שתף קטע נבחר

הקלה בבלגיה: ההגבלות על מזון מסרטן לא יחולו על הצ'יפס המסורתי

במשך שבועות ארוכים חששה האומה הבלגית מפני הגבלות המזון החדשות של האיחוד האירופי שמנסים להילחם במאכלים מסרטנים. שר החקלאות הודיע: "הצ'יפס ניצל! אירופה הקשיבה לבלגיה"

הממשלה הבלגית הודיעה הלילה (ה') על הצלתו של המאכל הלאומי של המדינה - הצ'יפס. אחרי הסערה שהתעוררה בעקבות החלטת האיחוד האירופי להטיל מגבלות על מזון החשוד כמסרטן - הודיע האיחוד על הוצאת הצ'יפס המסורתי של הבלגים מרשימת המאכלים המסוכנים. 

הצ'יפס המסורתי לא ייפגע (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הצ'יפס המסורתי לא ייפגע(צילום: AFP)

הפרשה התחילה לאחר שחברות האיחוד קיבלו את ההנחיות החדשות שייאלצו בתי קפה ומסעדות לאמץ שורת צעדים להפחתת אקרילאמיד - תרכובת כימית שהתגלתה במזונות שמכינים בטמפרטורות גבוהות כמו באפייה ובטיגון בעקבות שילוב של סוכר וחומצות טבעיות.

 

המאכל השמנוני אינו נחלתם הבלעדית של תיירים סקרנים או תושבים מקומיים שמחפשים לאכול משהו קטן בדרכם לעיסוקים השונים. גם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל לא ויתרה על החוויה במהלך כינוס ראשי מדינות בעניין שיחות הברקזיט לפני כשנה וחצי. הקנצלרית ויועציה לא הצליחו להתאפק עד ארוחת הערב הרשמית, וכשעתיים לפני הארוחה חמקו ממקום הכינוס לדוכן צ'יפס סמוך.

 

גם קנצלרית גרמניה לא ויתרה על הצ'יפס הבלגי בביקור במדינה בשנה שעברה

נמכר בכל פינת רחוב בבלגיה (צילום: AP) (צילום: AP)
נמכר בכל פינת רחוב בבלגיה(צילום: AP)

על אף שגורמים רשמיים באיחוד חזרו כמה פעמים על כך שמאכלה הלאומי של בלגיה לא נמצא בסכנה, התקשורת המקומית עסקה רבות בנושא בשבועות האחרונים.

החשש שהתעורר בעקבות ההודעה נבע משיטת ההכנה המסורתית שבה מטוגנים תפוחי האדמה החתוכים פעמיים כדי להיות פריכים - ועל כן גדלה כמות האקרילאמיד במנה הממוצעת.

 

שר החקלאות הבלגי, ווילי בורסוס, הכריז כי עם החלטת האיחוד לחוס על מאכל תפוחי האדמה המטוגנים שנמכר בכל פינת רחוב בגלילי נייר - לא יצטרכו לשנות את דרכי ההכנה המסורתיות. "הצ'יפס ניצל! אירופה הקשיבה לבלגיה". הצהרתו של השר פורסמה בתזמון לא פחות מרגש עבור הבלגים - ערב יום העצמאות ה-183 של המדינה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים