שתף קטע נבחר

"כמו כדור טניס". היהלום שגדול מכדי להימכר

תאגיד היהלומים לוקארה היה בטוח שירוויח סכומי עתק על "לסדי דה רונה", יהלום בגודל 1,109 קראט. אחרי שבמכירה הפומבית לא נמצא קונה הוחלט לחתוך אותו: "גדול מדי"

מתברר שבעולם המסתורי של כריית היהלומים יש אבני חן שפשוט גדולות מכדי להימכר. תאגיד היהלומים הקנדי לוקארה יצטרך לחתוך יהלום בגודל כדור טניס כדי למצוא לו קונה, כיוון שבית המכירות סותביס בלונדון לא הצליח למכור את היהלום בקיץ שעבר.

 

לא לזה ציפה וויליאם לאמב, מנכ"ל לוקארה, מהיהלום שגודלו 1,109 קראט. היהלום נמצא במכרה בבוטסואנה לפני שנתיים וקיבל שם את השם "לסדי לה רונה" – האור שלנו. "זו האבן השנייה בכל ההיסטוריה שגדולה מאלף קראט. למה אתם רוצים ללטש אותה?" תהה לאמב.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

לאמב הימר שאספני היהלומים העשירים, שקונים ומוכרים יצירות אמנות תמורת סכומי עתק, לא יהססו לקנות את היהלום. ההימור הזה כשל. ההצעות תמורת היהלום, שלפי ההערכות גילו נע בין 2.5 מיליארד ל-3 מיליארד שנה, נעצרו על 61 מיליון דולר. לפי תאגיד לוקארה השווי שלו הוא 70 מיליון דולר.

 

"מתי יהלום גדול מדי? אני חושב שגילינו. אם הוא גדול מאלף קראט אז הוא גדול מדי - בטח מבחינת ניתוח האבנים עם הטכנולוגיה הקיימת", אמר קירון הודג'סון, פרשן מטעם בית ההשקעות הבריטי פנמור גורדון. "בסופו של דבר מדובר במה שאפשר להפיק מהאבן. עכשיו התעשייה לא עובדת לפי תחושת בטן, כמו שעשתה לפני 20 ו-30 שנה".

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
   

יהלומים גדולים במיוחד נחשבים להימור עבור חברות היהלומים עקב תג המחיר העצום שהן מציעות עבורם ובגלל תהליך הליטוש הממושך. כל ליטוש של יהלום נחשב למסוכן ועלול להשפיע על צבעו, על צלילותו ועל משקלו. לאמב אומר שיש מעט מאוד חברות שלהן היכולת, הכסף והאמצעים ללטש את היהלום שגדול מדי למכירה. כמו כן הוסיף שהתהליך אמור לקחת בין שנתיים לארבע שנים.

 

היהלום הגדול כבר גרם נזק לחברה של לאמב - ערך המניה שלה ירד ב-30% מאז ניסיון המכירה בשנה שעברה. ובכל זאת לאמב מאמין שהחברה עשויה למצוא שותף בחיתוך היהלום ובמכירתו. "כבר עשינו את שיעורי הבית שלנו", אמר לאמב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
היהלום "לסדי לה רונה"
צילום: רויטרס
מומלצים