שתף קטע נבחר

מקרון ונתניהו בטקס לזכר יהודי צרפת: "אנטיציוניזם - האנטישמיות החדשה"

ראש הממשלה השתתף בטקס לציון מעצרם של 13 אלף יהודים ושליחתם למחנות השמדה בפולין, בסיועם של הצרפתים. אתמול מחו מפגינים פרו-פלסטינים נגד ביקור נתניהו. ראש הממשלה לנשיא הצרפתי: "הטקס - עדות לחברות ארוכת שנים"

 

נתניהו ומקרון, היום (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נתניהו ומקרון, היום(צילום: EPA)

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע היום (א') לפריז, משם יצא לטקס לזכרם של יהודי צרפת, שנשלחו למחנה הריכוז בעיר דרנסי ב-1942. משם נשלחו כ-13 אלף יהודים למחנה ההשמדה אושוויץ שבפולין. לאחר הטקס ייפגש נתניהו עם ראש ממשלת צרפת עמנואל מקרון. אך ביקורו לווה בביקורת רבה ובהפגנות נגדו ונגד ישראל, כבר אתמול, שארגנו פעילים פרו פלסטינים.

 

"זו מחווה גדולה", אמר נתניהו למקרון. "זו עדות לחברות ארוכת השנים והמוכחת בין ישראל לצרפת. אני אומר מכאן לך כבוד הנשיא ולעם הצרפתי – תודה רבה". מקרון השיב: "האנטיציוניזם היא ההמצאה החדשה של האנטישמיות החדשה".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מפגינים נגד נתניהו בפריז (צילום: AP) (צילום: AP)
מפגינים נגד נתניהו בפריז(צילום: AP)
 
 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בין 17-16 ביולי 1942 נעצרו יותר מ-13 אלף יהודים ואחרים במחנה. כ-4,000 מהם - ילדים. חלקם רוכזו באצטדיון גדול ליד מגדל אייפל. לאחר מכן גורשו ברכבת, בעיקר למחנה ההשמדה אושוויץ. פחות מ-100 בני אדם שרדו.

 

הפרק האפל הזה עדיין שנוי במחלוקת בצרפת. מרין לה פן, נציגת הימין הקיצוני ויריבתו של מקרון בבחירות, עוררה ביקורת חריפה בתחילת אפריל, כאשר הציעה את הגרסה שלפיה צרפת אינה אחראית לטרגדיה.

 

מחנה דרנסי הוקם באוגוסט 1941 על-ידי הנאצים, בדרנסי שמצפון מזרח לפריז. המחנה הוקם במבנה ששימש לפני המלחמה את משטרת האזור, ולאחר מכן נוספו אליו ארבעה מחנות משנה. תנאי החיים במחנה היו קשים, ועצורים רבים נספו בזמן שהייתם בו. למרות תנאי החיים הקשים ולמרות האיסור על קיום טקסים דתיים, התנהלה בדרנסי פעילות תרבותית ודתית ענפה. 41 בריחות ממנו הוכתרו בהצלחה. בסך הכול עברו בדרנסי 70,000 יהודים, מתוכם גורשו 61,000 ב-64 משלוחים (61 לאושוויץ ושלושה לסוביבור). המחנה שוחרר על-ידי בעלות הברית באוגוסט 1944.

 

בטקס אמר נתניהו למקרון: "בשם מדינת ישראל, בשם העם היהודי, אני מצדיע לצרפתים אצילי הנפש שתוך סיכון עצום לחייהם שלהם הצילו את אחיהם היהודים. לעולם לא נשכח את אותם אנשים מופלאים, חסידי אומות העולם.

 

"לאחרונה אנו עדים לעלייתם של כוחות קנאיים החותרים להכחיד לא רק את היהודים ואת המדינה היהודית, אלא מעבר לכך, הם מבקשים להכחיד כל מי שעומד בדרכם – יהודים, נוצרים ומוסלמים, הסובלים מנחת זרועם הברברית. אדוני הנשיא, לפני יומיים בניס אמרת שזוהי מלחמת תרבויות. אני מסכים איתך לחלוטין.

 

"האסלאם הקיצוני מבקש להשמיד את הציוויליזציה המשותפת שלנו. השיעים הקיצוניים, בהנהגת איראן, והסונים הקיצוניים בהנהגת דאע"ש, שניהם חותרים להשמידנו. הם חותרים להרוס את אירופה. זה ברור לגמרי עבור כל מי שמקשיב למה שהם אומרים. האסלאמיסטים הקיצוניים אינם שונאים את המערב בגלל ישראל. להפך. הם שונאים את ישראל בגלל המערב, בגלל שהם רואים, ובצדק, את ישראל כמוצב קדמי של ערכינו המשותפים – חירות, אנושיות, דמוקרטיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
נתניהו ומקרון, היום
צילום: EPA
מומלצים