שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    פרטיות גם לילדים: ביקור בבית מעוצב בגדרה

    איך משאירים שתי בנות מתבגרות תחת קורת גג אחת עם ההורים ומאפשרים לכולם פרטיות? זה האתגר בו נתקלו בעיצוב בית פרטי בגדרה. צפו בתוצאה

    צפו: ביקור בשכונת הפועלים בגדרה    (צילום: אבי מועלם)

    צפו: ביקור בשכונת הפועלים בגדרה    (צילום: אבי מועלם)

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    זוג הורים החליט לבנות את ביתם החדש בגדרה. הם ביקשו לתכנן מרחב שיאכלס אותם ושתי בנותיהם הבוגרות באופן שיאפשר פרטיות לכל דיירי הבית. בנוסף, הם ביקשו לתכנן בית שיתאים לאירוח, שכן מדובר בחלק בלתי נפרד מאורח חייהם.

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)
     

    קומת הכניסה כוללת סלון, פינת אוכל ומטבח. היא הוגדרה כקומת ההורים, ולכן מוקמה בה גם יחידת הורים. הקומה העליונה היא ממלכתה של הבת הצעירה ואילו המרתף שייך לבת הבכורה.

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)
     

    בעלי הבית פנו אלי בשלב התכנון הראשוני של המבנה, כך שהיה ניתן לבצע התאמות בתכנית על מנת להגיע לדיוק מירבי של חללי הפנים. היכולת לתת מענה לרצונות העיצוביים של הלקוחות גדול יותר כששלד המבנה עוד לא גמור, מכיוון שניתן להתאים את כל הקירות לדרישות של אחסון, מערכות שונות ורעיונות עיצוביים. 

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

    בשלב ההחלטות העיצוביות של הבית עמד מול עינינו הרצון ליצור חלל נעים ומזמין שמעוצב בקווים נקיים ומשלב חומרים טבעיים המשרים אווירה של רוגע. לריצוף הבית נבחרו אריחים בגודל של 90X90 בגוון חול, שיוצרים משטח אחיד המשמש רקע לעיצוב. 

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)
     

    בכניסה לבית נחשפים לחלל כפול דרכו ניתן להציץ לקומה העליונה ולחלל הציבורי הפתוח. החלל הציבורי תוכנן מראש בגובה רב מהרגיל בכדי להשאיר מקום לתשתיות של מיזוג, רמקולים ותאורה. 

     

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)
     

    משמאל ממוקם מטבח רחב ידיים, שתוכנן כשתי צלעות מקבילות וביניהן אי רחב המשמש לאחסון ואכילה. למטבח נבחרו חזיתות בצבע לבן, משטחי עבודה בצבע לבן ומכשירי חשמל אינטגרליים לבנים שמסייעים לשמירה על מראה אחיד. 

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)
    הקיר הממסגר את החלון הגדול במטבח נצבע בגוון חול על מנת להכניס חמימות לחלל וכדי למסגר את החלון עצמו. מהמטבח ניתן לצאת לחצר קדמית קטנה ובה שולחן אוכל הצמוד למטבח חיצוני. 
     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)
     

    מימין לכניסה לבית ממוקמת פינת אוכל גדולה הכוללת שולחן מעץ אלון טבעי וכסאות מרופדים בעור לבן. הפינה גדולה, מרווחת ומאפשרת לבני הבית לארח לעיתים קרובות.

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)
     

    ממול לפינת האוכל נמצא הסלון שכולל מערכת ישיבה שעוצבה ונבנתה עבור החלל. כל הרהיטים פונים לקיר מרכזי עם קמין בנוי וטלוויזיה. גם במקרה זה התכנון המקדים איפשר ליצור נישה בקיר, כך שלאחר שילוב כל המערכות נותר קיר במפלס ישר ואחיד עם יתר החלל.

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)
     

    יחידת ההורים מרווחת וצופה אל הגינה הקדמית, חדר הארונות רחב וממוקם בדרך לחדר הרחצה הצמוד בו תוכננה יחידת נגרות עם פתרונות אחסון רבים. 

     

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)
    המדרגות המובילות לקומה העליונה חופו במדרכי עץ אלון טבעי ומוסגרו במעקה ברזל שתוכנן עם קווים זורמים היוצרים תחושה של תנועה. בקומה העליונה יש פינת קריאה, חדר אמבטיה גדול עם מרפסת שירות וחדר שינה הכולל גם אזור עבודה.
     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)
     

    תהליך העבודה על הבית ארך מעל לשלוש שנים במהלכן התקיים שיתוף פעולה צמוד ביני לבין הלקוחות. העבודה המשותפת איפשרה להם לקבל בית שמתאים בדיוק למידות שלהם, נכון עבורם ומאפשר להם ליהנות ממנו לשנים רבות.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים