שתף קטע נבחר

משבר הדסה: ההורים קיפלו את המאהל אך מבטיחים להמשיך במאבק

מחאת ההורים של חולי הסרטן בירושלים משנה כיוון נוכח פסיקת בג"ץ. אוהל המחאה פורק אבל הם מקווים "ששערי צדק יהיה אמיץ מספיק מחד ומשרד הבריאות יהיה הוגן מנגד, כך שתיפתח יחידה המטו אונקולוגית ראויה בעיר"

 

 

 

לאחר פסיקת בג"ץ שקבע כי לא תיפתח מחלקה המטו אונקולוגית לילדים בבית החולים שערי צדק, פירקו הבוקר (יום ב') הוריהם של הילדים חולי הסרטן את אוהל המחאה שהקימו בגן סאקר בירושלים. עם זאת הם הדגישו כי בכוונתם להמשיך במאבקם. הם לא מתכוונים להרים ידיים אך יפעלו רק על פי החוק.

 

ההורים מקווים שפסק הדין יאפשר טיפול בשערי צדק. "אנחנו מקווים שהמתווה יאפשר לשערי צדק לפעול מעבר למתווה וללא ההגבלות שבו, בכפוף לרשיונות הקיימים כיום", הסבירו. המתווה המוצע אמור היה לתת פתרון למשבר המתגלגל מאז מרס השנה, עם התפטרות תשעה רופאים מהמחלקה בהדסה בשל שינויים שכפתה עליהם ההנהלה. מאז טוענים ההורים שהטיפול במחלקה אינו מקצועי ומספק, ולא נותן מענה לצרכי הילדים החולים באזור ירושלים.

 (באדיבות המשפחות) (באדיבות המשפחות)
(באדיבות המשפחות)

 (באדיבות המשפחות) (באדיבות המשפחות)
(באדיבות המשפחות)

 (באדיבות המשפחות) (באדיבות המשפחות)
(באדיבות המשפחות)

פירוק אוהל המחאה בבירה (באדיבות המשפחות) (באדיבות המשפחות)
פירוק אוהל המחאה בבירה(באדיבות המשפחות)
 

אורי יקיר, אביה של עדי בת הארבע שמאושפזת כעת בשניידר, הסביר: "אנו רואים בפסק הדין פתח ותקווה לפתרון אמיתי. נמשיך במאבקנו הצודק כדי להבטיח שמשרד הבריאות לא יתנקם בבית החולים שערי צדק ואכן יאפשר לו להרחיב את הפתרון עבור כל ילדי ירושלים החולים בסרטן. כל שנותר לנו לקוות הוא ששערי צדק יהיה אמיץ מספיק מחד, ומשרד הבריאות יהיה הוגן מנגד, כך שתיפתח יחידה המטו אונקולוגית ראויה בירושלים".

 

משה בניטה, אחד מהורי הילדים המאושפזים בהדסה, אמר לאולפן ynet: "בג"ץ אימץ למעשה את מתווה הגישור שהציע השופט רובינשטיין, וכולם סמכו עליו את ידיהם. לכן אין פה אכזבה. בגישור עצמו אמרנו כבר שאנחנו הולכים לכיוון מרפאה ולא לכיוון מחלקה. מבחינתנו בג"ץ הסיר את כל המגבלות שהמדינה רצתה לשים, כמו למשל מי יטופל, לכמה זמן הרופאים ייכנסו לעבודה וכן הלאה".

 

הוא ציין כי הרופאים חוששים לעבוד בשערי צדק נוכח "האיומים שמפעיל עליהם השר ליצמן ומשרד הבריאות. הם לא רוצים להסתכן. כאשר משרד הבריאות בא ואומר בתשובה לבג"ץ שאסור לשערי צדק לתת טיפולי כימותרפיה במהלך אשפוז יום, דבר שמקובל בכל מחלקות אשפוז יום בארץ ואולי בעולם, אז לא ברור למה בשערי צדק יש דין אחר. לכן הם מאוד מפחדים שיחפשו אותם ויתבעו אותם לדין פלילי ודברים כאלה, למרות שהם לא עושים שום דבר שעל פניו חורג מהרישיון שלהם".

 

הורים נוספים הביעו חשש "שכבר היום משרד הבריאות ושר הבריאות ליצמן מתנכלים לשערי צדק. נפעיל לחץ ציבורי ככל שיידרש כדי שציד המכשפות ייפסק, והרגולטור יאפשר לקיים את הפתח הקיים בשערי צדק. נפעל ככל שנוכל וננקוט כל צעד נגד משרד הבריאות ונגד השר אם כתוצאה מנקמנות ואיומים יימנע מהילדים שלנו הטיפול שמגיע להם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות המשפחות
ההורים חוששים: אין מענה לילדינו בי-ם
באדיבות המשפחות
מומלצים