עשבים, סלט עם גבינת פטה, עלי גפן, מלוחייה, חציל קלוי ולאבנה (64 שקלים); מסחאן טבעוני מסייטן (57 שקלים); וכריך קורנביף איולי עם גאודה (56 שקלים).

 

מאחורי הסניף החדש עומד בנו של מי שהקים את "מי קאסה" בגליל ים יחד עם קבוצת משקיעים צעירים, בהם איתי נחמיאס והכדורגלן לשעבר מיכאל זנדברג.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

משכית 22 הרצליה פיתוח 09-9588215, ראשון-שבת 23:00-8:00, לא כשר

 

zoi

מסעדת שוק יוונית בלקנית השייכת לגיל לברן שנפתחה מתוך מטרה להביא לכפר סבא את חווית השוק הצבעונית בדמותה של מסעדה חלבית כשרה. 

 

תוכלו להזמין כאן חצי כיכר לחם מחמצת שממולא בקציצות דגים עם לימון כבוש (55 שקלים) או בקציצות ירק (55 שקלים). יש גם המון דגים טריים שמגיעים למסעדה מדי בוקר ,אבל גולת כאן זה "מגש חברים" שמחירו 179 שקלים (מתאים לחלוקה של כמה סועדים) ומאפשר לטעום מכל מה שמיוחד ומעניין במסעדה. המגש כולל  עשרה טאפס לבחירה מתוך מקבץ של 15 מנות ראשונות שבתפריט, ומוגש יחד עם לחם זיתי קלמטה שנאפה במקום.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

יש כאן גם מנת פיש אנד צ'יפס משודרגת עם תפוחי אדמה בתיבול של עשבי תיבול (שמחליפים את הצ׳יפס), ובתפקיד הפיש - פלמידה לבנה מטוגנת בתוך בלילת בירה. כדאי לטעום כאן קנקן משקה אלכוהולי קר (35 שקלים), ולמי שמעוניין לחזק את האלמנט האלכוהולי בארוחה - מוצעים צ'ייסרים ב-19 שקלים.

 

בימי שישי מתקיים במקום בראנץ' יווני בלקני, במסגרתו מוגשות מגוון פריטטות עם תוספות לבחירה יחד עם שישה מתבלים ולחם. מחירה של ארוחת הבוקר המיוחדת - 55 שקלים. בצהריים המטבח מוציא ספיישלים משתנים מדי יום, ובשישי בצהריים מתוכננות קבלות שבת שמחות.

 

ויצמן 126 (מתחם חצר השוק) כפר סבא 054-2729992‏, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:00-8:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

 

אלסנדרו

פיצרייה חדשה ברמת ישי המגישה פיצות מבצק איטלקי שעובר תהליך ארוך של התפחה (כ-48 שעות), מה שמעניק לו פאסון של פיצה איטלקית אותנטית. אז איזו פיצה תוכלו לטעום שם? למשל "פיצה אל איטליה" בסגנון רומאי שנאפית בתבניות מרובעות.

(צילום: איל גוטמן) (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: איל גוטמן)

עבור פיצה משפחתית תשלמו כאן 55 שקלים, ועבור משפחתית xl - תשלמו 80 שקלים (ללא תוספות). סלייס גדול של פיצה מרגריטה עולה 16 שקלים, ו-18 שקלים כשהוא מגיע עם תוספת צמחונית. עבור סלייס עם תוספת בשרית תשלמו 20 שקלים. התוספות המעניינות שאפשר לערום על פיצה "אלסנדרו" כוללות נקניקים מאווז, קורנביף ופפרוני, בשר מעושן ויש גם גבינות מיוחדות תוצרת מחלבת הבוטיק "בארי".

 

אקפליפטוס 1 אזור תעשיה רמת ישי 04-9961699, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 15:00-11:00, שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

 

בלקוני 13

קפה ביסטרו חדש נפתח במתחם הרובע בראשון לציון, בחלל שבו פעל עד היום סניף של "קפה קפה". מדובר בביסטרו עם נגיעות צרפתיות, שמגיש ארוחות בוקר, עסקיות בצהריים ויש בו אזור בר יפה וחניה חינם ללקוחות. בנוסף, יש שם חדר vip לכ-30 איש.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

בזמן הפעילות הקצר שהמקום פועל בו, ישנן כמה מנות שכבר הספיקו להפוך ללהיטים: מנת הבוקר "קרוק מדאם" (68 שקלים לסועד או 128 שקלים לזוג), והמבורגר מבשר אנגוס (69 שקלים). מלבד המנות הללו, התפריט כולל ארוחות בוקר קלאסיות וארוחות בוקר ביס, מקבץ מנות ראשונות וסלטים, פסטות, פיצות, ארוחות ילדים ומנות עיקריות קלאסיות כמו שניצל (67 שקלים), פילה סלמון (89 שקלים) וסטייק אנטרקוט (120 שקלים).

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
  

משה בקר 13 ראשון לציון 03-9670000‏, ראשון-שישי 24:00-9:00, שבת 24:00-10:00, לא כשר

 

 

פושטק

המסעדה חלבית וכשרה, והתפריט מציע מגוון מנות צמחוניות וטבעוניות. בשעות הצהריים מציעים כאן עסקיות ב-65 שקלים. המנות המיוחדות שלא כדאי לפספס הן קציצות ערוק עיראקיות מתפוחי אדמה (52 שקלים) שיכולות להגיע גם בתוך כריך, מנות ראשונות מיוחדות כמו פטריות ולאבנה עם קונפי שום, קרם סלק וצנוברים (45 שקלים), סלטים, עיקריות כמו ריזוטו (65 שקלים) ומגוון מעניין של ארוחות בוקר (54-38 שקלים) כמו ביצה בקן, למשל (54 שקלים).

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
 

הרצל 5 אשקלון, 08-9388556‏, ראשון 16:00-8:00, שני-שישי 22:00-8:00, כשר

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פוד טראק דיסקו - דוכני אוכל בתוך משאיות
מומלצים