שתף קטע נבחר

החוקרים ישאלו את גנור: מדוע שילמת למפקד חיל הים לשעבר שכר חודשי?

נמשך המשא ומתן עם מיקי גנור בנוגע להפיכתו לעד מדינה בפרשת הצוללות. דמות מפתח בפרשה שקשורה אליו באופן ישיר היא אלוף במיל' מרום שקיבל ממנו שכר חודשי בגין "ייעוץ". גנור עשוי לסבך עוד גורמים ממערכת הביטחון

 

מפקד חיל הים לשעבר מרום ואיש העסקים גנור (צילום: אוראל כהן) (צילום: אוראל כהן)
מפקד חיל הים לשעבר מרום ואיש העסקים גנור(צילום: אוראל כהן)
 

מפקד חיל הים לשעבר, אלוף במילואים אליעזר (צ'ייני) מרום, אמור להיחקר היום (ג') פעם נוספת במשרדי להב 433. חקירתו של מרום נערכת על רקע המגעים המתקדמים בין המשטרה והפרקליטות לבין החשוד המרכזי מיקי גנור על הפיכתו לעד מדינה בפרשת הצוללות. חוקרי המשטרה יבקשו לקבל מגנור וממרום תשובה לשאלה מה פשר השכר החודשי שהעניק איש העסקים לאלוף במילואים.

 

בגלל החקירה: גרמניה הקפיאה את החתימה על עסקת הצוללות

 

אמש זומן מרום למשרדי להב 433 לחקירה קצרה וכללית שנועדה לקבע אותו על גרסה בנוגע למערכת היחסים העסקיים שניהל עם גנור. חוקרי המשטרה גילו בעבר כי מרום קיבל שכר קבוע (ריטיינר) בגין חשבונית שהוציא מדי חודש על שירותי ייעוץ לחברות של גנור. במשטרה היו סבורים אז, שאותו ייעוץ הינו סכום כסף שהתקבל על עזרתו של מרום בהיותו מפקד חיל הים למיקי גנור לזכות בעסקה עם החברה הגרמנית.

 

על פי גורמים המעורים בתוך החקירה, גנור בעדותו מחזיק חומר רב הקשור לעסקאות ביטחוניות של ישראלי ויכול, אם יהפוך לעד מדינה, לסבך גורמים נוספים במערכת הביטחון. על פי אותם גורמים, נראה שאם גנור יעיד יוביל הדבר לזימונם לחקירה של גורמים נוספים מצה"ל וממשרד הביטחון.

 

בינתיים, מרום צירף לצוות ההגנה שלו גם את עו"ד אייל רוזובסקי, בין היתר בשל העובדה שפרקליטו עו"ד ציון אמיר יצא היום לחופשה מתוכננת בחו"ל.

 

 

מיקי גנור, החשוד המרכזי בפרשת הצוללות, הוא איש עסקים ששימש נציג התאגיד הגרמני טיסנקרופ וכמתווך מטעמם, שמולו סיכמה מדינת ישראל על עסקת מיליארדים לרכישת צוללות וספינות. גנור חשוד כי העניק שוחד במסגרת התיווך בפרשה, וקיים קשרי שוחד עם שורה של עובדי מדינה. מפקד חיל הים לשעבר חשוד, כאמור, בקבלת שוחד בתמורה לחיבור בין התאגיד הגרמני טיסנקרופ לגנור. פרשת הצוללות התפוצצה בנובמבר אשתקד, אז פורסם כי עו"ד דוד שמרון, המקורב מאוד לראש הממשלה בנימין נתניהו, ייצג את גנור.

 

בחודש פברואר עברה הבדיקה לחקירה פלילית. בפרקליטות הדגישו אז כי "למען הסר ספק וכדי למנוע פרסומים שגויים נציין, כי על פי ממצאי הבדיקה עד כה, ראש הממשלה איננו בין החשודים בפרשה".

 

לאחר התפוצצות הפרשה חשף העיתון הגרמני "הנדלסבלאט" כי גנור צפוי לגרוף לכיסו סכום שנע בין 10 ל-30 מיליון אירו בעסקת הצוללות, שנאמדת לפי העיתון ב-1.5 מיליארד אירו. לפי העיתון, בטיסנקרופ טענו כי אף שגנור הוא הנציג הבלעדי שלהם בישראל, הוא הפר את תנאי ההסכם שלהם איתו כשעירב את מקורבו של נתניהו במהלכים.

 

פריצת הדרך בפרשה התאפשרה הודות לחשיפת הנתיב הכספי: חוקרי היחידה הכלכלית הצליחו לעלות על העברת מיליוני שקלים מחברת המספנות הגרמנית לאיש העסקים מיקי גנור ולעו"ד שמרון. "חלק מהכספים ניתנו עבור שכר טרחה על עבודה, אבל חלק גדול מהכספים לא ברור, ונראה כמו כספי שוחד", אמר בעבר גורם בכיר במשטרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן, אוראל כהן
אליעזר מרום ומיקי גנור
צילום: אלעד גרשגורן, אוראל כהן
מומלצים