שתף קטע נבחר

ניסיון לגישור בהדסה: ההורים הפסיקו את שביתת הרעב

המגשר, השופט בדימוס אליקים רובינשטיין, נפגש הערב עם הצדדים בניסיון להגיע לפריצת הדרך. אחת האפשרויות: פיצול של הרופאים המתפטרים בין הדסה ושערי צדק. במהלך הפגישה הודיעו ההורים: "נעתרים לבקשת רובינשטיין, משעים את שביתת הרעב".

 

 

הליך הגישור בין רופאי הדסה לבכירי בית החולים נפתח היום בהמשך להחלטת בג"ץ, שכפה את ההליך על ההורים והרופאים מול משרד הבריאות והנהלת בית החולים. פריצת דרך עדיין אין, אבל במהלך פגישת הגישור השנייה נעתרו ההורים לילדים חולי הסרטן לבקשת המגשר - השופט בדימוס אליקים רובינשטיין - והחליטו להשעות את שביתת הרעב.

 

הערב כונסו כל הצדדים בלשכתו של רובינשטיין בניסיון למצוא פתרון למשבר, אך עד כה לא נמצא מתווה מוסכם על כל הצדדים. רובינשטיין נפגש היום עם כל הצדדים בנפרד והערב נפגש עם כולם יחד כדי לנסות להביא לפתרון שיהיה מוסכם. ההורים מסרו כי "בשל בקשותיו החוזרות ונשנות של השופט רובינשטיין במהלך הגישור, נעתרו ההורים והחליטו להשעות את שביתת הרעב, וזאת כמחווה של רצון טוב ומתוך תקווה שהדבר אכן יעודד את הצדדים להגיע לפתרון אמיתי".

 

גורמים שנפגשו עם רובינשטיין היום אמרו כי ייתכן שאם לא יגיעו להסכמה יוחלט על פיצול של הרופאים המתפטרים בין בתי החולים הדסה ושערי צדק - אבל כרגע אין לרעיון הזה הסכמה ומקווים בכל זאת להוביל לפתרון שיהיה מוסכם על כולם. מחר השופט רובינשטיין אמור להגיש הודעת עדכון לבג"ץ.

 

 

ההורים בצאתם מפגישת הגישור (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
ההורים בצאתם מפגישת הגישור(צילום: אוהד צויגנברג)

השופט לשעבר אליקים רובינשטיין, שינסה לגשר במשבר הדסה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
השופט לשעבר אליקים רובינשטיין, שינסה לגשר במשבר הדסה(צילום: אוהד צויגנברג)
עו"ד אליאד שרגא, שמייצג את ההורים בהליך הגישור (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
עו"ד אליאד שרגא, שמייצג את ההורים בהליך הגישור(צילום: אוהד צויגנברג)

קמפיין חדש של בית חולים הדסה ()
קמפיין חדש של בית חולים הדסה

"אנחנו באים מותשים, אבל נפתח לנו פתח של תקווה", אמר הבוקר ד"ר שרגא בר און, אביה של גפן חולת הסרטן, לפני תחילת פגישת הגישור הראשונה. "הדרישה שלנו היא פשוטה מאוד – שנוכל לחזור ולקבל טיפול ראוי לשמו מהרופאים שלנו בירושלים, וחזקה על השופט רובינשטיין שימצא את הדרך לעשות זאת".

 

"כמו שאנחנו מבינים את מצב העניינים, הסיכוי היחיד שהילדים יוכלו לקבל טיפול בירושלים הוא אם יפתחו מחלקה בשערי צדק", הוסיף ד"ר בר און. "אנחנו חוששים רק מדבר אחד - כשם שמנהל בית החולים הדסה הונה את המוסדות כולם, החל ממשרד הבריאות ואח"כ גם את בית הנשיא, הוא ינסה לעשות את אותו גם לבית המשפט".

 

 

כשנשאל אם קיימת אפשרות שהרופאים המתפטרים ישובו למחלקה בהדסה, השיב: "האם אישה מוכה ראוי להחזיר אותה בתהליך גישור לבית שבו מתעללים בה ומתעמרים בה? מנהל בית החולים כתב על הרופאים את מגילת אסתר ונסע בשיאו של המשבר להשקת בית מלון תענוגות במילאנו, ושם אף אמר שבית החולים עובד ומתפקד כשאנחנו יודעים שבבית החולים מסכנים ילדים. אם אחזיר לו בלשונו שלו, אומר לו: 'המלך והמן ישבו לשתות והעיר ירושלים נבוכה'. אני מאוד מקווה שגם השופטים יבינו את מה שאנחנו הבנו בדמנו ובבשרנו בחצי השנה האחרונה".

 

הורי הילדים מסרו לאחר הדיון הראשון בהליך הגישור כי "השופט רובינשטיין היה קשוב לטענתנו. מעבר לכך לא נוכל למסור פרטים לגבי תוכן הדיון לבקשתו ולשם הגברת סיכויי הצלחת תהליך הגישור החשוב לכולנו. רובינשטיין ביקש מאיתנו להפסיק את שביתת הרעב כמחווה לתהליך הגישור. הודינו לשופט על בקשתו והשבנו כי אנו מעריכים מאוד את דאגתו לשלומנו, אך עדכנו אותו שנמתין עם ההחלטה על הפסקת שביתת הרעב עד לשעה 18:00 היום, מתוך תקווה שכל הצדדים יעשו מחוות של רצון טוב, להגיע להסכם שיוביל לסיום המשבר. אם נתרשם שהמצב כזה נשמח לסיים את שביתת הרעב".


 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

מנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין(צילום: אוהד צויגנברג)

 

ראש העיר ירושלים ניר ברקת שהגיע למקום אמר כי "אני חושב שהמשבר הזה היה צריך להיפתר מזמן, הרופאים היו צריכים מזמן לחזור לעבוד בבית החולים הדסה. צריך לתת מענה אמיתי לצרכים של הרופאי ולשמוע את הטיעונים שלהם. לשים את האמוציות בצד ולהחזיר את הרופאים לבית החולים ואת המערכת לשגרה. גישור זה הדרך, אין דרך אחרת".

 

ההחלטה על הגישור התקבלה אף על פי שההורים הודיעו לפני כן לשופטים כי הם שוללים את ההצעה לקיים גישור: "העותרים שבעי גישורים ואכזבות", מסר עו"ד אליעד שרגא שמייצג את ההורים. "אנחנו ננסה להעביר לשופט רובינשטיין את המצוקה הנוראה של ההורים ושל הילדים, שבמשך למעלה מחודש אין מחלקה המטולוגית בירושלים. את העובדה שהילדים נאלצים להגרר לת"א, הפגיעה הקשה בבריאותם והסכנה המיידית הנשקפת לחייהם. זה הדבר הראשון שרובינשטיין חייב להבין". בית החולים הדסה הודיע מצדו כי הוא מוכן לגישור.

 

לפי הצעת בג"ץ, השופט בדימוס אליקים רובינשטיין שפרש לפני שבועיים יעמוד בראש הליך הגישור. פרופ' רוטשטיין אמר באמצע הדיון: "אני מוכן שהרופאים יחזרו, מבחינתם אני לא יודע. איך אומרים בשכונה - צריך שניים לטנגו". על ההורים אמר: "כואב להם, מוציאים אגרסיות. אני מוכן לסלוח להם". מחוץ לאולם הדיונים קראו כמה הורים וילדים חולים קריאות לעברו של המנהל רוטשטיין, וכמה מהם אף פרצו בבכי.

 

המשבר בבית החולים פרץ על רקע טענתם של הרופאים, ולפיה מנכ"ל בית החולים ביקש לאחד את מחלקות השתלות מח עצם ילדים עם מבוגרים, פעולה שלטענתם עלולה לסכן את הילדים - ולכן התפטרו. מנכ"ל הדסה טוען שמדובר בעניין של אגו מאחר שהחליט למנות את אחת הרופאות, ד"ר פולינה סטפנסקי, למנהלת מחלקת השתלות מח עצם בניגוד להסכמתו של פרופ' וינטראוב.


פורסם לראשונה 28/06/2017 09:24

 

רותם אליזרע השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
פגישת הגישור, היום
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים