שתף קטע נבחר

אני כבר לא "יבוא" אח"כ: האקדמיה ללשון יוצאת למאבק

האקדמיה ללשון העברית פתחה בקמפיין אינטרנטי להגברת השימוש הנכון באותיות אית"ן. המטרה: במקום שיאמרו "אני ישמור לך מקום" ו"אני יביא לך את זה" - יגידו "אני אשמור לך מקום" ו"אני אביא לך את זה"

 

אוהבי העברית התאחדו. האקדמיה ללשון יוצאת למלחמה להחזרת אותיות אית"ן ()
אוהבי העברית התאחדו. האקדמיה ללשון יוצאת למלחמה להחזרת אותיות אית"ן

האקדמיה ללשון העברית פתחה היום (ה') בקמפיין בעמוד הפייסבוק שלה שבו היא קוראת לכל אוהבי העברית להתאחד ולהבהיר אחת ולתמיד את השימוש באותיות אית"ן. מדובר בטעות שנתקלים בה לא מעט. אנשים רבים משתמשים באות י' כאות הראשונה כשהם מדברים בגוף ראשון בזמן עתיד, במקום להשתמש באות א'. גם בכתיבה השגיאה מופיעה כאשר אנשים כותבים "אני יבוא" במקום "אני אבוא" ו"אני יתן" במקום "אני אתן".

 

מטרת הקמפיין של האקדמיה היא לשים סוף לתופעה הזאת ולגרום לאנשים שכותבים או מדברים באופן לא תקני לתקן את הטעות ולהתחיל להשתמש נכון באותיות. "בואו נשתף ושוב נשתף ונציף את הרשתות החברתיות! יחד נמגר מן הדיבור ומן הכתיבה את ההרגל הקלוקל בהודעות דואר אלקטרוני, בתכתובות ווטסאפ וגם בדיבור היום־יומי", נכתב בפוסט שעלה בעמוד הפייסבוק של האקדמיה ללשון.

 

 

הפוסט של האקדמיה. יותר מ-2,500 לייקים בתוך חמש שעות ()
הפוסט של האקדמיה. יותר מ-2,500 לייקים בתוך חמש שעות

"לא אוטמים יותר אוזניים למשפטים דוגמת 'אני ימות לפני שאני יתן לו לתפוס לי את מקום החנייה', 'אני ישמור לך מקום לידי בהופעה של בריטני ספירס' , 'אני יצבע את השלכת בירוק'".

 

לפוסט צורף ציור של מפגינים שאוחזים בשלטים בהם נכתב: "על אותיות אית"ן שמעת?", "הוא ילך, אני אלך", ועוד.

 

הקמפיין צובר תאוצה ובתוך כחמש שעות זכה ליותר מ-2,500 לייקים, 970 שיתופים ו-430 תגובות.

 

היוזמה של האקדמיה צוברת תמיכה גם בקרב המורים ללשון. אחד המורים אמר ל-ynet: "זה נחמד. בדך כלל האקדמיה נתפסת כגוף נורא אקדמי, מנותק מהעם, והיוזמה הזו דווקא מאפשרת להראות אותה כגוף שמצד אחד מאוד ער לשינויים שהשפה עוברת, ומצד שני נשאר שומר הסף שמבהיר מהו האופן התקין".

 

המורה שיער כי הטעות נוצרה בעקבות הצורה שבה הוגים כיום את האותיות והתפתחות השפה המדוברת: "אני חושב שמקור הטעות דווקא בשפה המדוברת שאנחנו לא הוגים את ה-א' וזה נשמע כמו י'. אולי גם בגלל שהילדים כותבים היום יותר בכל מיני במות כתיבה לא רשמיות, כמו הרשתות החברתיות, אז הם כותבים כמו שהם שומעים. לכן יש חשיבות לפוסט הזה כי הוא מצליח להציף את הדברים ואולי להאיר זרקור לגבי סוגיה לשונית שלא תמיד שמים אליה לב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אוהבי העברית - התאחדו". האקדמיה לשון יוצאת בקמפיין להחזרת השימוש הנכון באותיות אית"ן
מומלצים