שתף קטע נבחר

יאטום מנהרות? חמאס מקים אזור חיץ עם מצרים

שטח ההפרדה אמור למנוע מעבר נשק ופעילים של דאעש מרצועת עזה ואליה. בתמורה יספקו המצרים לעזתים תשתיות חשמל ופתיחה מוסדרת של מעבר רפיח. האם זה מה שיגרום לחמאס לנטוש את ההברחות? לא בטוח

  

משרד הפנים ברצועת עזה החל היום (ד') בעבודות להקמת אזור חיץ בין רצועת עזה למצרים. זאת במטרה להגביר את האבטחה באזור הגבול כדי למנוע מעבר של נשק ופעילים של דאעש מסיני לרצועת עזה - וממנה. מדובר בחלק מההבנות שהשיגה משלחת חמאס בביקורה בקהיר ופגישותיה עם בכירים במודיעין המצרי.

 

העבודות כוללות שיטוח של הקרקע באמצעות דחפורים וטרקטורים, כדי ליצור רצועה ברוחב ממוצע של מאה מטרים לאורך הגבול ממעבר רפיח ועד לים. מדובר באזור חיץ ראשון מסוגו בין הרצועה למצרים, בדומה לזה שקיים כיום מול גדר המערכת עם ישראל ונועד בימי שגרה למנוע שיגור של רקטות וחצייה של תושבי הרצועה את המכשול לישראל.

העבודות היום ברצועת עזה. חלק מהבנות עם קהיר  ()
העבודות היום ברצועת עזה. חלק מהבנות עם קהיר

מפקד מנגנוני הביטחון של חמאס ברצועת עזה, תאופיק אבו נעים, אמר כי העבודות כוללות את הסרת כל המכשולים שמפריעים לתצפיתנים לראות את אשר מתרחש על הגבול, כולל עצים וגבעות. כמו כן, תתבצע אטימת מנהרות הברחה על הגבול וכל דבר אשר מסייע למבריחים ולמסתננים שמנסים לחצות את הגבול מצד אחד לאחר.

 

אבו נעים, שהמנגנון שהוא אחראי עליו כפוף למשרד הפנים הפלסטיני, הבהיר שהעבודות יכללו הצבת רשת מצלמות, עמדות תצפית ותאורה, שאמורים להקל על השליטה באזור הגבול: "לא נרשה לאיש לעבור במקום והוא יהפוך לשטח צבאי סגור. כל מי שיחדור לאזור הזה יעמוד למשפט צבאי. אם יהיה צורך נגדיל את אזור החיץ". 

 

ההחלטה להקים אזור חיץ היא, כאמור, תוצאה של פגישה שקיימו בכירי חמאס ברצועה כמו יחיא סנוואר ואבו נעים, עם בכירים במודיעין המצרי בקהיר. המצרים ביקשו לייצר הפרדה גדולה ככל האפשר בין רצועת עזה למחוז סיני של דאעש, שמולו מנהל הצבא המצרי מאבק ממושך. בשנים האחרונות סייע חמאס לדאעש בעניינים לוגיסטיים, ויתכן שגם בכוח אדם. בתמורה דאעש דאג לכך שנתיב ההברחות של אמצעי לחימה מסיני לרצועת עזה יימשך.

 

המצרים משתמשים בשיטת המקל והגזר מול חמאס. בתמורה להיענות של חמאס לדרישות המצריות, תספק קהיר שורה של הקלות לארגון כמו תשתיות למקורות חשמל או פתיחה סדירה יותר של מעבר רפיח לתנועת אנשים ואף לסחורות – דבר שחמאס זקוק לו נואשות. "הגענו למצב הזה אחרי הסכם והבנות שהשגנו בקהיר לסיום ההסתננות וההברחות על הגבולות בתיאום עם המצרים", הבהיר אבו נעים.

 

למרות ההצהרות הגדולות מצדו, לא נראה שחמאס יפעל כל כך מהר כדי לעצור את אחד מצינורות החמצן היחידים שלו ברצועה - מנהרות ההברחה ברפיח, הן הצבאיות להברחת נשק והן האזרחיות להברחת סחורות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העבודות בגבול רצועת עזה-מצרים, היום
מומלצים