שתף קטע נבחר

אונסק"ו נגד הריבונות הישראלית בירושלים: "מאבק על התודעה"

שגריר ישראל לאונסק"ו, כרמל שאמה הכהן, סיפר באולפן ynet על המאמצים לבלום את ההחלטה נגד ישראל: "זה לא 'הפסד' והפלסטינים לא הצליחו לייצר את הקונצזוס שקיוו לו". עם זאת הדגיש כי ייתכן שההחלטה תגרור שינויים בשטח

 

 

 

 

ועדת המורשת של אונסק"ו אישרה השבוע הצעה הקובעת שישראל אינה הריבון בירושלים ומגנה את ישראל על החפירות הארכיאולוגיות בעיר העתיקה. בראיון לאולפן ynet הסביר היום (ה') כרמל שאמה הכהן, שגריר ישראל ל-OECD ולאונסק"ו, כי מדובר בהחלטה שבסיסה סימבולית שמטרתה שינוי תודעה, אך הזהיר שייתכן כי בהמשך יהיו לכך גם השלכות אופרטיביות.

 

ההצעה הוגשה לוועדת המורשת של ארגון האו"ם על ידי מדינות ערב. בניסיון להגיע לקונצנזוס הסכימו מדינות ערב והפלסטינים לרכך את הנוסח, אך בעקבות לחץ ישראלי ההצעה לא עברה בקונצנזוס. עשר מדינות תמכו בהצעת מדינות ערב – אזרבייג'ן, אינדונזיה, לבנון, תוניסיה, קזחסטן, כווית, טורקיה, וייטנאם, זימבבווה וקובה. שלוש התנגדו – הפיליפינים, ג'מייקה ובורקינה פאסו. ושמונה נמנעו – אנגולה, קרואטיה, פינלנד, פרו, פולין, פורטוגל, דרום קוריאה וטנזניה.

הכותל המערבי. ארכיון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הכותל המערבי. ארכיון(צילום: רויטרס)

 

"זהו נושא חשוב ביותר, מדובר בהחלטות שמקבעות תודעה ביחס למקומות הקדושים לעם היהודי, ביחס לבירה של ישראל, ביחס לחברון – העיר השנייה בקדושתה", אמר שאמה הכהן והתייחס לדיון בדבר הריבונות בחרבון שיעלה גם כן בוועדת המורשת ביום שישי הקרוב. "אפילו חוות הדעת המקצועית טוענת שהבקשה של הפלסטינים מתעלמת מהקשר היהודי והקשר הנוצרי לחברון. מדובר פה בתהליך של לנסות לאסלם ולנסות להרחיב את החזית של מלחמת תרבות ודת, ואנחנו צריכים שיבינו בשאר הארגונים הבינלאומיים, שבהם הפלסטינים מתקבלים כמדינה, מתפתחת דינמיקה של פגיעה בישראל ואיום עליה ובכך גם על אותו הארגון".

 

בהמשך הסביר השגריר שאמה הכהן כי אף שמדובר בהחלטה דרמטית, אין להסתכל עליה כ"הפסד" לישראל בזירה הבינלאומית, והדגיש כי מדינות רבות בכל זאת לא עמדו לצד העמדה הפלסטינית. "זה הפסד רק אם מסתכלים על זה בצורה קרה ולא מעמיקה", אמר. "מדובר בהישג ברור, מי שחי פה את המסדרונות יודע שהערבים יצאו מאוכזבים בפנים נפולות, הם ציפו לקונצנזוס. אבל שלוש מדינות הצביעו בעד ישראל, נגד ההחלטה. עוד שמונה מדינות נמנעו, כולל כל אירופה. כלומר רוב המדינות בוועדה לא תמכו בעמדה הפלסטינית".

 

עוד הוסיף השגריר כי "בנושא של ירושלים, מדובר בהחלטה ריטואלית שהיא בעיקר מאבק על תודעה, על נרטיב ואסור שהיא תתקבל. אין לנו בעיה שרק מדינה אחת תתמוך בנו, מבחינה אופרטיבית, כל עוד שההחלטה לא מקבלת קונצנזוס, שעל זה בעצם המאבק פה".

 

בהכנת הכתבה השתתפו אטילה שומפלבי ואלכסנדרה לוקש
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הכותל המערבי. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים