שתף קטע נבחר

שוחים עם הזרם: 3 מתכוני דגים

צרובים, מבושלים או נאים: שלושה מתכוני דגים קלילים שתוכלו להכין בבית - סשימי אינטיאס, קבב דג בתבשיל במיה וגם ברוסקטה הרינג

 

 

סשימי אינטיאס

המרכיבים (למנה אחת): 

לרוטב -

1 בצל סגול, קצוץ דק

1 צ'ילי ירוק, קצוץ דק

1 צ'ילי אדום, קצוץ דק

1 כוס מים

2 כפות סוכר

30 מ"ל חומץ

8 משמשים חצויים, ללא גלעין

50 גר' ג'ינג'ר

2 כפות שמן קנולה

לאינטיאס -

70 גר' אינטיאס פרוס

2 אספרגוסים חלוטים במים רותחים במשך דקה, ומקוררים במי קרח

1 משמש

4 עלי כוסברה

1 צנונית פרוסה

מלח ים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב - מטגנים את הבצל בשמן עם הצ'ילי הירוק, הצ'ילי האדום והגינג'ר במשך 5 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את הסוכר, וברגע שמתקרמל מוסיפים חומץ ומים.
  2. מביאים לרתיחה, ויוצקים מעל המשמשים בקערה. מקררים, טוחנים ומעבירים במסננת דקה.
  3. מכינים את הסשימי - פורסים את המשמש לרצועות דקות.
  4. מסדרים על צלחת הגשה פרוסה של דג ומשמש, אחד אחרי השני. יוצקים את הרוטב מעל. מסדרים את האספרגוס מסביב לסשימי.
  5. מפזרים מעול את הצנונית, עלי הכוסברה ומלח הים לפי הטעם, ומגישים.

 

 

קבב דג בתבשיל במיה

המרכיבים (למנה אחת):

לתבשיל במיה

1 בצל לבן, קצוץ לקוביות קטנות

1 סלרי, קצוץ לקוביות קטנות

1 גזר, קצוץ לקוביות קטנות

1 כף רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מעושנת

4 עגבניות, מרוסקות בפומפייה

1 ענף רוזמרין

200 גר' במיה

1 כפית כוסברה קצוצה - לפי הטעם

שמן זית

1 כפית מיץ לימון

לקבב דג -

100 גר' אינטיאס

100 גר' טונה

1 שן שום קצוצה

100 גר' בצל לבן, חרוך במחבת

1 כף קליפת לימון, מגוררת 

1 כף פטרוזיליה, קצוצה

1 כף כוסברה, קצוצה

1 כף שמן זית

10 גר' מלח

10 גר' פלפל שחור

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תבשיל הבמיה - בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל, הסלרי והגזר יחד עם ענף הרוזמרין.
  2. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והפפריקה המעושנת, ממשיכים לטגן על אש נמוכה מאוד במשך 5 דקות ומוסיפים את העגבניות המרוסקות.
  3. מטגנים את הבמיה על מחבת חמה עם 4 כפות שמן זית ומלח במשך 2 דקות, מוציאים ומסננים מהשמן. מוסיפים את הבמיה לתבשיל העגבניות והירקות, ומבשלים ביחד במשך 20-15 דקות. מוציאים את ענף הרוזמרין, ומוסיפים כוסברה קצוצה וכפית מיץ לימון.
  4. מכינים את הדג - טוחנים בטחינה גסה את הדג עם כל עשבי התיבול, הבצל, קליפת הלימון המגורדת, שום, מלח ופלפל. יוצרים מהתערובת קציצות מוארכות. על פלנצ'ה משומנת בשמן זית צורבים את הקציצות משני הצדדים במשך 2 דקות. מכניסים את הקבבים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 4 דקות (האפייה בתנור היא רק לצורך סגירת הבשר).
  5. הגשה - יוצקים את תבשיל הבמיה על צלחת הגשה, מסדרים מעל את הקבבים ומגישים. 

 

ברוסקטה הרינג

המרכיבים (למנה אחת):

100 גר' הרינג כבוש (לא מעושן)

1 פרוסה של לחם שיפון

1 כף קרם פרש

1/2 בצל סגול קטן, פרוס דק מאוד

1 צנונית

1 כפית מיץ לימון

1 כפית סומק

חופן (כ-20 גר') פטרוזיליה

1 תפוח אדמה ראטה, קלוף ופרוס לטבעות

1 ענף טימין

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה עם מלח וטימין במשך 20 דקות.
  2. צורבים את הברוסקטה בגריל עד להשחמה, ומורחים מעל את הקרם פרש.
  3. בקערה מערבבים את ההרינג, הבצל ותפוח האדמה יחד עם הסומק, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח.
  4. הגשה - מסדרים את הסלט על הברוסקטה, ומקשטים בעלים של פטרוזיליה, צנונית וסומק.

 

המתכונים באדיבות שף הלל תווקולי ממסעדת "פאסטל" בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
קלה להכנה. ברוסקטה הרינג
צילום: ירון ברנר
מומלצים